5/3/11

Το μανεκέν που ερωτεύτηκε ο υιός Καντάφι





Εντός ολίγου μόνο στο Crimes on air

Η μεγάλη φωτογραφία που βλέπετε είναι μια από τις γυμνές πόζες, της Ελληνίδας καλλονής που είχε ερωτευτεί ο γιος του Καντάφι στη Μύκονο.
Ποιά είναι και τι τίτλο έχει κερδίσει? Τι νόμισαν Αμερικανοί πράκτορες με έδρα την Αθήνα?

Ήταν ενήμεροι ...


Φωτο: "Λακωνικός Τύπος"










ΚΑΛΑΜΑΤΑ 5.


Γράφει η Ιωάννα Κοντομηνά


Ληστεία 170.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα Σπάρτης
Καλά «διαβασμένοι» φαίνεται πως ήταν οι τρείς κουκουλοφόροι με τα Καλάσνικοφ, που
εισέβαλαν στην Εθνική Τράπεζα της Σπάρτης χθες το μεσημέρι, αφού
έφυγαν με 170.000 ευρώ.
Λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, την ώρα που οι υπάλληλοι έβαζαν τα
χρήματα στο χρηματοκιβώτιο αλλά και στο ΑΤΜ, δύο άγνωστοι μέχρι
στιγμής άνδρες ,φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι, χτύπησαν με
βαριοπούλα την τζαμαρία της πλαινής πόρτας επι της οδού Διοσκούρων,της
Τράπεζας και μπήκαν μέσα. Με την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν του
υπαλλήλους και κατευθυνόμενοι στα ταμεία πήραν όλα τα χρήματα. Αμέσως
μετά βγήκαν από την Τράπεζα, μπήκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο ,χρώματος μπλέ,
που τους περίμενε έξω , στο οποίο τους περίμενε και τρίτος συνεργός
τους, και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Περίπου στις 5 το
απόγευμα βρέθηκε από άντρες της Ασφάλειας Σπάρτης το ΙΧ αυτοκίνητο ,
το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν κλεμμένο από την περιοχή της Αττικής. Οι
έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Σπάρτης για τον εντοπισμό των
δραστών.

Πονηρός ο Υπαρχιφύλακας

Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός Υπαρχιφύλακα που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής διότι είχε πλαστογραφήσει και χρησιμοποίησε σε Τράπεζα μια Υπεύθυνη Δήλωση - Εξουσιοδότηση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής προς όφελος συγγενικού του προσώπου. Ειδικότερα, χθες (04-03-2011) το πρωί, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας της Αθήνας και προέβη, με τη χρήση πλαστογραφημένης Υπεύθυνης Δήλωσης – Εξουσιοδότησης στον ίδιο, στην ανάληψη χρημάτων προκειμένου να εξυπηρετήσει υπέργηρο συγγενικό του πρόσωπο. Όπως προέκυψε από την έρευνα, προηγουμένως, είχε συντάξει την Υπεύθυνη Δήλωση – Εξουσιοδότηση και είχε θεωρήσει ο ίδιος το γνήσιο της υπογραφής του συγγενικού του προσώπου. Τη γνησιότητα θεώρησε με σφραγίδες Αστυνομικής Υπηρεσίας που υπηρετούσε παλαιότερα και επισκέφθηκε ειδικά, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του αρμόδιου υπαλλήλου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στα λημέρια του Ραχωβίτσα



Ο Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής Απόστολος Κασκάνης, έχοντας πλέον τον βαθμό του Ταξίαρχου τοτοθετείτε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λαμία. Απ' τη θέση δηλαδή που πέρασε και ο σημερινός Υπαρχηγός Γιάννης Ραχωβίτσας, πριν την επανακάθοδό του στην Αθήνα, ως Αττικάρχης.

Οι "Αποκαλύψεις" της Κυριακής

Δεν είχε αφήσει ... άκλεφτες εικόνες





ΚΑΛΑΜΑΤΑ 5.


