24/2/12

'Εστησαν ενέδρα σε 23χρονο αστυνομικό

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (23-02-2012) το βράδυ, σε παράδρομο της χ/θ 365 της Π.Α.Θ.Ε. (διασταύρωση Αμφιθέας – Λάρισας) πυροβόλησαν κατά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε τυχαία διερχόμενος, εκτός υπηρεσίας, νεαρός αστυνομικός.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάθετα στον παράδρομο τεχνητό εμπόδιο (δέμα με φύλλα ραμποτέ, μήκους 4 μέτρων), με αποτέλεσμα ο 23χρονος αστυνομικός να αναγκαστεί να ακινητοποιήσει το όχημα του. Τότε δέχθηκε αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από τους δυο δράστες, με αποτέλεσμα να διατρηθούν τα ελαστικά των δεξιών τροχών του οχήματός του, καθώς και το εμπρόσθιο μέρος (μάσκα) και πίσω μέρος (πορτ μπαγκαζ).

Ο 23χρονος κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο με αναστροφή και στη συνέχεια ενημέρωσε το Κέντρο Άμεσης Δράσης Λάρισας. Στο σημείο και στην ευρύτερη αγροτική περιοχή έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) κάλυκες πυροβόλου όπλου και το προαναφερόμενο δέμα φύλλων ραμποτέ.