22/7/11

Τα βρήκαν ... αγγούρια οι χασισοκαλλιεργητές

Νεές φωτο της φυτείας
Από τον Πύργο ήταν τα δυο "μπουμπούκια" που καλλιεργούσαν την χασισοφυτεία στο Αγρίνιο. Ως ... ποτιστές είχαν τρεις Αλβανούς που αναζητούνται. Ανάμεσα στα χασισόδεντρα πάντως είχαν αγγρούρια και ντομάτες για την ... υγιεινή τους διατροφή.

Καλλιεργούσαν 1295 δενδρύλλια στην Κατούνα

Η πιο πλούσια χασισοφυτεία
Τα φυτά κάνναβης είχαν την απόλυτη φυσική κάλυψη απ' άλλα  δέντρα

Το κάθε δενδρύλλιο σε ύψος ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο

Το Καλάσνικοφ που χρησίμευε στην φύλαξη της φυτείας των 8 στρεμμάτων
Οι ... διακλαδώσεις του νερού που περνούσε από πολλά λάστιχα
Τα πρόχειρα καταλύματα και τα τυλιγμένα χασισόδεντρα
Εντοπίστηκαν  από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, δυο Έλληνες  ηλικίας 52 και 38 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (Ινδική Κάνναβη) και για παράνομη οπλοκατοχή.  

Φ[α]ΠΑ στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Δύο  δικογραφίες σχηματίζονται από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας σε βάρος δύο  ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων για τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και τη Λαθρεμπορία Καυσίμων.

Ζήταγε μίζα από το συσσίτιο των αστέγων

Τα έπαιρναν χοντρά ο δ/ντης και ο πρόεδρος του κέντρου αστέγων
Μπράβο στον κ. Καμίνη που ειδοποίησε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τους εκβιαστές
Συνελήφθη, χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ντύθηκαν μοναχές στη Λάρισα

Πιάστηκαν  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, τέσσερις  γυναίκες ηλικίας 23, 40, 48 και 54 ετών αντίστοιχα, για απάτη, απόπειρα κλοπής και αντιποίηση στολής.  

Παρέσυρε τροχονόμο με το αυτοκίνητο

Συνελήφθη στην Σύρο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμούπολης, ένας 37χρονος, γιατί χθες το πρωί, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά με το αυτοκίνητο του, 33χρονο αστυνομικό, ο οποίος διενεργούσε τροχονομικό έλεγχο στην Ερμούπολη Σύρου και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε.  

Έκλεψε το παιδί της αδελφής του


Συνελήφθησαν στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί για αρπαγή ανηλίκου.  

Παραδόθηκε ο .... γαμπρός

Παραδόθηκαν  το πρωί, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ο 20χρονος αλλοδαπός, o οποίος είχε τραυματίσει θανάσιμα με σουγιά έναν 19χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, καθώς και η 17χρονη Κερκυραία συνεργός του. 

Σ. Διγενή: "Ξέρεις τους δολοφόνους του Γκιόλια"

Image
Με ανοιχτή σκληρή και καταγγελτική επιστολή προς τον υπουργό  Χρήστο Παπουτσή, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, του αποδίδει ότι ξέρει τον δολοφόνο του Σωκράτη Γκιόλια, που εκτελέστηκε από αγνώστους πριν από ένα χρόνο. Η Διγενή αναφέρει στην επιστολή της, ότι και ο προκάτοχος του κυρίου Παπουτσή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήξερε ποιός έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Είναι μια επιστολή στην οποία σίγουρα πρέπει να δοθεί απάντηση τόσο από τον κύριο Παπουτσή, όσο και από τον προκάτοχο του στο υπουργείο κ. Χρυσοχοίδη.

Ο "ψηλοτάκουνος" που θέλει να φθάσει το ύψος του Ραχωβίτσα

Ο ανώτατος αξ/κος της ΓΑΔΑ δεν βλέπει την ώρα που θα έχει τον ίδιο βαθμό με τον Ραχωβίτσα. Νομίζει πως ο Υπαρχηγός σε ενδεχόμενο συνύπαρξης στην Κατεχάκη, θα "κιοτέψει" και δεν θα τον αρχίσει στις κλωτσιές ...
Αυτός που βιάζεται να ψηλώσει δεν είναι ο Σαρκοζί, γιατί αυτός είναι ήδη αρχηγός κράτους. Τα ψηλοτάκουνα τα φορά ανώτατος αξιωματικός στη ΓΑΔΑ που προβάρει καλοκαιριάτικα την χειμωνιάτική στολή του Αντιστράτηγου.
Να γίνει δηλαδή πρόωρα ομοιόβαθμος του Ραχωβίτσα. Μωρέ θα τον σφάξει στο γόνατο ο Καρδιτσιώτης! Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως  όταν  βλέπει  τον Υπαρχηγό, στρίβει ... κόβει λάσπη.

Τι έγινε με την έρευνα για τον "πεοθηλασμό" κύριε Δικόπουλε?

Το Crimes on air εξ αρχής που αποκάλυψε την υπόθεση είχε στην διάθεσή του το όνομα του κρατούμενου αλλά και την μαρτυρία αυτόπτη που ήταν στα ίδια κρατητήρια του Μενιδίου. Την υπόθεση όπως μαθαίνουμε χειρίζεται με το "μαλακό" ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής κύριος Δικόπουλος
Όχι κυρ Διοικητά Δικόπουλε δεν είναι εικόνα από τους ξησηκωμένους κατοίκους του Μενιδίου, επειδή στο παλιό και μη εξαιρετέο  τοπικό τμήμα ασφαλείας που υπάγεται σε εσάς, κάποιοι υφιστάμενοί σας  φόρεσαν προφυλακτικό σε γκλοπ και υποχρέωσαν τον κρατούμενο να κάνει «πεοθηλασμό»! Αλήθεια με τον εικονικό «πεοθηλασμό» κάνατε κάτι ή το κατάπιατε αυτό το σοβαρό ατόπημα;

Η επιστολή του Θεόφιλου Μαυρόπουλου

Ο 21χρονος [φωτο νοσοκομείο] εντοπίστηκε με τον συνεργό του την στιγμή που ήταν σταματημένοι με κλεμμένη  μοτοσυκλέτα. Τις σφαίρες του συγκράτησαν τα δυο αλεξίσφαιρα των αστυνομικών,  που ανταπέδωσαν τα πυρά και τον τραυμάτισαν
«Ο επαναστατημένος είναι ένας αυτόχειρας, που απλά δεν αποδέχεται την μοίρα που η μηχανή του έδωσε. Είναι απλό να ζητάς μία ζωή αξίζει να βιωθεί. Αυτοί που αρνούνται ολοκληρωτικά αυτή την κοινωνία έχουν ήδη αντιμετωπίσει το ρίσκο του θανάτου. Ο αγώνας ενάντια στο υπάρχον είναι ένα οπλισμένο αντίο.->
 Πόλεμος ή αυτοκτονία»
Συνεργασία ατόμων για την πραγμάτωση
του αρνητικού (εξωτερικού)
(από τη μπροσούρα)

Στις 18/5/2011 στην περιοχή της Πεύκης εγώ και ο σύντροφός μου είχαμε τυχαία συνάντηση με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Θέλησαν να μάς σταματήσουν, προσπαθήσαμε να φύγουμε αλλά αποτύχαμε (ο ένας αστυνομικός όρμησε κατά του συντρόφου μου και τον ακινητοποίησε ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει) κι έτσι, θέλοντας να μας απεμπλέξω έκανα την επιλογή, την πολιτική επιλογή της ένοπλης συμπλοκής. Θέλοντας να διαφύγουμε από τους ένοπλους πραίτορες της δημοκρατίας και καθώς δε μπορούσαμε να επιτρέψουμε την άνευ μάχης παράδοση, εγώ αποφασίζοντας να ρισκάρω με αυτόν τον τρόπο, έδωσα την ευκαιρία στο σύντροφό μου, ο οποίος και ήταν άοπλος, να διαφύγει. Το έκανε επιτυχώς χρησιμοποιώντας το ίδιο το περιπολικό, αλλά δεν μπόρεσα να τον ακολουθήσω κι εγώ εξαιτίας του τραυματισμού μου.