Γράφει η Ιωάννα Κοντομηνά


Το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης εντόπισε ύστερα απο κατάλληλη αξιοποί
ηση πληροφορίας, σε χώρο πλησίον της οικίας αλλοδαπού Ρουμάνου υπηκόου , στο Δ.Δ.Παρορίου του Δήμου Σπάρτης μία (1) βαλίτσα και ένα (1) σάκκο τα οποία περιείχαν:

Α. Τριάντα εννέα(39) χριστιανικές εικόνες διαφόρων διαστάσεων.

Β. Τέσσερα(4) μεταλλικά Άγια δισκοπότηρα μετά των πινακίων της

Θείας Κοινωνίας.

Γ. Δύο(2) μεταλλικές βάσεις κηροπηγίων.

Δ. Τρείς (3) ηλεκτρονικούς ενισχυτές παλαιού τύπου.

Στη συνέχεια ο παραπάνω αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας προσήχθη στο Τ.Α. Σπάρτης και αφού εξετάσθηκε σχετικά, ομολόγησε ότι αυτός είχε επιμελώς αποκρύψει τα ως άνω αντικείμενα και ισχυρίστηκε ότι τα είχε αγοράσει το τελευταίο χρονικό διάστημα από άλλο αλλοδαπό υπήκοο Ρουμανίας και σκόπευε να μεταφέρει αυτά στη Ρουμανία.

Ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του στο δ.δ.Παρορίου του Δήμου Σπάρτης, όπου βρέθηκαν:

Α. Δεκατέσσερις(14) χριστιανικές εικόνες διαφόρων διαστάσεων.

Β. Δύο(2) φορητοί Η/Υ (Laptop).

Γ. Τέσσερις(4) ενισχυτές.

Δ. Τρία(3) ηχεία διαφόρων μεγεθών.

Ε. Τρία(3) μπουκάλια υγρού κεριού με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ».

ΣΤ. Δύο(2) πλαστικά καλώδια με τρία (3) μικρόφωνα.

Ζ. Μία (1) μοκέτα

Η. Έξι(6) χαλιά.

Θ. Δύο(2) ασημένια κηροπήγια.

Ι. Δύο(2) σταυροί.

ΙΑ. Ένα(1) ξύλινο αντικείμενο με ζωγραφιά του Ιησού Χριστού.

ΙΒ. Ένα (1) μεταλλικό εκκλησιαστικό σκεύος βαπτίσεως.

ΙΓ. Μία(1) γεννήτρια ρεύματος.

ΙΔ. Μία(1) μπαλαντέζα τεσσάρων υποδοχών και

ΙΕ. Μία(1) ηλεκτρική σκούπα.

Εκτιμάται βάσιμα ότι τα παραπάνω αντικείμενα είναι προϊόντα κλοπών που έχουν διαπραχθεί από τους παραπάνω δράστες, σε Ιερούς Ναούς ή καταστήματα της περιοχής μας και των όμορων Νομών και ως εκ τούτου παρακαλούνται όσοι εκ των υπευθύνων των Ιερών Ναών της ευρύτερης περιοχής ή ιδιοκτήτες καταστημάτων , τυγχάνουν θύματα κλοπής, να μεταβούν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για πιθανή αναγνώριση και απόδοση των ως άνω αντικειμένων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των δραστών, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η SIRINA της Κυριακής

Μικροί οι ληστές



ΚΑΛΑΜΑΤΑ 5.



Γράφει η Ιωάννα Κοντομηνά



Δύο νεαροί 19 και 16 χρονών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για την ληστεία που έγινε την Δευτέρα το απόγευμα σε κατάστημα ταχυμεταφορών (courier) στην πόλη της Καλαμάτας.

Αξιοποιώντας το υλικό από βίντεο διπλανού καταστήματος οι άντρες της Ασφάλειας έφτασαν στους δράστες. Ακολούθησε έρευνα στην οικία των δραστών που βρήκαν μια σιδερογροθιά στο σπίτι του ανηλίκου 16χρονου, ο οποίος ήταν και ο οδηγός της μηχανής με την οποία διέφυγαν, ενώ στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκε ένα πλαστικό πιστόλι, και ένα σκούφο. Ο 16χρονος ομολόγησε την πράξη του.



