3/3/12

Γυναίκες ασπάζονται το Ναζισμό


Το κορίτσι με το τατουάζ που τρόμαξε τους Γερμανούς


  Απο: Pinakio.blogspot
Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πια δεν είναι κάτι που βγαίνει ψιθυριστά και κρυφά από χείλη, αλλά αποτελεί πλέον την πραγματικότητα επιβεβαιώνοντας το νόμο της ιστορίας που κάνει κύκλους συνεχώς από το ίδιο κέντρο.
Σας παραθέτoυμε ένα ενδιαφέρον κείμενο που δημοσίευσαν οι New York Times και αναφέρεται στην εμφάνιση πλέον των γυναικών που ασπάζονται την ιδεολογία του Ναζισμού. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον…
Της Melissa Edy
Η εικόνα των ακροδεξιών εξτρεμιστών στη Γερμανία έχει αλλάξει. Τα ξυρισμένα κεφάλια και οι βαριές μπότες έχουν αντικατασταθεί από μακριά μαλλιά, ντεκολτέ διακοσμημένα με σβάστικες και γυαλιά.
Τους τελευταίους μήνες δυο γυναίκες, η Μαρίζα και η Μπεάτε, έχουν γίνει οι πιο πολυσυζητημένες εξτρεμίστριες της Ακροδεξιάς στη Γερμανία.


Οι ιστορίες τους - η μία μυθοπλαστική, η άλλη συνδεδεμένη με μια σειρά εγκλημάτων - αναγκάζουν τη χώρα να επανεξετάσει τον ρόλο των γυναικών στη νεοναζιστική κοινότητα και οδήγησαν τους κρατικούς αξιωματούχους να συζητήσουν σε ειδικές συσκέψεις εάν οι Αρχές κάνουν αρκετά προκειμένου να περιορίσουν τη δράση τους.


«Μέχρι τώρα οι γυναίκες της Ακροδεξιάς θεωρούνταν από το κοινό είτε ως αφοσιωμένες στους νεοναζιστές συντρόφους τους είτε ότι ήταν εξίσου βίαιες με τους άνδρες» λέει η Μικαέλα Γλάσερ, ερευνήτρια για τον εξτρεμισμό της Ακροδεξιάς στο Γερμανικό Ινστιτούτο Νεολαίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2010, στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 25.000 ακροδεξιοί εξτρεμιστές, όμως μόνο το 11% εξ αυτών πιστεύεται ότι είναι γυναίκες.
Παρότι είναι σχετικά λίγες, σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες που εμπλέκονται σε νεοναζιστικές οργανώσεις κατέχουν ηγετικές θέσεις.