12/6/12

"Έγδυναν" τους τουρίστες

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών, στη Θήρα. Συνελήφθησαν δυο (2) άτομα και αναζητούνται ακόμη δυο (2) συνεργοί τους.
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών και μια (1) απόπειρα.
Συνελήφθησαν χθες (11.06.2012) πρώτες πρωινές ώρες στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, με την αυτόφωρη διαδικασία δυο (2) άτομα. από τα οποία ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σύριας και ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές.
Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος ακόμη δυο (2) συνεργών των συλληφθέντων (ενός 32χρονου ημεδαπού και μιας αλλοδαπής υπηκόου Πολωνίας), οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα προχθές (10.06.2012) το βράδυ στη Θήρα οι συλληφθέντες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε 30χρονος αλλοδαπός, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με δυο ακόμη άτομα (συνεργούς), είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους και με συγκεκριμένη σύνθεση κάθε φορά είχαν ως σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες και δωμάτια ξενοδοχείων στην Θήρα.
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν από κοινού τις τελευταίες μέρες στην Θήρα και συγκεκριμένα:
  •  Την 09/10.06.2012 νυχτερινές ώρες στην περιοχή Καρτεράδο αφαίρεσαν από οικία 24χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
  •  Την 08.06.2012 βραδινές ώρες στην περιοχή Φηρά, αφαίρεσαν από δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμεναν αλλοδαποί μικρό χρηματικό ποσό και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 1.685 ευρώ.
  •  Την 06/07.06.2012 νυχτερινές ώρες στην περιοχή Περίσσα αφαίρεσαν από δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμεναν αλλοδαποί ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα, ως μέσα συνεννόησης για την διάπραξη κλοπών, καθώς και χρηματικό ποσό το οποίο όπως διαπιστώθηκε προέρχονταν από κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.