6/1/12

Τους χτύπησε ΔΙΑΣ


Συνελήφθησαν στην Κόρινθο, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 36 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για περιπτώσεις ληστείας και κλοπών.
Ειδικότερα οι ανωτέρω δράστες, αφού μπήκαν σε αποθήκη καταστήματος, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν έξι (6) κιβώτια με αναψυκτικά, τα οποία στην συνέχεια τα φόρτωσαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής ΡΟΜΑ, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας και συνελήφθησαν.

Τα αφαιρεθέντα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτριά του για να συλληφθεί στ o πλαίσιο του αυτοφώρου.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας, κλοπών και απόπειρας κλοπής:
  •  Την 29-12-2011 το πρωί, στο Σολωμό Κορινθίας, μαζί με ένα ακόμα άγνωστο άτομο, μπήκαν σε αποθήκη, ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν ποσότητα σιδερικών.
  •  Την 30-12-2011 το βράδυ, στα Ίσθμια Κορινθίας, διέρρηξαν κατάστημα, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
  •  Την 29/30-12-2011 το βράδυ, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας, διέρρηξαν κατάστημα, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν την ταμειακή μηχανή, που περιείχε χρηματικό ποσό.
  •  Την 30-12-2011 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλμυρή Κορινθίας, διέρρηξαν κατάστημα, ιδιοκτησίας 23χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
  •  Την 29/30-12-2011 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλμυρή Κορινθίας, διέρρηξαν κατάστημα, ιδιοκτησίας 25χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν έγγραφα, την ταμειακή μηχανή και προϊόντα.
  •  Την 29-12-2011 το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, διέρρηξαν αποθήκη, ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα μηχάνημα και παλαιά σίδερα.
  •  Την 28-12-2011 το μεσημέρι, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών -Κορίνθου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από κατάστημα, 58χρονης ημεδαπής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Τις αστυνομικές έρευνες και το Προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η περαιτέρω συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλα παρόμοια αδικήματα