26/11/11

Έπιασαν τους "Ροζ Πάνθηρες" των κοσμηματοπωλείων

Η μεθοδολογία της συμμορίας

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 4 Σέρβοι [η μια γυναίκα]  για 116 κλοπές


Εξαρθρώθηκε η διεθνής εγκληματική οργάνωση γνωστή και ως "Ροζ Πάνθηρες"  από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία είχε πραγματοποιήσει σωρεία κλοπών τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καθώς και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Η Real της Κυριακής τοτ Νίκου Χατζηνικολάου

Λαθρανασκαφή για αρχαία

Έκαναν τρύπα 11 μέτρων στο βουνό



Ο Διοικητής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής


Συνελήφθησαν ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο 17ο χλμ παλαιάς Εθνική οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, 6 Έλληνες και 1 ομογενής, ηλικίας 31 έως 54 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

CD με 6.500 πελάτες

Τρία  τηλεφωνικά κέντρα συντόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού
 Εξαρθρώθηκε στην Αττική, πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών, που προέρχονται κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια. Τα μέλη του κυκλώματος, που επί χρόνια, έκλειναν τα ερωτικά ραντεβού μέσω αγγελιών στον ημερήσιο Τύπο, χρησιμοποιούσαν τρία (3) τηλεφωνικά - συντονιστικά κέντρα, σε διαφορετικά σπίτια που είχαν νοικιάσει για το σκοπό αυτό.  

Γιούχαραν τον Χρυσοχοΐδη

Αρχιλοχίας του στρατού απατεώνας

Συνελήφθη 40χρονος Αρχιλοχίας Υγειονομικού του στρατού ξηράς, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για την κατ’ εξακολούθηση διάπραξη των αδικημάτων της «Πλαστογραφίας κακουργηματικής μορφής», «Απάτης κακουργηματικής μορφής» και για «Παραχάραξη».

25/11/11

Το βίντεο της ληστείας με τους "Ροζ Πάνθηρες"






Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση της ληστείας του κοσμηματοπωλείου στην Ηλιούπολη, καθώς λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη ληστεία.

Σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση, πρόκειται για 4 αλλοδαπούς, μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει μεγάλο αριθμό διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία και καταστήματα. Μάλιστα ενδεικτικό της σοβαρής υπόθεσης είναι και η αναφορά της αστυνομίας πως θα γίνουν νεότερες ανακοίνωσης μιας και οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για την περιβόητη οργάνωση Ροζ Πάνθηρες που έχουν σαρώσει ολόκληρη την Ευρώπη με ληστείες σε κοσμηματοπωλεία καικ κατάστήματα και λεία εκατομμυρίων ευρώ. Οι περιβόητοι «Ροζ Πάνθηρες» έχουν χτυπήσει μεγάλα κοσμηματοπωλεία, αλλά και μεγαλοεμπόρους διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων σε Παρίσι, Λονδίνο και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν οι δράστες εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο επί της λεωφόρου Ειρήνης στην Ηλιούπολη με ένα κλεμμένο βανάκι.

Διευκρίνηση για τη σύλληψη οικονομικού διαχειριστή

Με e mail που λάβαμε, μας γίνεται γνωστό πως η  εταιρεία που ο διαχειριστής της συνελήφθη τα ξημερώματα για φοροδιαφυγή, τώρα δεν εκμεταλεύεται το νυχτερινό κέκτρο της Πειραιώς, όπου έχει κλείσει συμφωνία να εμφανίζεται ο Γιάννης Πλούταρχος. Η εταιρεία εκμεταλεύεται πλέον άλλο κέντρο στη Λεωφόρο Συγγρού.

Μαζεύουν "κουνέλάκια" και προστάτες


Σε ομαδικές  συλλήψεις έχει προχωρήσει από τα ξημερώματα η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας στην Αττική. "Κουνελάκια" από γραφεία συνοδών έχουν ανέβει στο 13ο όροφο της ΓΑΔΑ με τους προαγωγούς τους.  