ΔΙΑΣ: Ο φόβος και ο τρόμος

Ληστές τραπεζών αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι, τις επιδρομές τους σε Αθήνα και Πειραιά εξ αιτίας των επίλεκτων ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Αυτό δεν είναι κοινό μυστικό αλλά καθημερινή πραγματικότητα. Από την ίδρυση της ΔΙΑΣ γνωρίζουν οι συμμορίτες πως δεν μπορούν να ξεφύγουν και κάνουν συστηματικά περιφεριακές ληστείες σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθο αλλά και όχι μόνο. Τέσσερις κακοποιοί με Καλάσνικοφ μπούκαραν χθές το μεσημέρι στην Εθνική τράπεζα της Σπάρτης, σπάζοντας την πρόσοψη με βαριοπούλες. Οι ληστές άρπαξαν 170.000 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους ήταν κλεμμένο από την Αργυρούπολη και έφερε πλαστές πινακίδες άλλου οχήματος ιδίας μάρκας και χρώματος, ότι δηλαδή πρωτοεφάρμοσε η "17 ΝΟΕΜΒΡΗ" στα χτυπήματά της στην Αττική. Οι δράστες της Σπάρτης πάντως είναι κοινοί κακοποιοί, που λόγω ΔΙΑΣ έχουν αναγκαστικά μεταναστεύσει για να κάνουν ληστείες τραπεζών. Άλλη στιγμή το Crimes on air θα σας αποκαλύψει με φωτογραφίες την πρώτη δολοφονική ενέδρα που στήθηκε στην Κόρινθο, ανάλογη με αυτήν στου Ρέντη, όπου εκτελέστηκαν δυο νεα παιδιά.

Ο κυνηγός των Τσιγγάνων μαφιόζων


O νέος Υποστράτηγος Βασίλης Χαλάτσης που τοποθετείτε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, ήταν αυτός που έβγαλε σε πέρας τη μεγαλύτερη υπόθεση τοκογλυφίας, στην οποία ήταν αναμεμειγμένη η πλούσια Τσιγγάνικη οικογένεια των Βιλανάκιδων. Για συμμετοχή στη μαφιόζικη συμμορία είχαν κατηγορηθεί 49 άτομα και η δικογραφία είχε ξεπεράσει τις 2.000 σελίδες.
Το πανελλήνιο είχε ανατριχιάσει απο την βιντεοσκοπημένη δήλωση-αποκάλυψη του ιδιοκτήτη καφετέριας Γιώργου Σολωβού, που ανέφερε πως οι τοκογλύφοι του πρότειναν να πουλήσει το νεφρό του για να τους ξεχρεώσει.
Στο παρά πέντε είχε αποτραπεί και δολοφονική ενέργεια σε βάρος αυτού του μάχιμου αξιωματικού, στα πρότυπα της Ιταλικής «Καμόρα».
Επαγγελματίες του είδους, θα πυροδοτούσαν τη βόμβα που σχεδίαζαν να τοποθετήσουν στο αυτοκίνητο του. Η Τσιγγάνικη οικογένεια είχε απλώσει τα πλοκάμια της και σ' άλλες πόλεις, αν και είχε προηγηθεί η σύλληψη μελών της για την πολύκροτη υπόθεση της τοκογλυφίας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου πάντως δεν δυσκολεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2009 να διαπιστώσουν ποιος είναι και τι τους θυμίζει ο 57χρονος άνδρας που έπεσε στα χέρια τους. Το όνομά του τα έλεγε όλα: Στέφανος Βιλανάκης, μέλος της διαβόητης οικογένειας των αθιγγάνων της Λάρισας. Ο ίδιος ήταν ένας από τους 49 κατηγορούμενους για τη μεγαλύτερη υπόθεση τοκογλυφίας στα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Ο Βιλανάκης συνελήφθη στο Αγρίνιο, με την κατηγορία του εκβιασμού και του ξυλοδαρμού. Πιο συγκεκριμένα, ιδιώτης επαγγελματίας, που θα διοργάνωνε εμποροπανήγυρη στην περιοχή Νεάπολη, κατέθεσε μήνυση, σύμφωνα με την οποία ο Βιλανάκης μαζί με συνεργό του ζήτησαν από αυτόν 50.000 ευρώ για «προστασία» των πάγκων που ο ίδιος θα νοίκιαζε σε πλανόδιους εμπόρους, καθώς είχε εξασφαλίσει αυτό το αποκλειστικό δικαίωμα από τον τοπικό δήμο που του παραχώρησε τον προκαθορισμένο χώρο.

