17/3/12

Ο φυλακισμένος έδινε τις εντολές


Εξαρθρώθηκε στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση, που εμπορευόταν στο νησί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη), αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26, 19 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Για την ιδία υπόθεση κατηγορείται ακόμα ένας ομοεθνής τους, ηλικίας 34 ετών που βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της Χώρας για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ειδικότερα χθες (16.3.2012) το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν ο 19χρονος με τον 21χρονο και έρευνα που έγινε, βρέθηκε στην οικία τους και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι από τον Νοέμβριο του 2011, ο έγκλειστος στην φυλακή, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση και έχοντας αρχηγικό ρόλο ενέταξε, ως μέλη, τους τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες (κυρίως ηρωίνη) και πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες σε τοξικομανείς της Ρόδου, κατ’ εντολή του. 
Στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από την διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε υπαίθριο χώρο πλησίον της οικίας των δυο συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Οκτώ (8) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 448,6 γραμμαρίων
  • Δυο (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Ο 26χρονος συνελήφθη σήμερα (17.3.2012) μεταμεσονύκτιες ώρες στην πόλη της Ρόδου, όταν μετά από έρευνα που έγινε σε υπαίθριο χώρο πλησίον της οικίας του, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε εννέα πακέτα τσιγάρων σαράντα (40) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 393,8 γραμμαρίων.
Επιπλέον κατά την αστυνομική επιχείρηση και έρευνα παραδόθηκαν από τον 26χρονο και κατασχέθηκαν:
  • Πέντε (5) πακέτα τσιγάρων κενά περιεχομένου
  • Μια κάρτα μέλους εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων
  • Δυο (2) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
  • Το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ
  • Τέσσερα (4) παραστατικά κατάθεσης χρημάτων συνολικού ύψους 8.000 ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.