13/1/12

Πήγαν να σβήσουν το χαμόγελο


Δικογραφία σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ζευγαριού, ενός 66χρονου και της 56χρονης συζύγου του, για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
Αναλυτικότερα, προ 20ημέρου περίπου, ο πρόεδρος του - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – Οργανισμού « ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι, από τις αρχές του 2011 και για περίπου ένα χρόνο, δεκάδες αναρτήσεις εξυβριστικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων είχαν πραγματοποιηθεί σε πολλούς ιστότοπους του διαδικτύου, δυσφημίζοντας και υποβαθμίζοντας το έργο Οργανισμού και του Προέδρου του.
Μετά από ψηφιακή διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, πραγματοποίησαν  έρευνα στο σπίτι των δύο ημεδαπών, στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από τα αναρτηθέντα εξυβριστικά κείμενα, τόσο σε έντυπη όσο και ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.
Οι δύο ημεδαποί δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των όρων της αυτόφωρης διαδικασίας.