27/8/11

Η απόδειξη!


Έρχονται στα ίσια τα δόντια σας


Το σύστημα FASTBRACESR προσφέρει στους ασθενείς ίσια δόντια περίπου σε ένα χρόνο, χωρίς εξαγωγές στις περισσότερες περιπτώσεις ,χρησιμοποιώντας την τεχνολογία , ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος της θεραπείας .Τα άγκιστρα( σιδεράκια) που χρησιμοποιούνται στο εν λόγω ορθοδοντικό σύστημα (ΑΓΚΙΣΤΡΑ VIAZIR) έχουν την ιδιότητα να μετακινούν ταυτόχρονα τη ρίζα και τη μύλη των δοντιών από την αρχή της θεραπείας σε ένα στάδιο. Μικρότερος χρόνος θεραπείας σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο και επομένως χαμηλότερο κόστος ορθοδοντικής θεραπείας. Εφευρέτης του εν λόγω συστήματος και ιδρυτής της γνωστής αλυσίδας ορθοδοντικών κλινικών FASTBRACESR στις Η.Π.Α. , είναι ο Dr. Anthony D. Viazis, πρώην αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου της Νοτίου Καλιφόρνιας και πρώην επίκουρος καθηγητής των πανεπιστημίων της Μινεσότα και του Βaylor στο Ντάλας με πλήθος σεμιναρίων και παρουσιάσεων στις Η.Π.Α. , στην Ευρώπη και στην Νότια Αμερική. Το συγκεκριμένο ορθοδοντικό σύστημα έχει διάφορα κλινικά χαρακτηριστικά (μικρότερη δύναμη τριβής μεταξύ αγκίστρου και σύρματος, λιγότερη ευαισθησία, λιγότερο πόνο κ.α.), όπως έχουν δείξει ανεξάρτητες πανεπιστημιακές έρευνες ανά τον κόσμο, ενώ έχει βοηθήσει τα τελευταία 17 χρόνια, χιλιάδες ασθενείς στις Η.Π.Α. και σε ολόκληρο τον κόσμο να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Έπιασαν έμπορο όπλων στην Χαλκιδική

Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων
Υπήρξε μέλος εγκληματικής οργάνωσης που παράνομα διακινούσε όπλα ( Kalashnikov ) από την Ιορδανία στην Κολομβία.
Ο Διοικητής Ασφάλειας Θεσ/κης Αθηναγόρας Παζαρλής
Τον "τροφοδότη" με όπλα Καλάσνικοφ, των καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας συνέλαβαν Έλληνες αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αξιοποιώντας άμεσα το δίκτυο πληροφοριών τους, διενεργώντας πολυήμερη αστυνομική έρευνα και τελικά πραγματοποιώντας οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης του Αθηναγόρα Παζαρλή, σήμερα τα ξημερώματα, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, πέτυχαν τη σύλληψη 48χρονου αλλοδαπού, διωκόμενου από τις αρχές του Περού με Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων.

Η Μπιγιονσέ ξεσηκώνει



Μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «1+1» της Μπιγιονσέ.
Όπως ήταν αναμενόμενο η 29χρονη σταρ εντυπωσιάζει με τον αισθησιασμό και το σέξι στιλ της που απογειώνει «το αγαπημένο της κομμάτι» από το άλμπουμ «4», όπως η ίδια το έχει χαρακτηρίσει.
Αν και το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι σιγκλ, αποτελεί ένα από τα βίντεο κλιπ «που θα αναλάβουν να οπτικοποιήσουν την "ιστορία" του 4» σύμφωνα με την δισκογραφική εταιρεία Columbia

Τους έβαλαν γυαλιά ...

Η φυτεία του 26χρονου στο δάσος
Μπράβο στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας της Σπάρτης, καθώς όλες οι κατά νομούς αντίστοιχες υπηρεσίες θεωρούνται "παροπλισμένες". Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας όμως  αστυνομικοί της Περιφέρειας, έβαλαν τα γυαλιά στους ... μυστικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας, αφού συνέλαβαν 26χρονο  για καλλιέργεια πενήντα εννιά (59) δενδρυλλίων κάνναβης.