Λογιστής για χρεή 1 εκ. €

Συνελήφθη σήμερα  το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 61χρονος ημεδαπός λογιστής-ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.

Όπλα χασίς και ναργιλές στη φοιτητική εστία

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δυο (2) άγνωστων δραστών, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, αποπειράθηκαν αρχικά να διαρρήξουν δωμάτιο σε φοιτητική εστία, στου Ζωγράφου, και εν συνεχεία, αφού έγιναν αντιληπτοί από φοιτητές, αποπειράθηκαν να τους σκοτώσουν, πυροβολώντας εναντίον τους.

Σύλληψη για φοροδιαφυγή



Ο δραστήριος  Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας Μπάμπης Τάτσης

Σύλληψη-έκπληξη από την Οικονομική Αστυνομία του Μπάμπη Τάτση, τα ξεμερώματα στη Νέα Σμύρνη.
Ο διαχειριστής της εταιρείας του νυχτερινού κέντρου από το οποίο πέρασαν μεγάλες φίρμες συνελήφθη για φοροδιαφυγή  437.000 ευρώ.

Πετούσαν τα απόβλητα βαμβακόσπορου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του παραπάνω Υπουργείου, πραγματοποίησαν τις πρωινές ώρες της 24-11-2011 ειδικούς ελέγχους στα όρια του Δήμου Αλιάρτου του Νομού Βοιωτίας.

Έκλεβαν απ' όλα

Τενεκέδες με λάδι μέχρι και Skip πλυντηρίων


Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ανάληψης, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων οχημάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές ή υπόγειους χώρους στάθμευσης, σε διαρρήξεις αποθηκών οικοδομών και μία κλοπή αυτοκινήτου.  

Η σειρά της Συρίας

Για τον ξυλοδαρμό στο Μεταγωγών


Οι ...μαυρισμένες εικόνες των 2 Κούρδων που αποκάλυψε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού το Crimes on air








 Κείμενο Α' πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού


"Ο εγκλεισμός είναι ένα διαρκές βασανιστήριο
Ζούμε σε άθλιες συνθήκες, ο ένας πάνω στον άλλον, σε βρώμικους χώρους, πλενόμαστε με παγωμένο νερό.

Τα 'κανε μούσκεμα

Οι "μπιχτές"  Παπουτσή ... έδειχναν την εισαγγελική έρευνα για τον κ. Καπελέρη ειδικό γραμματέα του υπουργείου οικονομικών. Δικαιολογημένα ο υπουργός μιλούσε για "άβατο" επί παραδείγματι στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Δεν είχε όμως κανένα λόγο να μπλέξει με την παλιά ιδιότητα του κ. Καπελέρη ως διοικητή του ΣΔΟΕ επί ΠΑΣΟΚ βεβαίως βεβαίως!

Έφερε αναμπουμπούλα ο υπουργός

Είχε δεν είχε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, δημιούργησε από το τίποτα θέμα  ανάμεσα σε δυο άξιες υπηρεσίες χωρίς λόγο. Τη στιγμή μάλιστα που στελέχη της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας θεωρούσαν δεδομένη και αναγνώριζαν την σπουδαιότητα της Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ έχοντας μάλιστα σχηματίσει την καλύτερη εντύπωση για τον Τμηματάρχη αυτής της υπηρεσίας Γιώργο Παπαδόπουλο.

Οι Κάλαχαν του ΣΔΟΕ αναλαμβάνουν δράση

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγιναν οι δηλώσεις Παπουτσή και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Δίωξη Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής, περνούσε χειροπέδες στον μεγαλομέτοχο του Alter. Τυχαίο;
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες τη σκυτάλη των συλλήψεων θα αναλάβει αποκλειστικά το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με την σύσταση του Ιωάννη Διώτη, το πιο αποτελεσματικό Τμήμα, που είναι το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων.

