30/6/12

Ξέθαψαν ηρωίνη

Κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους 592 γραμμαρίων στη Ρόδο

Τα κρυμμένα ναρκωτικά και το σημείο που βρέθηκαν



Βρέθηκε επιμελώς θαμμένη σε εξωτερικό χώρο οικήματος, όπου διέμεναν μέλη του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στα τέλη Απριλίου
Η εξάρθρωση είχε γίνει στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία « TRAP IN CODES OF HEROIN »
  Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης) , σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία « TRAP IN CODES OF HEROIN », που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Το Σάββατο, 28.04.2012 στο νησί της Ρόδου, στο πλαίσιο της επιχείρησης, πιάστηκαν  δεκατρία (13) άτομα από τα οποία εννέα (9) ημεδαποί (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα) και τέσσερις (4) αλλοδαποί (τρεις υπήκοοι Αλβανίας και μια υπήκοος Βουλγαρίας).

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον είκοσι (20) άτομα, από τα οποία επτά άτομα βρίσκονται έγκλειστοι σε Ελληνικές φυλακές, δέκα αναζητούνται και τρεις δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, προχθές (28.06.2012) το απόγευμα, στην Ιαλυσό Ρόδου, βρέθηκε από αστυνομικούς επιμελώς θαμμένη σε αύλιο χώρο οικήματος ενοικιαζομένων δωματίων όπου διέμεναν τρία από τα συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος, τα οποία έχουν προφυλακιστεί, μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους -592- γραμμαρίων.
Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω υπόθεση είχε οργανωθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με κωδική ονομασία « TRAP IN CODES OF HEROIN », κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εμπορεύονταν και διακινούσε ηρωίνη σε τοξικομανείς της Ρόδου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.