17/2/12

Συνταγές ΙΚΑ για ναρκωτικά χάπια

Εξιχνιάστηκε η κλοπή μπλοκ συνταγών και ιατρικής σφραγίδας από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Λάρυμνας, αποτρέποντας τους να προμηθευτούν τουλάχιστον (6.000) ναρκωτικά δισκία.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστές ιατρικές συνταγές, για την προμήθεια ναρκωτικών χαπιών από φαρμακεία και εν συνεχεία τα διοχέτευαν σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος στη δράση δύο ημεδαπών, ηλικίας 33 και 34 ετών αντίστοιχα , οι οποίοι πλαστογραφούσαν ιατρικές συνταγές και προμηθεύονταν ναρκωτικά χάπια από φαρμακεία , έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θήβας.

Ειδικότερα χθες (15-02-2012) και περί ώρα 17:00΄, σε επαρχιακή οδό στη Θήβα Βοιωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, διότι μετά από διενέργεια ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


  • (120) ναρκωτικά δισκία στην κατοχή του 33χρονου και
  • (86) ναρκωτικά δισκία στην κατοχή του 34χρονου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι λίγες ώρες πριν, οι ανωτέρω δράστες είχαν προμηθευτεί, τουλάχιστον τα (146) δισκία από φαρμακείο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, αφού υπέδειξαν πλαστές ιατρικές συνταγές, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιπλέον:

  • (30) ναρκωτικά δισκία
  • ένα μπλοκ συνταγών για ναρκωτικές ουσίες
  • μια κενή ιατρική συνταγή
  • ένα συνταγολόγιο φαρμάκων του ΙΚΑ.

Στην οικία του 34χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (15,3) περίπου γραμμαρίων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διεξοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος, είχε αφαιρέσει την 01-07-2011 από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Λάρυμνας, το μπλοκ συνταγών για ναρκωτικές ουσίες και τη σφραγίδα ιατρού-παθολόγου και πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές για την προμήθεια ναρκωτικών σκευασμάτων, τα οποία διοχέτευε σε στέκια τοξικομανών της ευρύτερης περιοχής.

Με την κατάσχεση του 50φυλλου μπλοκ συνταγών, αποφεύχθηκε η περαιτέρω προμήθεια ναρκωτικών χαπιών, η οποία υπολογίζεται σε (120) δισκία ανά συνταγή, ήτοι (6.000) ναρκωτικά χάπια.

Την προανάκριση και τις έρευνες διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών