13/1/12


Οι μετανάστες στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τον Έβρο με βάρκες
παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού
Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα μας διασχίζοντας τον Έβρο με πλαστικές βάρκες, παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν ανευρεθεί και διασωθεί έξι (6) αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι (6), οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Ειδικότερα,  η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ενημερώθηκε από το πρωί της Τετάρτης, ότι ακούγονται φωνές επίκλησης βοήθειας στην ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου.
Αμέσως, οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης. Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία του ποταμού και διασώθηκαν συνολικά έξι (6) μη νόμιμοι μετανάστες.
Δύο (2) από τους διασωθέντες είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι, μαζί με άλλους έξι (6) ομοεθνείς τους, επιχείρησαν να διασχίσουν τον Έβρο με πλαστική βάρκα, η οποία όμως ανετράπη στο μέσο του ποταμού, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να παρασυρθούν από τα νερά.
Οι άλλοι τέσσερις (4) διασωθέντες είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι, μαζί με άλλους δύο (2) ομοεθνείς τους, που κατάφεραν να φθάσουν στην ελληνική όχθη, επιχείρησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς και η δική τους βάρκα ανετράπη.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση των έξι (6) υπηκόων Αφγανιστάν.