Υπόλογος ο Μπουγιούκανιτ

Πέρα από την είδηση για τον Μπουγιούκανιτ, θυμηθήκαμε και την απομάκρυνση του Έλληνα ομολόγου του Στρατηγού Γράψα, τον οποίο ο πολλά βαρύς Μεϊμαράκης αντικατέστησε με έκτακτες κρίσεις, κατ' επιλογήν της Ντόρας. Η ΥΠΕΞ θεωρούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Γράψα ως πολύ "επιθετικό" στην επάνδρωση των νησιών μας και αυτό χάλαγε τα σχέδια της Άγκυρας και των ΗΠΑ. 
Δικαστήριο στην ανατολική επαρχία Βαν έδωσε εντολή στους εισαγγελείς να αρχίσουν έρευνα σε βάρος του απόστρατου στρατηγού Γιασάρ Μπουγιούκανιτ για την βομβιστική επίθεση του Νοεμβρίου του 2005, η οποία είχε στοιχίσει σε Κουρδικό βιβλιοπωλείο, τη ζωή σε έναν άνθρωπο στην πόλη Σεμντινλί, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή. 

Στήριξη στον Πούτιν

Πανέμορφες Ρωσίδες πλένουν δωρεάν στους δρόμους της Μόσχας ΙΧ θέλοντας να δείξουν πως τα ... κάνουν όλα για να συνεχίσει να κυβερνά την χώρα ο Βλαντιμίρ!

Στην πυρά ο νόμος Ραγκούση


Ποιος βιάζεται να ψηλώσει;

21/7/11

Απολύουν αστυνομικούς

Στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να αποδεσμεύσει 34.100 υπαλλήλους - 16.200 ένστολους αστυνομικούς και 17.900 διοικητικούς.

Η Αθήνα καίγεται και ο Διοικητής χτενίζεται!

Κυρ Διοικητά της Ασφάλειας είδατε τι χάνετε με το  να κάθεστε συνέχεια κλεισμένος στο γραφείο σας? Και ο συγχωρεμένος ο Μανώλης Αγγελόπουλος να είσαστε, τέτοια περιποίηση στο μαλλί σας δεν θα κάνατε!

Θα τα πετάξει όλα!

Η  Παραγουανή Λαρίσα Ρικέλμε  απειλεί με  στριπτίζ στο κέντρο του γηπέδου, εφόσον η Παραγουάη κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα που διεξάγεται στα γήπεδα της Αργεντινής.

Μαλλιοτραβήγματα για τον Μισέλ;

 Την ερχόμενη Τρίτη ο Μισέλ  της UEFA θα βρεθεί στην Αθήνα, μετά  από πρόσκληση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου. Ο κ. Πλατινί θα έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ο Ραχωβίτσας απ' έξω θα έχει τα ΜΑΤ μη τυχόν και στην  συνάντηση  εισβάλουν ο υποστράτηγος Δικόπουλος με τον διοικητή του εκβιαστών Κοτλίδα, διεκδικώντας μετάλλιο για την συμμετοχή τους στην κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τους φαντάζεστε να πιαστούν μαλλί με μαλλί για το ποιος θα το αποσπάσει!
Ο Πλατινί δείχνει από τώρα προβληματισμένος


Του πείραξε το κορίτσι

Η παρενόχληση της κοπέλας του δράστη, μέσω facebook ήταν η αιτία του φονικού στην Κέρκυρα χθες βράδυ κοντά σε κεντρική πλατεία της πόλης. Οι παρέες δυο εφήβων από την Αλβανία έκλεισαν ραντεβού μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης για να «λύσουν» τις διαφορές τους.

Η σκληρή απάντηση του Βίκτωρα


Οι άθλιοι πάνε με διαρροές να εμπλέξουν τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη στο τελευταίο παραδικαστικό κύκλωμα με τον ερωτοδίκη Πέτρο Λεουτσάκο και φυσικά με τον συνήθη κατηγορούμενο Ιάκωβο Γιοσάκη. Προσάπτουν στον Βίκτωρα, πως τάχα εμπλέκεται σε αγοραπωλησία ακινήτου στο Κορωπί, που ανήκει στον όμιλό του.

