27/1/12

Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Συνελήφθησαν στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 39χρονος Τυνήσιος και ένας 19χρονος Μαροκινός σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων και αντίσταση.
Ειδικότερα, χθες  νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, οι δυο αλλοδαποί επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αλλά τράπηκαν σε φυγή, καθότι έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους.
Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν άμεσα έρευνες με αποτέλεσμα να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τους δυο αλλοδαπούς, αυτοί προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση, χτυπώντας τους με γροθιές και κλωτσιές.
Στη κατοχή των δυο δραστών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πολυεργαλείο (σουγιά) και ένα κατσαβίδι, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως διαρρηκτικα εργαλεία.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες, με την ίδια μέθοδο, είχαν διαρρήξει το ίδιο βράδυ άλλα έξι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στη Πάτρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.