Βουλγάρα με όπλο-στυλό

Κυκλοφορούσε ... κι οπλοφορούσε!
Άγριες διαθέσεις είχε, μάλλον, η 31χρονη Βουλγάρα που συνελήφθη, χθες το βράδυ, έχοντας στην κατοχή της ένα όπλο.
Δεν ήταν όμως ένα κοινό όπλο, αλλά πυροβόλο όπλο "καμουφλαρισμένο".

Βρήκαν τον 31χρονο που μαχαίρωσε την έγκυο

Εξιχνιάστηκε, σήμερα  το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 39χρονης εγκυμονούσας ημεδαπής στην Κω.

Κιλά το χασίς από τον Αλβανό αστυνομικό

Πρώην Αλβανός αστυνομικός πιάστηκε στα Γιάννενα μαζί με δυο ομοεθνείς του, έχοντας στην κατοχή τους περισσότερα από 100 κιλά χασίς. Ο πρώην αστυνομικός που υπηρέτησε στο Αλβανικό Σώμα επί μια 15ετια, τώρα είχε τοποθετηθεί διευθυντής στο Ταχυδρομείο του Αργυροκάστρου.  

Κρατώντας μαχαίρι στο δάσος


Από την Έλλη Ισμαηλίδου

Στα δασώδη βουνά της βόρειας Ελλάδας, μέσα στην καταρρακτώδη βροχή και στην πυκνή ομίχλη, υπό τον κίνδυνο των λύκων και των αρκούδων, εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούν σπάνιους θησαυρούς οπλισμένοι με ένα μαχαίρι, ένα καλάθι και έναν… οδηγό μανιταρογνωσίας.

Στον αέρα το πρωτάθλημα

Επειτα από τις έντονες αντιδράσεις αρκετών ομάδων και τη γενική κατακραυγή της φίλαθλης κοινής γνώμης, εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο από τη Σούπερ Λίγκα για αναβολή της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος, μόλις λίγες ώρες πριν από τη σέντρα!
Η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Μεγάλα λόγια από τον Γερουλάνο

Για «μπόχα και βρώμα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε λόγο στην Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος, υιοθετώντας τους μελανούς χαρακτηρισμούς με τους οποίους περιέγραψε τα τεκταινόμενα στον χώρο ο ερωτών βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης, ο οποίος πάντως δήλωσε ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του θέματος.

Τζίγγερ:"Υποκινητές και υποκινούμενοι"

Σκληρή ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο Τζίγγερ με αφορμή τον κίνδυνο τιμωρίας του Τριφυλλιού στην Ευρώπη, εξαιτίας όσων έγιναν στο παιχνίδι με την Μακάμπι, επιτίθεται στους οπαδούς  και σ' όσους τους υποκινούν:

                             Η δήλωση του Γ. Βαρδινογιάννη«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά από 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Παρά τις κίβδηλες εξαγγελίες, όπως αποδείχτηκε, για μια ακόμη φορά προκλήθηκαν επεισόδια που επιβάρυναν την ομάδα στον χθεσινό αγώνα. Θα οδηγήσουν στην τιμωρία της, υποθηκεύοντας και μελλοντικές αγωνιστικές της προσπάθειές.Η αυτονόητη και σημαντική για τους παίκτες στήριξη της ομάδας από τους φιλάθλους της, κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετατράπηκε σε μια παράσταση ύβρεων και βανδαλισμών από συγκεκριμένα πλέον, γνωστά σε όλους, άτομα. Γίναμε μάρτυρες του γεγονότος, η έδρα της ομάδας να είναι αφιλόξενη για τους παίκτες της και για το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της. Συγκεκριμένοι οπαδοί επέλεξαν αντί να στηρίζουν με πάθος την ομάδα, να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο, βασιζόμενοι σε προσχηματικούς λόγους.                                 
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την πρώτη στιγμή. Ο μοναδικός λόγος που διατηρούμε, ως οικογένεια, έξι θέσεις στο ΔΣ της ΠΑΕ, είναι για να υπάρχει ελάχιστη διοικητική σταθερότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε το ποσοστό που κατέχουμε εφ’όσον βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίσει μακροχρόνια το μέλλον της ομάδας. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα την οριστική του διάλυση, οδηγούμενος στο Πρωτοδικείο, κάτι που σήμερα δεν φαντάζει πλέον καθόλου απίθανο. 
Η κατάσταση αυτή, όπως διαμορφώνεται, δυσχεραίνει την εύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, αποτελώντας τροχοπέδη για να έρθουν κοντά στην ομάδα, ακόμη και αν υπήρχαν, άνθρωποι που θα ηθελαν να βοηθήσουν. Στο μεταξύ όμως, οι υποκινητές και υποκινούμενοι των χθεσινών γεγονότων, επιτυγχάνουν την απαξίωση, τη διάλυση και την αποδόμηση του Παναθηναϊκού. Κύριοι, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».