Yποκλοπές όπως λέμε "Τόμπρας"

 
Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
Δέκα κρούσματα παραβίασης καφάο έχουν εντοπισθεί την τελευταία τριετία από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Ο ΟΤΕ έχει εγκαταστήσει σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου σε περίπου 20.000 καφαο προκειμένου να εντοπίσει υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων!
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συζήτηση για το απόρρητο των επικοινωνιών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Λαμπρινόπουλος αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ανακάλυψης ιχνών υποκλοπών σε καφαο του ΟΤΕ. Ωστόσο σε χθεσινή ανακοίνωση της η ΑΔΑΕ ανέφερε ότι "η περίπτωση της παγίδευσης των τηλεφωνικών γραμμών επισημάνθηκε ως σπάνιο περιστατικό και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζεται σε εκτεταμένη κλίμακα, όπως παρουσιάζεται σε κάποια δημοσιεύματα Διευκρινίζεται μάλιστα ότι τέτοιο περιστατικό δεν έχει αναφερθεί στην ΑΔΑΕ στο πρόσφατο παρελθόν"!
Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια για τα «παγιδευμένα καφαο»;
Οπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη του ΟΤΕ αλλά και της ΑΔΑΕ, «οι παγιδεύσεις στα ΚΑΦΑΟ είναι πια πολύ περιορισμένες γιατί απλά οι περισσότερες κρίσιμες επικοινωνίες γίνονται μέσω κινητών τηλεφώνων. Η παρακολούθηση σταθερών τηλεφώνων από ντετέκτιβ δεν τους προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις ιδιωτικές έρευνες τους. Οι παγιδεύσεις των καφαο είχαν λάβει μεγάλες διαστάσεις την περίοδο 1985-1983 οπότε κι είχαν ξεσπάσει δύο σχετικά σκάνδαλα (Μαυρίκη - Τόμπρα) ενώ πολλοί ντετέκτιβ παγίδευαν διαρκώς τις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές. Ομως τώρα οι σχετικές ενέργειες είναι ελάχιστες κι έχουν εντοπισθεί περίπου δέκα τέτοιου τύπου υποκλοπές σε όλη την Ελλάδα την τελευταία τριετία. Σε αυτές τις περιπτώσεις ειδοποιούμε και τις αστυνομικές αρχές ενώ σε μία περίπτωση έχουμε συλλάβει τους υποκλοπείς επ αυτοφώρω...».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πριν από ένα χρόνο είχε ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες διασφάλισης του απορρήτου του ΟΤΕ να εγκαταστήσει σύστημα τηλεπίβλεψης σε περίπου 100.000 καφαο σε όλη τη χώρα. Ομως σύμφωνα με τους υπολογισμούς υπευθύνων της ΑΔΑΕ το σύστημα αυτό έχει τοποθετηθεί σε ποσοστό 20-25% των καφαο [tovima].


Η επιχείρηση: "Καθαρά χέρια" μεγαλοφοροφυγάδων


Δια υπογραφής  Γρ. Πεπόνη
Ο αδέκαστος  Εισαγγελέας Εφετών που είναι θεσμικά και ο αποκλειστικός αρμόδιος για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης, που έχει επωμισθεί την απόλυτη ευθύνη του νέου θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, είναι σφόδρα ενοχλημένος από τις δηλώσεις και υποδείξεις Παπουτσή και με έγγραφό του ζητά   απ' όλες τις οικονομικές υπηρεσίες και κυρίως [ΔΥΟ-ΦΑΕΕ]  να μην αποστέλλουν εκείνοι τους σχετικούς φακέλους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών - κι αυτοί στην Οικονομική Αστυνομία - αλλά κατ' ευθείαν στον ίδιο προκειμένου μέσω αυτού να κατευθύνεται η διαδικασία των συλλήψεων.

