17/3/12

Κλουβί για 28 λαθρομετανάστες

Η ... κλούβα



Συνελήφθησαν χθες  το βράδυ στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνελήφθησαν επίσης είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί μετανάστες, ενώ αναζητούνται έξι (6) επιπλέον μέλη του κυκλώματος.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο τύπου VAN με πινακίδες Βουλγαρίας και το ακινητοποίησαν. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν στοιβαγμένοι είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί μετανάστες. Ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο σαν προπομπός.
Συνελήφθησαν ο οδηγός του VAN καθώς και ο οδηγός και ο συνοδηγός του προπομπού αυτοκινήτου.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες μαζί με άλλους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην προώθηση παράνομων μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 1.500-3.500 ευρώ το άτομο.
Κατασχέθηκαν :
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο τύπου VAN.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των -550- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.