Κυνήγι στο παραεμπόριο


Σε νομοθετική ρύθμιση που θα συμβάλει στην πάταξη του παραεμπορίου, προχωρά άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έπειτα από σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων της πόλης.

Το άγχος του Άδωνι για το Indymedia


Αρπάχτηκαν για το κυνηγόσκυλο

Καβγάς μεταξύ  δυο συγχωριανών  έγινε για ένα κυνηγόσκυλο. Οι 2 άνδρες βρέθηκαν στη θέση Βρύση του Διονύση στο Αχλάδι Ευβοίας και ο φραστικός διαπληκτισμός συνεχίστηκε με πετροπόλεμο.

26/8/11

Ο Τζουντόκα σήκωσε την Ελλάδα

Δόξασε την Ελλάδα για άλλη μια φορά. Μετά το Κάιρο το 2005, το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2007 και το Τόκιο το 2010, ήταν η σειρά της τέταρτης από τις πέντε ηπείρους, να υποκλιθεί στο αγωνιστικό μεγαλείο του Ηλία Ηλιάδη. Στο Παρίσι και στο Μπερσί, ο κορυφαίος τζουντόκα της Ευρώπης για το 2010 και το 2004, χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό ακόμη μια μοναδική στιγμή, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών.

Στην Πυροσβεστική ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ), στο Χαλάνδρι ώστε να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Στα Τίρανα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Από υπηρεσιακό ταξίδι θα επιστρέψει ο κ. Οικονόμου, όταν η αστυνομία θα μπει στην τελική της ευθεία για την προετοιμασία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. O Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, από 28 έως 30 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του.  

Μέσω Σάμου στη Ρώμη οι λαθρεπιβάτες

Συνελήφθησαν  στον Κρατικό Αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου Σάμου, 5 αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 17, 18, 23, 30 και 25 ετών αντίστοιχα καθώς

Συλλήψεις για ναρκωτικά


Στην Ομόνοια από Αστυνομικούς του Τ.Α. Πειραιά, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 19 και 24 ετών κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. «Περί Ναρκωτικών», του Ν. «Περί Αλλοδαπών» και «Πλαστογραφία πιστοποιητικών».  

Είπε η "χέσο" στην "κατούρο"

Η υπηρεσιακή -δήθεν- έρευνα για τις καταγγελίες  του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου σε βάρος αστυνομικών του Α.Τ  Καλλιθέας ανατέθηκε στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από τον Ταξίαρχο, διοικητή της Αστυνομίας Αθηνών. Ο δικηγόρος ανέφερε ότι όχι μόνο δεν του επιτράπηκε να δει πελάτες του, αλλά  του έκαναν και … έξωση από το τμήμα. Ποιόν κοροϊδεύουν; Γιατί κύριε Ταξίαρχε δεν εκδίδεται μια διαταγή έτσι ώστε και η τελευταία τρύπα της φλογέρας σε κάθε Α.Τ να υποχρεώνεται όπως λέει και ο σχετικός νόμος να σέβεται τα δικαιώματα των συνηγόρων, που έφαγαν τα νιάτα τους στα θρανία;

Έκλεβαν εργαλεία σε συσκευασίες υποδημάτων

Πρώτες πρωινές ώρες της 24-8-2011 στον Ταύρο από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας από 22 έως 40 ετών, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική Οργάνωση» και «Διακεκριμένες Κλοπές κατά συναυτουργία».

