17/5/12

Δουλέμποροι με σουγιά

 Τα κατασχεμένα


Συνελήφθησαν σήμερα  κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 24 και 28 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας, τριάντα τρεις (33) μη νόμιμους μετανάστες. Τριάντα δύο (32) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.

Ειδικότερα, μετά από πολυήμερες έρευνες και κατόπιν συλλογής και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, από την ομάδα των αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, με σκοπό τη σύλληψη μελών κυκλώματος που διακινεί λαθρομετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, στην παρέβρια περιοχή των Φερών, οι δύο (2) διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τριάντα τρεις (33) μη νόμιμους μετανάστες.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία (1) πλαστική βάρκα
  • ένα (1) μαχαίρι
  • το χρηματικό ποσό των 1.000 δολαρίων Αμερικής
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).
Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά πενήντα έξι (56) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.