Ανδρόγυνο με "μαύρο" στη Μενεμένη

Του ... κιλού η ζυγαριά των Αλβανών

Στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν ανδρόγυνο Αλβανών, για κατοχή και εμπορία ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης.

Tα άλματα του Μπουμπούκου

Έσπειρε θύελλα

Ξαναδιαβάστε προσεκτικά τις δηλώσεις Παπουτσή και το μπάχαλο που προκάλεσαν σε σχέση με το ΣΔΟΕ και επανερχόμαστε … [Ειδικά και όσα αναφέρει στην τελευταία παράγραφο περί διαφθοράς].
«… Η νέα Οικονομική  Αστυνομία –είπε ο κ. Παπουτσής-  λειτουργεί υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα του οργανωμένου εγκλήματος. Έχει αρμοδιότητα σε εθνικό επίπεδο, παρεμβαίνει σε όλες τις πηγές πληροφοριών εντός και εκτός της χώρας.

Την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ο Άδωνις

24/11/11

Συλλήψεις μεγαλοοφειλετών μόνο από το ΣΔΟΕ

Νέα Δεδομένα!

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Οι δηλώσεις Παπουτσή για τις συλλήψεις μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, έθιξαν εκτός από το ΣΔΟΕ και τους Εισαγγελικούς λειτουργούς που με απόφασή τους  αλλάζουν τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

Ληστεία στο Ψυχικό


Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Ψυχικό έγινε πριν από λίγη ώρα δίπλα από την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Τρεις οπλοφόροι έφυγαν με τα χρυσαφικά σε σακούλες αλλά και με 100.000 σε μετρητό όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης τον οποίο και λήστεψαν.

Νομιμοποιούν την οπλοφορία για τους πειρατές


«Επιτρέπεται με άδεια που εκδίδεται από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, η παροχή υπηρεσιών από μέχρι έξι ένοπλους ιδιώτες φρουρούς σε υπό ελληνική σημαία εμπορικό πλοίο που δεν εκτελεί πλόες θαλασσίων ενδομεταφορών, για άμυνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από επιθέσεις που συνιστούν πειρατεία».

Έπιασαν έμπορο μαρμάρων

Συνελήφθη, σήμερα ( το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας  57χρονος έμπορος μαρμάρων, για οφειλές προς το Δημόσιο, τo ύψος των οποίων ανέρχεται στο ποσό του 1.150.556,40 ευρώ.

Είδες η ΔΕΗ!

Σχετικά με σημερινές ανακοινώσεις Φορέων για την αστυνομική επέμβαση σύλληψης δεκαπέντε (15) ατόμων, που κατηγορούνται για τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, διευκρινίζονται τα εξής:

Κατηγορούμενος για το φόνο του ταξιτζή

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία  οδηγού ταξί, που διαπράχθηκε την 05.00 ώρα της 3-7-2011, στην συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης στην Κυψέλη.

