25/5/12

Οι ξεσηκωμένοι της Πάτρας

Ρεπορτάζ: the best.gr

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη δράση τους είναι οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας, με στόχο την άμεση επίλυση του μεταναστευτικού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τον τραγικό θάνατο του Αθ. Λαζανά. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουν μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την άσκηση πίεσης προς τους αρμοδίους.
Έτσι σήμερα στις 6 το απόγευμα προγραμματίζουν συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου των Ιτεών, όπου θα γίνει ενημέρωση των πολιτών από τις επαφές του είχαν με τους τοπικούς φορείς για το θέμα. Παράλληλα, θα αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης της επόμενης περιόδου.

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ιτιών Κώστας Δημητριάδης, τόνισε ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου δικαιωθούν, αλλά και να κλιμακώσουν τη δράση τους, ώστε να εντείνουν την πίεση προς τους φορείς.
«Το κλείσιμο του δρόμου (έξω από την Π-Π) δεν είναι η μόνη μορφή κινητοποίησης. Σκεπτόμαστε ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού της Πάτρας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Δημητριάδης.
Εξίσου σημαντικό για τους κατοίκους είναι να μην αφήσουν να γίνει η κινητοποίηση τους αντικείμενο καπηλείας από οργανωμένες ομάδες και σε αυτή την κατεύθυνση, επεξεργάζονται λύσεις και παρεμβάσεις.
Τέλος, στο πλαίσιο μεγαλύτερης δημοσιοποίησης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν από την παρουσία των παράνομων μεταναστών, θα διοργανώσουν ανοικτή εκδήλωση το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου, όπου καλούν όλους τους Πατρινούς.
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«Η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων της περιοχής Ιτεών, με τη συνεργασία του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου και του Δήμου Πατρέων, υπό την πίεση των τελευταίων γεγονότων στην περιοχή, καλεί όλους τους Πατρινούς, φορείς, συλλόγους και πολίτες, σε ανοικτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/5/2012 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και ώρα 11. π.μ.
Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταθέσετε προτάσεις για να διαμορφώσουμε θέσεις, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα λαθρομετανάστες.
Η Επιτροπή Αγώνα μετά τη χθεσινή συνέλευση και διαπιστώνοντας ότι ο αγώνας μας διαστρεβλώνεται- καπηλεύεται και γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης θέλουμε να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας και γενικότερα τους συμπατριώτες μας ότι ο αγώνας μας έχει στόχο την ανατροπή των αποφάσεων και των νόμων που άπτονται του μεταναστευτικού προβλήματος και που σαν αποτέλεσμα έχουν να μας βυθίζουν σε πένθος να μας εξαγριώνουν, να μας θλίβουν και να μας αγανακτούν.
Κάθε άλλη ερμηνεία, θεωρείται σκόπιμη και ύποπτη».