6/4/12

Όπλα σε διαδικτυακούς πληστηριασμούς

      Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
«Ηθελα να φτιάξω ιδιωτικό πολεμικό μουσείο»
Όπλο τύπου Καλάσνικοφ (αντίγραφο από Βουλγαρία ή Γιουγκοσλαβία), που βρέθηκε στην πολυκατοικία, στη Λούτσα.
 

  «Είμαι συλλέκτης όπλων και προσπαθούσα επί σειρά ετών να κάνω ένα ιδιωτικό πολεμικό μουσείο. Είχα πρότυπο ένα αντίστοιχο ιδιωτικό μουσείο στην Εύβοια. Αγόρασα τα περισσότερα όπλα μέσω Ιντερνετ από διαδικτυακούς "πλειστηριασμούς" οπλισμού. Μερικά από αυτά τα όπλα είναι εξαιρετικά σπάνια. Η αγορά των όπλων, μου κόστισε περίπου 150.000 ευρώ. Δεν πούλησα κανένα από αυτά. Στην Γερμανία ήμουν αντιπρόσωπος αυτοκινήτων αλλά είχα και συναλλαγές με πολλούς επιχειρηματίες. Στη Νιγηρία είχα πάει από τις 26 Μαρτίου προσκεκλημένος επιχειρηματιών για επενδύσεις σε εργοστάσια βιολογικού καθαρισμού και άλλα περιβαλλοντικά θέματα, μετά από συνεννόηση με Ελληνες επιχειρηματίες».



Σε αυτούς τους ισχυρισμούς προχώρησε, λίγο πριν την σύλληψή του από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ο 50χρονος δικηγόρος που κατηγορείται από την ΕΛ.ΑΣ σαν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που προχωρούσε σε λαθρεμπόριο πολεμικών όπλων σε όλο τον κόσμο. Ο 50χρονος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά την συνάντησή του με νομικούς του εκπροσώπους, στην πλατεία Λαυρίου.
Λίγο πριν την σύλληψή του «Το Βήμα» κατόρθωσε να έλθει σε επαφή μαζί του και να καταγράψει τις απόψεις του. Ο δικηγόρος από τα Σπάτα που θεωρείται κάτοχος του οπλοστασίου μαμούθ το οποίο είχε βρεθεί προ πενθήμερου στη Λούτσα φέρεται να είχε μόλις επιστρέψει από την Νιγηρία.

Ο 50χρονος αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχυρισθεί ότι «δεν προχώρησε σε καμία παρανομία και πλήρωσε την αγάπη του για τα όπλα».


Ο δικηγόρος από τα Σπάτα λέει ότι είχε άδεια συλλέκτη όπλων, όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι είχε άδεια για τρία όπλα που είχε πάρει στις 25 Ιουνίου 2009.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται ότι μέχρι και στις 20 Φεβρουαρίου 2012, ο 50χρονος παρέλαβε ταχυδρομικώς από τον Γερμανό Τόμας Μπάκ ένα χαρτοκιβώτιο που περιείχε εξαρτήματα όπλου.