... Διαρροές από "κύκλους" της Ασφάλειας Αττικής


Εδώ απεικονίζεται σε αυτοψία εγκλήματος ο προϊστάμενος της καθ΄ ύλην αρμόδιας υπηρεσίας κ. Σταυρόπουλος. Μάλιστα φορά λευκά γάντια γιατί βρίσκεται εν ώρα αυτοψίας. Η  φωτογραφία δεν είναι υποκλοπή ούτε απόρρητη, καθώς ο φόνος αυτός είχε γίνει στη μέση του δρόμου. Άλλωστε ο κ. Σταυρόπουλος γνωρίζει πως καταγράφεται από δημοσιογράφους, αφού μάλιστα ο ίδιος  κοιτάζει και τον φακό. Κρίνουμε αναγκαία τη διευκρίνιση για να μη θεωρηθεί πως «στοχοποιούμε» πρόσωπα. Εξάλλου ο κ. Σταυρόπουλος είναι διοικητής αυτής της υπηρεσίας που μέχρι τώρα έχει τουλάχιστον ΕΙΚΟΣΙ ανεξιχνίαστους φόνους στο οργανωμένο έγκλημα της νύχτας. Είναι αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ  και ουδείς δεν είναι υπεράνω δημοσιογραφικής κριτικής και πάνω απ’ όλα ΕΡΕΥΝΑΣ.
Ο Βασίλης Χήτος στις φυλακές Κορυδαλλού με τον Απόστολο Πετράκη, όταν ο τελευταίος αποφυλακίστηκε, λόγω παρέλευσης του 18μηνου
Το έγκριτο Βήμα [on line] όπως αναδημοσίευσε και το Crimes  διατύπωσε τις εύλογες επιφυλάξεις για τον  κατηγορούμενο και προφυλακισμένο δράστη της διπλής δολοφονίας του μέντιουμ και της γραμματέως του στο Χαλάνδρι. Ανέφερε δηλαδή πως δεν έχει βρεθεί κίνητρο για μια τόσο στυγερή εκτέλεση, παρόλο που ο διπλός φόνος έγινε τον Φεβρουάριο του 2009 και έχει περάσει τόσο μεγάλο  διάστημα. Μ’ όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο του προϊσταμένου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αναρωτιόμαστε  κύριε Σταυρόπουλε,

Το τραπεζικό σκάνδαλο και η δολοφονία Σ. Γκιόλια

Είχε απ' όλα ...

  Αυτά βρέθηκαν στο φορτηγό και στο τροχόσπιτο του 61χρονου στο Αγρίνιο

Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, άνδρας  ηλικίας 61 ετών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών, αρχαιοκαπηλία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Δενδρύλλιο σε πλαστική ντουλάπα

Η νέα διάσταση στην καλλιέργια κάνναβης!


Φωτισμό, ανεμιστήρα μέχρι και αυτοσχέδιο σύστημα εξαερισμού είχε ο 20χρονος για το χασισόδεντρο του

Συνελήφθη  στην οδό Στρατή Μυριβήλη στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, ένας ημεδαπός ηλικίας 20 ετών, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίου ινδικής κάνναβης.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 20χρονου, στην οδό Στρατή Μυριβήλη στη Μυτιλήνη, ένα δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης ύψους 1 μέτρου περίπου, καλλιεργούμενο από τον ίδιο, εντός ειδικά διαμορφωμένης ντουλάπας, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.
Το δενδρύλλιο κάνναβης εκριζώθηκε και κατασχέθηκε.
Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο ανεμιστήρες εξαερισμού και μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια του δενδρυλλίου.

Μυστήριο ο φόνος του μέντιούμ και της γραμματέως του


Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Ενα έγκλημα χωρίς... κίνητρο εξακολουθεί να απασχολεί τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές! Η ΕΛΑΣ έχει συλλάβει έναν 36χρονο, μέλος της Χρυσής Αυγής, ως δράστη των δολοφονιών του 48χρονου αστρολόγου Μιχάλη Μουτάφη και της 36χρονης γραμματέως του Παρασκευής Γκέζου τον Φεβρουάριο του 2009 στο Χαλάνδρι. Πριν από μερικές ημέρες δημιουργήθηκαν ελπίδες ότι θα λύσει τον μεγάλο γρίφο μετά την ανακάλυψη ενός φακέλου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του μέντιουμ ο οποίος είχε το όνομα του δράστη! Ομως μετά από πολυήμερη έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προέκυψε ότι αυτός ο φάκελος περιείχε μόνο δεκάδες φωτογραφίες του 48χρονου αστρολόγου που αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με το διπλό φονικό και με τον 36χρονο συλληφθέντα ο οποίος αρνείται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία.Μάλιστα επειδή το όνομα του κατηγορουμένου συμπίπτει με ένα από τα... χαρτιά της τράπουλας οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι το όνομα στον φάκελο δόθηκε λόγω της ενασχόλησης του θύματος με τη χαρτομαντεία.