16/3/12

Σκότωσε 3 Γάλλους

Ψάχνουν το κίνητρο
«Κανένα σενάριο δεν αποκλείεται» για τη δολοφονία των τριών Γάλλων ένστολων

H τράπεζα έξω από την οποία δολοφονήθηκαν οι τρεις ένστολοι

 
Κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείουν οι Γαλλικές αρχές για το χθεσινό συμβάν της αγριας δολοφονίας δυο στρατιωτικών στη πόλη Μοντομπάν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, στα σύνορα με την Ισπανία.

«Δεν μας επιτρέπεται να αποκλείσουμε κανένα απολύτως σενάριο σχετικά με το τι όπλισε το χέρι του δράστη»,
τόνισε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζεράρ Λονγκέ, προσθέτοντας πως έχει στείλει έξι έμπειρους αξιωματούχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της χώρας να ερευνήσουν την κατάσταση.

Οι τρεις ένστολοι, ηλικίας 24, 26 και 28 ετών, βρίσκονταν έξω από τράπεζα για να πάρουν χρήματα από το ΑΤΜ, όταν ένας άγνωστος άντρας που φορούσε κράνος κινούμενος με σκούτερ άνοιξε τότε πυρ εναντίον τους και στη συνέχεια διέφυγε. Στο σημείο της δολοφονίας, που είναι κοντά στο στρατόπεδο που φιλοξενεί το 17ο σύνταγμα του σώματος μηχανικού αλεξιπτωτιστών, βρέθηκαν περί τους 15 κάλυκες.

Οι δύο αλεξιπτωτιστές, ηλικίας 26 και 24 ετών, σκοτώθηκαν επί τόπου ενώ ο τρίτος, 28 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο. Και οι τρεις άνδρες εξειδικεύονταν στον εντοπισμό και την καταστροφή ναρκων, συμμετέχοντας τακτικά σε επιχειρήσεις του γαλλικού στρατού στο εξωτερικό, στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο και στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Τα κίνητρα της επίθεσης αυτής παραμένουν για την ώρα άγνωστα, ωστόσο οι ερευνητές διερευνούν διάφορες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων αυτή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες που στρατιώτες δέχονται επίθεση από ενόπλους δικυκλιστές στη νοτιοδυτική Γαλλία. Πριν λίγες ημέρες, στις 11 Μαρτίου, ένας 30χρονος στρατιωτικός εκτός υπηρεσίας σκοτώθηκε σε συνοικία της Τουλούζης από ένα άτομο που κυκλοφορούσε με μηχανάκι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι από μικρή απόσταση.