15/3/12

Οι ΙΚΑτδούδες πήραν πρέφα την αστυνομία

Φανταστείτε και να μην το γνώριζαν!

Η βίλα με πισίνα στο Βαρνάβα της γυναίκας που κινούσε τα νήματα στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Στο χρηματοκιβώτιο της Μπουραζάνι βρέθηκαν 966.000 ευρώ μέσα σε πάμπερς
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και οι συνεργάτες του στην προηγούμενη θητεία του ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμπνεύστηκε τη δημιουργία της Οικονομικής Αστυνομίας.
Την ονειρεύονταν για το Ελληνικό F.B.I. Να διώκει αποτελεσματικά το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα. Στόχευε τους τοκογλύφους, τους καταχραστές του δημοσίου πλούτου, τους φοροκλέφτες, τα κυκλώματα του παραεμπορίου. Την ώρα της επιλογής της στελέχωσης της νέας υπηρεσίας, ήρθε ο ανασχηματισμός από τον Γ.Α.Π, και τη θέση του "κατέλαβε" ο Χρ. Παπουτσής. Ο υπουργός  ανέμενε πολλά και φρόντισε να τοποθετήσει επικεφαλή της νέας υπηρεσίας έναν δικό του άνθρωπο, τον υπασπιστή του Ταξίαρχο Μάρκου.

Την πολύ σημαντική επιτυχία με την απάτη των «ΙΚΑτζούδων» λέγεται πως τους την έδωσε «ετοιμοπαράδοτη» το ίδιο το ΙΚΑ. Αυτό όμως ασφαλώς για μια τόσο σοβαρή υπηρεσία έχει την λιγότερη σημασία.

Εκείνο όμως που αρχίζει να ανησυχεί -όπως με ακρίβεια ανέφερε ανώτατη δικαστική πηγή στο Crimes on air- είναι πως η Εισαγγελία Αθηνών ωρύεται για τις διαρροές που υπήρξαν στη επιχείρηση αποκάλυψης του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Διαρροές που οδήγησαν τους δράστες να προλάβουν να εξαφανίσουν εγκαίρως κρίσιμα αποδεικτικά εις βάρος τους στοιχεία αλλά και πολύ ρευστό. Σε πολύ έγκυρη ηλεκτρονική σελίδα διέρρευσε προ εβδομάδων, από αστυνομική πηγή η έρευνα και οι εμπλεκόμενοι άρχισαν να το εκμυστηρεύονται και στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους όπως έδειξαν οι «κοριοί».  

Το θέμα έχει φθάσει πολύ ψιλά από την Εισαγγελία Αθηνών.




Εμείς πάντως έχουμε να πούμε πως  είναι κρίμα τόσο πρόωρα  συμπεράσματα και για μια τόσο νέα υπηρεσία.