Έσπρωχνε ηρωίνη σε ... σκόρδα

Ο Ρουμάνος είχε την ηρωίνη του
Δόσεις θανάτου σε ... σκόρδα
Η ηρωίνη σε πλάκες σοκολάτας
Συνελήφθη στο Ηράκλειο από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας για διακίνηση ναρκωτικών.  

Ζεύγος με 14 κιλά χασίς


Τα ναρκωτικά που ... σέρβιραν
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεών τους για την καταπολέμηση της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, ύστερα από συστηματική αστυνομική έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση, πέτυχαν τη σύλληψη (2) αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών (άνδρας-γυναίκα), ηλικίας 21 ετών.

Στην Εγνατία οι λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες  το απόγευμα στη γέφυρα της Εγνατίας της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας -Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας διακινητής, υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 30 ετών και δύο μη νόμιμοι μετανάστες, επίσης υπήκοοι Ιράκ.  

Καταδίωξη στο Βαιοχώρι

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, συνέλαβαν δύο μέλη κυκλώματος, ηλικίας 17 και 29 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών, στο εσωτερικό της χώρας.

Θανάσιμη μαχαιρία σε 18χρονο

Χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, ένας 20χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ύστερα από συμπλοκή στο κέντρο της πόλης, τραυμάτισε με μαχαίρι-σουγιά θανάσιμα ένα 18χρονο ομοεθνή του.

Δεν έβγαλε κιχ ο σκευωρός Κοτλίδας του Εκβιαστών

Τον περασμένο Μάρτιο το περιβόητο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, "έβγαλε" την σοβαρή υπόθεση με καμία 300αρια μπράβους ανά την Ελλάδα. Ο κ. Κοτλίδας που τότε ήταν υποδιοικητής αυτής της πολυσυζυτημένης υπηρεσίας, δεν ανέφερε λέξη για τις συνομιλίες που είχε πρώην Αττικάρχης με μέλη της ομάδας του κατηγορούμενου Αρχινονονού του Πειραιά.

Για τα ράντσα με τα βόδια?

Στο Σαν Φρανσίσκο σκοτώθηκε 19χρονος από αστυνομικά πυρά. Συμμαθητές αλλά και κάτοικοι περίπου 150, έφτασαν στην πόρτα της τοπικής αστυνομίας. Δείτε στο βίντεο πόσο ψύχραιμα αντιδρούν οι κατασταλτικές δυνάμεις  που ωστόσο παραμένουν μακριά από την είσοδο του τμήματος, ακόμη και όταν κάποιος διαδηλωτής πετά ένα καπνογόνο. Αν ήταν τίποτε Έλληνες από τα ΜΑΤ θα έβρισκαν την ευκαιρία να χυμίξουν.

Ο Παναής της "17 Νοέμβρη"

Ο  Βασίλης Ξηρός που αποφυλακίστηκε από τις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας,γεννήθηκε το 1972 στην Κοζάνη. Πρόκειται για το μικρότερο γιο της πολυμελούς οικογένειας του πατέρα Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας που καταδικάστηκε σε 25ετη κάθειρξη,  ως μέλος της 17Ν. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ασκούσε κατά διαστήματα το επάγγελμα του τεχνίτη μοτοσικλετών.

Βίοι παράλληλοι




Από τον Γιάννη Χρυσοβέργη



Στις 30 Σεπτεμβρίου 1938 οι Νέβιλ Τσάμπερλεν και Εντουάρ Νταλαντιέ παρέδωσαν την Τσεχοσλοβακία στο Χίτλερ, επικαλούμενοι την «ανάγκη αποφυγής πολέμου». Ένα χρόνο αργότερα ξεσπούσε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.
Στις 21 Ιουλίου 2011 οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θα συμφωνήσουν - αν τελικά συμφωνήσουν - σε βραχυπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης του ελληνικού χρέους «για να μην επεκταθεί η κρίση». Με μοναδικό άγνωστο, το πότε η άγρια χρεοκοπία κάποιας ευρωπαϊκής χώρας - όχι αναγκαστικά της Ελλάδας, αν και το πιθανότερο είναι να πέσει σε αυτήν ο κλήρος - θα τινάξει στον αέρα και Ευρώ, και Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έβαλαν στο κρατητήριο τον Φλωρίδη