Μέλη της ίδιας οικογένειας κατηγορήθηκαν για την κινηματογραφική ληστεία που έγινε στις 3 Απριλίου του 2007 στο δρόμο Πολυκάστρου–Κιλκίς, με θύμα ένα ζευγάρι χρυσοχόων που επέστρεφε από δειγματισμό σε έκθεση κοσμημάτων.
Οι δράστες είχαν εμφανιστεί ως αστυνομικοί-μαϊμού. Φορώντας υπηρεσιακές στολές κατάφεραν να σταματήσουν τον ανυποψίαστο οδηγό και να του αρπάξουν έξι σάκους με χρυσαφικά, αξίας 1.000.000 ευρώ.
Οι ένοχοι αποκαλύφθηκαν επτά μήνες μετά την εντυπωσιακή ληστεία.

Μάχες σε πόλεις και χωριά


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες δυνάμεων πιστών στον Καντάφι και αντικαθεστωτικών στο Ρας Λανούφ, την Αλ Ζαουίγια και την Βεγγάζη.
Αντικαθεστωτικοί άνοιξαν πυρ κατά ελικοπτέρου που υπερίπτατο στη Ρας Λανούφ, μετέδωσε ο ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters.
To Σάββατο δεν υπήρχαν ίχνη της παρουσίας στρατευμάτων πιστών στον Καντάφι σε όλη την πόλη, μολονότι η κυβέρνηση διαψεύδει τις ανακοινώσεις των εξεγερθέντων ότι ελέγχουν πλήρως τη συγκεκριμένη πόλη.
Η κατάσταση για το ποιος ελέγχει τη Ρας Λανούφ και την Αλ Ζαουίγια είναι αμφιλεγόμενες, αφού και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται ότι κατέχουν τις πόλεις.
Το βέβαιο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.
Στο διπλωματικό επίπεδο ο Καντάφι αποφάσισε να διορίσει νέο πρεσβευτή στον ΟΗΕ, ωστόσο, δεν είναι διόλου βέβαιο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα του χορηγήσουν βίζα εισόδου στη χώρα.
Την ίδια ώρα, αρκετές χώρες της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής δηλώνουν ότι στηρίζουν το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Το σχέδιο, ωστόσο, έχουν ήδη απορρίψει οι αντικαθεστωτικοί, αφού εμμένουν στην άποψη ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι πρέπει να φύγει από τη Λιβύη.
Το σχέδιο αντιμετωπίζει με επιφύλαξη και ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει δεκτή βοήθεια από τη Βενεζουέλα.
Σε μία άλλη εξέλιξη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι ισχυρές δυνάμεις του Καντάφι ελέγχουν τα σύνορα Τυνησίας-Λιβύης, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των ανθρώπων στο συνοριακό πέρασμα.
Η εκπρόσωπος του UNHCR, Μελίσα Φλέμινγκ, δήλωσε ότι πολλοί από τους ξένους πολίτες που προσπαθούν να φύγουν, είναι τρομαγμένοι από την κατάσταση και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη μέσω Αλγερίας [tovima.gr].

