6/7/12

Κλέφτες για όλα ...

Ta κλοπιμαία

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εγκληματική ομάδα αλλοδαπών διαρρηκτών και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της, υπήκοοι Παλαιστίνης, Αλγερίας και Λιβύης ηλικίας 19, 26 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διέπρατταν διαρρήξεις αυτοκίνητων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ρόδου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της παράνομης οπλοκατοχής και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών προσήχθησαν χθες το απόγευμα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε το τελευταίο δίμηνο είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και σκοπό την διάπραξη κλοπών από αυτοκίνητα.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων στην πόλη της Ρόδου, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων προερχόμενων από διαρρήξεις, που είχαν διαπράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, χρήματα κλπ.
Επιπλέον κατά την έρευνα που έγινε στην οικία του 19χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι με πέντε (5) φυσίγγια, ένα (1) τσεκούρι και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται και καλούνται οι πολίτες, που έχουν υποστεί διαρρήξεις τα οχήματα τους, να μεταβούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τυχόν αναγνώριση - ταυτοποίηση κλαπέντων αντικειμένων.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τριάντα (30) διαρρήξεις αυτοκινήτων που βρίσκονταν σταθμευμένα στις περιοχές Σαν Φραντζίσκο, Ψαροπούλα, Σταδίου Διαγόρα, Αρχαίου Σταδίου, Κάτω Πέτρες, στην Ακρόπολη και περιμετρικά της Παλιάς πόλης της Ρόδου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτική Ρόδου.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:
  • Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
  • Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
  • Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
  • Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
  • Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
  • Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
  • Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
  • Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τµήµα.