Ο δακτύλιος επιστρέφει

Από τη Δευτέρα 5-9-2011 έως και 13-7-2012 θα ισχύσει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).
Τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Έκαναν ληστείες

Βραδινές ώρες  στον Κολωνό, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 30 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για «Ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση» και παράβαση του «Ν. Περί όπλων», οι οποίοι λίγο πριν την σύλληψή τους αφαίρεσαν με την απειλή όπλων από Σούπερ Μάρκετ το χρηματικό ποσό των 4.550 ευρώ.

Τους κέρναγαν "νιάου-νιάου"





Γράφει ο βασίλης Χήτος

Oλόκληρο δίκτυο με μεταφορά ναρκωτικών χαπιών -όπως πληροφορείται το Crimes on air-  από την Σαγκάη αλλά και την Ινδία είχε στηθεί στην Ρόδο. Aυτό αποκάλυψε η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής  που συνέλαβε τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και δυο μπάρμαν του νησιού.

Οι ναρκωβαρόνοι και οι φωτια στο καζίνο

Ο παραδειγματικός ναρκωπόλεμος


Η φωτιά στο καζίνο


Δολοφόνοι σκότωσαν τουλάχιστον 51 ανθρώπους σε επίθεση που πραγματοποίησαν σ' ένα καζίνο στο βόρειο Μεξικό, στο οποίο έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να παγιδευτούν παίκτες στο εσωτερικό του, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Υποκλοπές στη "Βαριοπούλα"


 Του Στάθη Ευσταθιάδη

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ [φωτο]ομολογεί την συμμετοχή του Στρατού στα σχέδια για την ανατροπή της κυβέρνησης («Σχέδιο "Βαριοπούλα»)-αποκαλύπτει οτι υπάρχουν «προδότες» στο στράτευμα και αυτό το θεωρεί «αίσχος» και κατηγορεί ανώτερους αξιωματικούς ότι «δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους».Συνεχίζουμε τις παράνομες ενέργειές μας», λέει. Και επαναλαμβάνει. «Κάνουμε πράξεις τις οποίες δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε. Συνεχίζουμε. Ομως ανάμεσα μας αναδείχτηκαν και κάποιοι διεφθαρμένοι συνάδελφοι τους οποίους επίσης δεν μπορούμε να επισημάνουμε. Αυτή η ιστορία με τη "Βαριοπούλα" που μας έκανε άνω -  κάτω είναι όλα τα έγγραφα που έκλεψαν απο την 1η Στρατιά.

Ατομα τα οποία δεν είχαν καμία δικαιοδοσία έκλεψαν τα πάντα, σχέδια, σημειώσεις απο τα σεμινάρια, μαγνητοφωνήσεις. Είναι να ντρέπεται κανείς. Πως έγινε αυτό; Εχουν τα πάντα, όλα όσα είπαμε. Είμαστε ανακατεμένοι σ' αυτή την ντροπή. Υπάρχει όμως και η εγκληματική πλευρά αυτής της ιστορίας. Δεν ξέρω  τι να πω γι αυτήν
».

Διακόσιοι και πλέον ανώτεροι αξιωματικοί των τριών Οπλων έχουν συληφθεί και ανακρίνονται για τη συμμετοχή τους σε «παράνομες πράξεις και ενέργειες» (Σχέδιο «Βαριοπούλα») αλλά σχεδόν όλοι αρνούνται οτι «είχαν έστω και ιδέα"» γι αυτό. Η μαγνητοταινία με τη φωνή του, εν ενεργεία τότε, στρατηγού Κοσανέρ έχει γι αυτό ιδιαίτερη σημασία.

