19/5/12

Ζεύγος απατεώνων

Συνελήφθησαν στο Ψυχικό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 28χρονος  και μία 36χρονη, για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναζητείται και ένας 44χρονος ημεδαπός συνεργός τους .
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, προέκυψε ότι οι παραπάνω ημεδαποί διέπρατταν απάτες μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε εφημερίδες, αναζητώντας άτομα χωρίς δανειοληπτική ικανότητα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για δανεισμό τα έπειθαν, με την υπόσχεση της άμεσης χορήγησης μετρητών, να τους διαθέσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, τις οποίες εν αγνοία τους χρέωναν με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), από διάφορα πολυκαταστήματα.

Για το σκοπό αυτό συγκροτούσαν εμπορικές εταιρείες με βραχυχρόνια διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εγχώριο εμπόριο τα προϊόντα αυτά. Οι συλληφθέντες άλλαζαν διαδοχικά την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, για να καλύπτουν τα ίχνη τους και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής προέβαιναν στην έκδοση εικονικών τιμολογίων για πλασματικές συναλλαγές (αγορές, πωλήσεις) αποσκοπώντας σε ίδιο όφελος και συγκεκριμένα στην επιστροφή Φ.Π.Α., ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με μεγάλα ποσά.
Από την παράνομη αυτή δραστηριότητά αποκόμισαν οφέλη 4.000.000 ευρώ τουλάχιστον, τα οποία κατέθεταν σε Τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Το χρηματικό ποσό των 15.400 ευρώ.
  • Παραστατικά διαφόρων Τραπεζών με αναλήψεις συνολικού ποσού 2.800.000 ευρώ.
  • Επτά (7) σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών.
  • Ένα πολυτελές Ι.Χ.Ε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.