10/2/12

Σεσημασμένοι οι ληστές του Pet Shop


Πυροβόλησαν στην κοιλιά υπάλληλο πρατηρίου


 Συνελήφθησαν στη Βάρη, μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ( Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ΔΥΟ έλληνες  ηλικίας 47 και 34 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα στα Καλύβια, με την απειλή πιστολιού αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από ιδιοκτήτη καταστήματος PET SHOP χρήματα. Μεσημβρινές ώρες της 8-2-2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, συνεργός των ανωτέρω.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ειδικότερα:
  •  Την 29-12-2011, διέπραξαν ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ελληνικό και πυροβόλησαν τον υπάλληλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στην κοιλιακή χώρα και στο χέρι.
  •  Την 7-1-2012 στην Γλυφάδα με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από υπάλληλο Σουπερ Μάρκετ χρήματα.
  •  Την 13-12-2011 διέρρηξαν οικία στον Άλιμο, από την οποία αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.
  •  Την 13-1-2012 στον Πειραιά αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας χρήματα από πεζό.
  •  Τον Οκτώβριο του 2011 διέρρηξαν κατάστημα-πιτσαρία στην Γλυφάδα, από το οποίο αφαίρεσαν χρήματα και τρόφιμα.
Στη κατοχή του 34χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι με φυσίγγιο στην θαλάμη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.