Μια άλλη μαγνητοταινία με τη φωνή του στρατηγού αποκαλύπτει το ενδιαφέρον του και για άλλα πράγματα. Πληροφορεί τους υφισταμένους του οτι μπορεί να έχουν «προβλήματα με τη διάθεση των στρατιωτικών κονδυλίων».
Η κυβέρνηση Ερντογάν άλλαξε τώρα το νόμο, λέει, και «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Το ζήτημα με τα κονδύλια είναι σήμερα πιο σοβαρό. Το Γενικό Λογιστήριο μας ελέγχει τώρα και μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Μη κάνετε οτιδήποτε που δεν το αναφέρει ο Κανονισμός"

Και μια ακόμη υπόδειξη απο τον στρατηγό Κοσανέρ. «Φροντίστε να μη μπερδεύεστε με τον Τύπο. Οι δημοσιογράφοι πουλούν και τη μάνα τους για να εξασφαλίσουν ένα "στόρι". Ποτέ μη λέτε τίποτε σε δημοσιογράφους γιατί αμέσως θα το κάνουν μέγα ζήτημα. Στον Τύπο λέμε μόνο εκείνα που είναι απαραίτητο να πούμε»
[τοβημα].

Γιατί παραιτήθηκε?


Από την Δήμητρα Κρουστάλλη

Από την αρχή του Αυγούστου είχε υποβάλλει ο κ. Χ. Παμπούκης επιστολή παραίτησης στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, καθώς όπως λένε έβλεπε ότι η διοικητική οντότητα που κλήθηκε να διαχειριστεί δεν ήταν λειτουργική.

Έκλεβε με δυο ανήλικες

Εξιχνιάστηκαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, 13 περιπτώσεις κλοπών σε διαμερίσματα στην πόλη της Μυτιλήνης, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 39χρονης  και 2 ανηλίκων κοριτσιών ηλικίας 17 και 15 ετών.

Για 40 χρόνια βίαζε τις κόρες του


Eνας 80χρονος Αυστριακός είναι ύποπτος ότι είχε αιχμαλωτίσει, ξυλοκοπούσε και βίαζε τις δύο του κόρες για περισσότερα από 40 χρόνια, ανακοίνωσε η αστυνομία της επαρχίας της Aνω Αυστρίας.

25/8/11

... Ουσίες στα "Μάλια" της Κέρκυρας


                          Οι συσκευασίες που "δείχνουν" κάνναβη
Συνελήφθη χθες  το πρωί στον Κάβο Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ένας 26χρονος Ρουμάνος για παράβση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι Τσιγγάνοι χτύπησαν αστυνομικό

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας , δέκα Αθίγγανοι κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς , αντίσταση και απείθεια .

Και από το Κουβέιτ

 
Συνελήφθη χθες το πρωί στο 14ο χλμ Εγνατίας Οδού Μέστης - Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης , 23χρονος αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, τρεις (3) υπήκοοι Κουβέιτ και δύο (2) υπήκοοι Σομαλίας.

Βούλγαροι δουλέμποροι


Συνελήφθησαν χθες  το πρωί, στο ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 37 ετών, σε βάρος του οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Ο Χρήστος "έσφαξε" στο γόνατο τον Παμπούκη

Επιστολή παραίτησης από τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Χάρη Παμπούκη. Ο υπουργός αποφάσισε σήμερα να παραιτηθεί, μετά το θέμα που προέκυψε με τις αρμοδιότητες του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.«Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους. Σήμερα, κύριο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η ναυτιλία μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου. 

Επί δύο μήνες κατέβαλλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω ένα εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους. 

Πρόσφατα διατύπωσα δημοσίως με καθαρότητα και παρρησία την πρόταση για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία υπηρετεί το προφανές. Τη θέση αυτή, άλλωστε, έχουν υιοθετήσει όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πέραν του χώρου της ναυτιλίας.

Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σ’ αυτήν τη χρονικά ιστορική περίοδο είχε ως αποκλειστικό γνώμονα τη συμβολή μου στην υπέρβαση της εθνικής κρίσης, το οποίο θεωρώ πατριωτικό καθήκον όλων μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούσα με όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν.

Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την τιμή συμμετοχής στην ευθύνη καθώς επίσης τους συνεργάτες μου, οι οποίοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια σε όλο το διάστημα της κυβερνητικής μου θητείας. Εύχομαι στην Κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα και με επιτυχία το εθνικό της έργο».

