16/3/12

Ενέχυρο επιβίωσης


Ο κ. Μάρκου στη μέση δίπλα στο διοικητή του ΙΚΑ και διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Πίσω από τη βιτρίνα της παρουσίασης, κοχλάζει για την  διαρροή της υπόθεσης στα ηλεκτρονικά  ΜΜΕ η οργή της Εισαγγελίας Αθηνών  
  Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει άνθηση στις δουλειές των "μαυραγοριτών". Η ένδεια, αναγκάζει τους πολίτες να προσφεύγουν για λίγα μετρητά σε κυκλώματα τοκογλύφων. Η τάξη των τοκογλύφων αποτελείται από επώνυμα άτομα που δεν διστάζουν να διαλαλούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα προκειμένου η φήμη να προσελκύσει υποψήφια θύματα.
Στα (3) τρία μεγάλα τοκογλυφικά κυκλώματα της Αθήνας συμμετέχουν πέρα του γνωστού... παρατραπεζίτη, διαμεσολαβητές, δικηγόροι που "σφραγίζουν" τις συμφωνίες και ειδικεύονται στις κατασχέσεις, τραπεζικοί υπάλληλοι, "μπράβοι", αλλά και επίορκοι αστυνομικοί για να παρέχουν και την απαραίτητη ασυλία ...
Οικογένειες υποφέρουν από τους τοκογλύφους. Σάστισε το πανελλήνιο από το μέγεθος της δράσης των κυκλωμάτων που εξιχνιάστηκαν προ μηνών στη Θεσσαλονίκη. Αναλογικά φανταζόμαστε το τι γίνεται στην Αθήνα.

 Ταυτόχρονα η οικονομική κατοχή υπό τη τροϊκα  οδηγεί τους πολίτες να πωλούν ρολόγια, κοσμήματα για λίγα euro. Κάποιοι μαζεύουν "χρυσό" κι έτσι ανοίγει το ένα μετά το άλλο ενεχυροδανειστήριο. Γέμισε η Αθήνα από Boutique-ενεχυροδανειστήρια που αρκετά εξ’ αυτών ειδικεύονται στη τοκογλυφία αλλά και στο "ξέπλυμα".
 Για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος η οικονομική αστυνομία ας ανοίξει τους ορίζοντές της και να επεκτείνει τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της πέρα από το "κυνήγι στα φρουτάκια".
Οφείλει ο Ταξίαρχος Μάρκου ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο του.
Ο πλουραλισμός στους στόχους στηρίζει τη καριέρα και δεν φτάνει μόνον η πολιτική υποστήριξη. Γιατί η μονομέρεια οδηγεί τους κακεντρεχείς να υποστηρίζουν ότι το "κυνήγι της μάρκας" γίνεται για να ικανοποιηθούν τα νόμιμα casino. Ψυθιρίζεται πισώπλατα είτε ότι υπάρχει sponsoring, είτε για να διασφαλιστούν "ταρίφες".
   Οφείλει λοιπόν η φιλόδοξη υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας, που καθοδηγείται από τον Ταξίαρχο Μάρκου, να δώσει απαντήσεις, παρουσιάζοντας επιτυχίες απέναντι στο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα που ανθεί "πίνοντας το αίμα" των πολιτών που βιώνουν οικονομικά αδιέξοδα απέναντι στις επώνυμες μάρκες-οργανώσεις της τοκογλυφίας αλλά και των boutique της κερδοσκοπίας.
Γιατί εύλογα αναρωτιέται ο πολίτης : τι κάνει η οικονομική αστυνομία, γιατί οι τοκογλύφοι και οι "έμποροι του χρυσού" είναι αδέσποτοι?