Ο κ. Φλωρίδης είχε υποσχεθεί  πως θα ζήσει ... αξέχαστες στιγμές με τον ΠΑΟΚ


Στα κρατητήρια της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι  ο υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Βασίλης Φλωρίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας συνελήφθη διότι εκκρεμούσαν εις βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως πρόκειται για διένεξη που έχει με την πρώην σύζυγό του.

Ο εκτελεστής που έγινε δημόσιος υπάλληλος

Ο νεκρός Ιταλός φοιτητής που δέχτηκε την αστυνομική σφαίρα στην Γένοβα, που σήμανε την απαρχή του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης. Σήμερα ο δολοφόνος του, έφυγε από τους Καραμπινιέροι και μετατάχθηκε στο δημόσιο. Το πρόσωπο της εξουσίας είναι σ' όλα τα κράτη  το ίδιο ...
Δέκα χρόνια πριν  στη σύνοδο της G8 στη Γένοβα το 2001 το κίνημα «No Global» κατά της παγκοσμιοποίησης έχει βγει στους Ιταλικούς δρόμους. 

Η ΦΩΤΟ που έψαχναν οι ισχυροί ...

Φωτογραφία από την σύλληψη του Σερβοκροάτη Γκοραν Χάτζιτς που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και θα οδηγηθεί στο "αδέκαστο" διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Το μόνο ευχάριστο είναι πως τώρα ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την ένταξη της διαμελισμένης Σερβίας στην Ε.Ε.

Οι 28 δήμαρχοι στο κίνημα "Δεν πληρώνω"

"Δεν πληρώνω" απο 28 δημάρχους της χώρας, που με επιστολή τους  στον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη του δηλώνουν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το αντίτιμο για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού.

Αποφυλακίστηκε ο Βασίλης Ξηρός

Αποφυλακιστήριο από τις  Αγροτικές  Φυλακές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, πήρε ο μικρότερος των αδελφών Ξηρού που είχε καταδικαστεί  για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

20/7/11

Tην Δευτέρα η κατάθεση Μπέου

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για κατάθεση υπομνημάτων πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Αχιλλέας Μπέος στην απολογία του στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, όπου απολογήθηκε διαδηλώνοντας την αθωότητά του. «Ενας αγώνας μπορεί να στηθεί έπειτα από συννενόηση μεταξύ των προέδρων. Εναν παίκτη να ελέγχουν, είναι αρκετός για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Μπέος και οι συνεργοί του φρόντιζαν να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία οι ομάδες της επιθυμίας τους. Μια ομάδα στη Γ' Εθνική λαμβάνει 30.000 ευρώ, στη Β' Εθνική 800.000 ευρώ και στη Σούπερ Λίγκα 5-7 εκατ. ευρώ! Μπορούν να στήσουν έναν αγώνα μέσω του προπονητή, για αυτόν τον λόγο συγκεκριμένοι προπονητές ανακυκλώνονται στις ίδιες ομάδες. Μπορούν να στήσουν αγώνες ελέγχοντας διαιτητές»
.

Η μαραθώνια διαδικασία διήρκησε τρεις ώρες και αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (25/7) το μεσημέρι στον Ολυμπιακό Βόλου και στον μεγαλομέχοχό του Αχιλλέα Μπέο προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα υπομνήματα [tovima].

Πανηγύρια Ερντογάν για την εισβολή

Τα ξημερώματα που άρχισε η εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, ήχησαν οι σειρήνες στις ελεύθερες περιοχές. Ο κυπριακός ελληνισμός τίμησε τους πεσόντες από την τουρκική εισβολή, καταδικάζει τη συνεχόμενη κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου. Στις 8 το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την εισβολή του Αττίλα, παρουσία του Προέδρου της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη. Για την 37η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, όλα τα κόμματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο εξέδωσαν ανακοινώσεις