14/1/12

Ο ληστής θέλησε να γίνει και βιαστής

Συνελήφθη,  στη Λαμία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, 31χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για ληστεία, απόπειρα βιασμού και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος 28χρονης ημεδαπής στη Λαμία Φθιώτιδας.
Ειδικότερα χθές το μεσημέρι και περί ώρα 13:50΄, ο 31χρονος μετέβη σε κοσμηματοπωλείο, ιδιοκτησίας 54χρονης ημεδαπής, στη Λαμία και ενώ εκείνη την ώρα παρευρισκόταν εντός του καταστήματος η 28χρονη κόρη της.
Ο δράστης αιφνιδίασε την 28χρονη και με την απειλή κατσαβιδιού την οδήγησε στο χώρο της κουζίνας του καταστήματος, όπου άρχισε να την εξυβρίζει και να τη χτυπά με τα χέρια του σε διάφορα μέρη του σώματος της. Στη συνέχεια παίρνοντας ένα μαχαίρι, που υπήρχε στη κουζίνα, την τραυμάτισε στο δεξί της χέρι λέγοντας της ότι θέλει να την βιάσει.
Η 28χρονη αντιστάθηκε και απώθησε τον δράστη, ο οποίος αφού αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά τράπηκε σε φυγή, πλην όμως κατά την προσπάθεια διαφυγής του ακινητοποιήθηκε από περαστικούς πολίτες, οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ σε σωματική έρευνα που διενήργησαν βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι (20) χρυσοί σταυροί.
  • Ένα (1) χρυσό περιλαίμιο.
  • Δύο (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
  • Μια (1) βιντεοκάμερα.
  • Ένα (1) μαχαίρι.
  • Διαρρηκτικά εργαλεία (ένα κατσαβίδι και ένας κάβουρας).
  • Το χρηματικό ποσό των (450) περίπου ευρώ, το οποίο θα σταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι ο 31χρονος, νωρίτερα το πρωί, είχε διαρρήξει δύο οικίες στη Λαμία.
Όπως εξακριβώθηκε ο δράστης αρχικά παραβίασε ομφαλό κλειδαριάς κυρίας εισόδου διαμερίσματος τετάρτου ορόφου, ιδιοκτησίας 25χρονου υπηκόου Αλβανίας και αφού εισήλθε εντός αφαίρεσε από το εσωτερικό του μία (1) συσκευή κινητής τηλεφωνίας και μια (1) βιντεοκάμερα.
Στη συνέχεια παραβίασε, με θραύση ομφαλού κλειδαριάς, κύρια είσοδο διαμερίσματος δευτέρου ορόφου, ιδιοκτησίας 55χρονης ημεδαπής και αφού εισήλθε εντός, αφαίρεσε δύο (2) φορητούς υπολογιστές μαζί με τους φορτιστές τους, μια (1) φωτογραφική μηχανή, μία (1) συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του δράστη στη τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.
T α κατασχεθέντα κλοπιμαία θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους και ο 31χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.