5/1/12

Πολυβολίο το αεροδρόμιο;



Από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο

Ακόμη βρίσκουν... πολυβόλα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»! Νέα φορτία με όπλα καταφτάνουν στο διεθνές αεροδρόμιο, με εμπορικές πτήσεις από ΗΠΑ, προκαλώντας φόβους αλλά και ερωτηματικά στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Με την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο με το «λαθραίο οπλοστάσιο εξ Αμερικής» καθ' ότι διατυπώνονται υπόνοιες ότι ίσως με αυτά τροφοδοτούνται εγκληματικές οργανώσεις ή ένοπλες ομάδες αντάρτικου πόλης.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα λαθραία όπλα προέρχονται από την περιοχή της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια σοβαρή υπόθεση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθούν οι προθέσεις και οι «στόχοι» των εισαγωγέων των παράνομων όπλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» τελωνειακοί και αστυνοµικοί - στις 16 Νοεμβρίου 2011 - ανακάλυψαν σε πέντε χάρτινα κιβώτια διάφορα τµήµατα υποπολυβόλων Μ-16 και πιστολιών Glock 9mm τα οποία θα έµπαιναν παράνοµα στη χώρα µας µε εµπορική πτήση. Το οπλοστάσιο, με περισσότερα από 15 όπλα, εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο πτήσης Cargo που µόλις είχε αφιχθεί στο Αεροδρόµιο προερχόµενη από τις ΗΠΑ. Ως αποστολέας του δέµατος εμφανίζονταν τρεις ιδιώτες από τις ΗΠΑ -χωρίς άλλο οποιοδήποτε διευκρινιστικό στοιχείο- και ως παραλήπτες δύο γυναίκες από τις οποίες η µία διέµενε στη Γλυφάδα και η άλλη στην Καλλιθέα. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δέµατα θα παραδίδονταν, µέσω ΕΛ.ΤΑ, στους παραλήπτες τους. Αστυνομικοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη παράδοση των δεμάτων και διαπιστώθηκε ότι οι δύο Ελληνίδες τα ονόματα των οποίων αναφέρονταν στα δέματα ήταν υπαρκτά πρόσωπα. Η μια από τις γυναίκες που φερόταν παραλήπτης των δεμάτων με τα όπλα φέρεται ως άνεργη και η άλλη εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια καταστήματος.

Ομως όπως φαίνεται η λαθραία μεταφορά όπλων δεν σταμάτησε στις 16 Νοέμβριου. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες τουλάχιστον άλλα τρία χαρτοκιβώτια με άλλα όπλα βρέθηκαν και στις 18, στις 21 και στις 22 Νοεμβρίου 2011. Επιπλέον περίπου οκτώ ακόμη δέματα με όπλα βρέθηκαν σε ταχυδρομικές εταιρείες στην Αθήνα. Συνολικά δηλαδή έχουν εντοπισθεί 16 χαρτοκιβώτια με όπλα κι εξαρτήματα τους. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι ίσως άλλα δέματα στάλθηκαν πριν αλλά και μετά από αυτές τις ημερομηνίες ενισχύοντας το οπλοστάσιο των αγνώστων ιδιωτών.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες τα πακέτα με τα όπλα είχαν πάνω τον κωδικό ΜΑ 01238 που αντιστοιχεί σε περιοχή της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι στην ίδια πολιτεία των ΗΠΑ όπου βρίσκεται η έδρα της αμερικανικής υπηρεσίας NSA είχαν εντοπισθεί κι άτομα που έχουν συσχετισθεί με το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών την περίοδο 2004-2006. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν θέσει υπό παρακολούθηση πολλά άτομα που φαίνεται να εμπλέκονται στην λαθραία διακίνηση όπλων. Κεντρικό ρόλο στην διακίνηση των όπλων φαίνεται έχει μία άλλη γυναίκα που έχει ήδη δώσει κατάθεση στην Κρατική Ασφάλεια. Πιθανόν τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για την υπόθεση [tovima].