6/4/12

Είχε αγκαζέ τους Αφγανούς

Συνελήφθη, σήμερα (06-04-2012) νωρίς το πρωί, στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά τεσσάρων (4) μη νόμιμων μεταναστών (Αφγανικής καταγωγής) ηλικίας 32, 18, 19 και 22 ετών αντίστοιχα, με προορισμό την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, σήμερα και περί ώρα 03:00΄ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν να κινείται επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ένα Δ. Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο (ταξί) και το ακινητοποίησαν στην 85 χ/θ (διόδια Θηβών), προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Εντός του οχήματος επέβαιναν οι τέσσερις Αφγανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν διότι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ επίσης συνελήφθη και ο 35χρονος οδηγός που είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από περιοχή της Αττικής με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έναντι του χρηματικού αντιτίμου των (500) ευρώ.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα, ως μέσο διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των τεσσάρων Αφγανών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.