7/4/12

Με 131 κιλά

5 συλλήψεις
Το φωτογραφικό ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ένας 46χρονος άνδρας και μια 49χρονη γυναίκα καθώς και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 37 και 20 ετών.
Ειδικότερα, σήμερα (07-04-2012) τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δολιανών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με δύο επιβαίνοντες.
Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα, λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κλειστό εκείνη την ώρα κατάστημα (εστιατόριο) στο Καλπάκι Ιωαννίνων.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, ήταν να τραυματιστεί ο 20χρονος συνοδηγός του οχήματος, ο οποίος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (121) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (130.585) γραμμαρίων ενώ ο 26χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη.
Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν επίσης δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), 46 και 49 ετών αντίστοιχα και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι διευκόλυναν ως προπομποί τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Τα δύο (Ι.Χ.Ε.) αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν έξι (6) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (2900) ευρώ, τ o οποί o βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.
Την αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Α΄ και Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.