Γεωργιανοί διαρρήκτες στην Ρόδο

                                  Τα κλεμμένα
Εξαρθρώθηκε  στην Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από οικίες. Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 33, 33 και 40 ετών.  

Έπιασαν απατεώνες

Στα Πατήσια από Αστυνομικούς του Τ.Α. Πατησίων, συνελήφθησαν ένας Έλληνας ηλικίας 41 ετών και ένας 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση» «Απάτη κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια», «Αντιποίηση», «Απειλή», «Εξύβριση» και «Εκβίαση», ενώ αναζητείται και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.  

Λάθος μπλέξιμο για τον πρώην Κοινοτάρχη Κ. Παρασύρη

Γράψαμε πριν από λίγες ημέρες πως ο Κώστας  Παρασύρης [φωτο] πρώην κοινοτάρχης των Ζωνιανών κατηγορείται πως στο τελευταίο αστυνομικό φιάσκο, πετούσε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Κατά διαβολική σύμπτωσή πρόκειται για τον Κώστα Παρασύρη του Εμμανουήλ που  διετέλεσε και αυτός πρόεδρος του χωριού, αλλά   την δεκαετία του 1990 και ασφαλώς δεν πρόκειται για τον Κώστα Παρασύρη του Αναστασίου [φωτο], που υπήρξε κοινοτάρχης [2007-2010] την επίμαχη περίοδο των ομαδικών συλλήψεων στα Ζωνιανά  και ο οποίος όμως συμπαραστάθηκε έμπρακτα στην οικογένεια του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη.  

Περί επιμηκύνσεως ...




Από τον Γιάννη Δαραβίγκα



Σύμφωνα με απόφαση της κυβερνήσεως,  το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων επιμηκύνεται  κατά ένα ημίωρο ημερησίως.  Ταυτοχρόνως, τα περισσότερα ΚΕΠ  (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) έχουν ήδη προμηθευτεί τα λουκέτα τους και αναμένουν την παραλαβή της «ληξιαρχικής πράξης» της τελευτής τους.

Παιδόφιλος 19 ετών στην Θέρμη


Στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών, που πραγματοποιούνται εντατικά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, προέβαινε σε αναζήτηση και «κατέβασμα» αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Πήγαν να κάψουν τον Στάνο Αμφιλοχίας

Η φωτιά όπως φαίνεται και στη φωτο του Crimes on air  είχε φορά προς την κατοικημένη περιοχή

Bρετανίδα λέει πως την βίασαν

Ρεπορτάζ: Creta live

Θύμα βιασμού από άγνωστο άτομο κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ότι έπεσε χθες  20χρονη Βρετανίδα που βρίσκεται εδώ για τις διακοπές της.          

Σάσα η θάλασσα σε κατάπιε;





Παπουτσής κατά Παμπούκη για το Λιμενικό

Ενταση σημειώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο όταν ο κ. Χρ. Παπουτσής, μιλώντας για το δικό του νομοσχέδιο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Χ. Παμπούκη περί επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς όμως να κατονομάσει τον συνάδελφό του ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Πολύ σκληρή για δ/ντρια φυλακών?

Σε επιστολή της φοιτήτρια νομικής καταγγέλει την διευθύντρια των φυλακών Κορίνθου γιατί ο φυλακισμένος πατέρας της σταμάτησε να παίρνει άδειες. 

Ο Μπέος για τον υποβιβασμό

Ο Α. Μπέος έξω από την ΓΑΔΑ και ενώ ο ρεπόρτερ Αντώνης Μανιώτης [ΑΝΤ1] προσπαθεί να του αποσπάσει κάποια δήλωση
Μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται, ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να υποβιβάσει τον Ολυμπιακό Βόλου στη Δ’ Εθνική. Το αφεντικό της βολιώτικης ΠΑΕ έκανε λόγο για «παράνομη και φωτογραφική απόφαση», κατηγόρησε τον ΓΓΑ κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή ότι παρενέβη για να υποβιβασθούν ο Ολ. Βόλου και η Καβάλα, ενώ έβαλε και κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «όλες οι χούντες κάποτε πέφτουν»!