30/5/12

Στην Πάτρα με 55 κλοπές

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα
Δράστες είναι επτά ημεδαποί, οι τέσσερις εκ των οποίων έχουν συλληφθεί
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 59 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής
Το συνολικό όφελος που είχαν αποκομίσει τα μέλη της ομάδας, από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 225.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει τον τελευταίο χρόνο στην Πάτρα περισσότερες από 55 κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.
Συνελήφθησαν ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, το απόγευμα του Σαββάτου (26-5-2012) στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 34, 27, 23 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (26-5-2012), οι τέσσερις συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού μετέβησαν, με σκοπό την κλοπή, σε οικία 87χρονου ημεδαπού στο Ακταίο Πατρών, αλλά έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.
Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματός τους και τη σύλληψη τους λίγη ώρα αργότερα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά διαρρηκτικά εργαλεία.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι επτά ημεδαποί είχαν συστήσει, τον τελευταίο χρόνο, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, σε σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 59 κλοπές – διαρρήξεις (54 σπίτια και 5 σε καταστήματα).Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν διαρρήξεις στις εξής περιοχές:
  • Δεκαέξι (16) στο κέντρο της Πάτρας
  • Εννέα (9) στο Ρίο
  • Πέντε (5) στα Συχαινά
  • Τέσσερις (4) στην Οβρυά
  • Τέσσερις (4) στο Ακταίο
  • Τέσσερις (4) στο Μιτνιλόγλι
  • Τρεις (3) στο n Άγιο Βασίλειο
  • Τρεις (3) στα Βραχναΐκα
  • Δύο (2) στα Αραχωβίτικα
  • Δύο (2) στην Αγυία
  • Ενώ από μία στο Πλατάνι, στον Ψαθόπυργο, στα Ροϊτικα, στη Ροδινή, στο Δρέπανο, στην Εγλυκάδα και στην Παραλία Πατρών.
Υπογραμμίζεται ότι, το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 225.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.
Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.