Έβαλε ΤΕΛΟΣ στην βεντέτα

Ο Μανώλης Παραβολιδάκης [φωτο] που ανέλαβε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, πριν δυο μήνες είχε πρωταγωνιστήσει για να κλείσει ο κύκλος μιας από τις πλέον αιματοβαμμένες βεντέτες της Κρήτης. Ο 53χρονος δραπέτης Βαγγέλης Σελιανάκης αυτοπυροβολήθηκε στις 5 Ιανουαρίου, στο σπίτι μιας χήρας-ερωμένης του, για να μην πέσει σε αστυνομικά χέρια. Με … δάφνες από την Κρήτη πάντως αποχωρεί και ο Υποστράτηγος Φώτης Γεωργόπουλος [φωτο, πολιτικά] που «ορκίστηκε» πολίτης.


Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Ο Βαγγέλης Σελιανάκης ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της μεγαλύτερης ίσως βεντέτας και τελευταίας, την τελευταία 50ετία στην Κρήτη. Ανήκε σε οικογένεια του Αποκόρωνα Χανίων που βρισκόταν σε πολύχρονη βεντέτα με την οικογένεια Μουζουράκη. Εμπλεκόμενη στην ίδια αιματηρή αλυσίδα, ήταν μια ακόμα οικογένεια, αυτή των Δικονιμάκη. Ένας κύκλος αίματος στιγμάτισε τις οικογένειες, με συνολικά έξι νεκρούς από τις τρεις πλευρές, ανάμεσα τους μια γυναίκα, η δολοφονία της οποίας ήταν και η αρχή του κύκλου της βεντέτας που την κάνει και ιδιαίτερα ξεχωριστή καθώς ανέκαθεν στην Κρήτη, οι άνδρες δεν σκότωναν γυναίκες για λόγους αντεκδίκησης. Την 53χρονη Φωτούλα Μουζουράκη, στις 23 Μαΐου 1994, βρήκε νεκρή ο γιός της στο χωριό Πάτημα Αποκορώνου ενώ όπως είχε διαπιστωθεί τότε, προηγουμένως είχε βιαστεί. Για τη δολοφονία της είχε συλληφθεί ο Μιχάλης Δικονιμάκης που στις 6 Δεκεμβρίου 1997 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Λίγους μήνες αργότερα, στις 16 Αυγούστου 1994 σε ορεινή περιοχή του Κουρνά Αποκορώνου έπεσε νεκρός ο 24χρονος Κώστας Μουζουράκης, γιος της Φωτούλας, και η δολοφονία αυτή αποδόθηκε στον Βαγγέλη Σελιανάκη με τον οποίο το θύμα φαίνεται να είχε κτηματικές διαφορές ενώ φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον καταδικασμένο Δικονιμάκη. Από κει και ύστερα, ο κύκλος αίματος άνοιξε ακόμα περισσότερο. Ο Βαγγέλης Σελιανάκης καταδικάστηκε για την δολοφονία του 24χρονου σε ισόβια κάθειρξη τον Φεβρουάριο του 1996 αλλά τον Ιούλιο του ιδίου έτους οργάνωσε την απόδραση του μαζί με άλλους επτά κρατούμενους από τις φυλακές Αλικαρνασσού Ηρακλείου και οι πληροφορίες τον ήθελαν να διαφεύγει με βαρύ οπλισμό. Από τότε παρέμενε ασύλληπτος. Στο διάστημα αυτό όμως, από το 1994 έως σήμερα, μέλη των οικογενειών των Σελιανάκηδων, Μουζουράκηδων και Δικονιμάκηδων, έπεφταν νεκροί από σφαίρες όπλων στο πλαίσιο ενός ανελέητου ηθικού πολέμου-εθίμου, της αντεκδίκησης δηλαδή.

Το ποινικό παρελθόν του Β. Σελλιανάκη

Ο Βαγγέλης Σελιανάκης, είχε κατηγορηθεί για σωρεία αδικημάτων κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Σε άλλες περιπτώσεις απλά υπήρχαν ενδείξεις και σε άλλες αποδεικτικά στοιχεία. Για άλλες υποθέσεις δικάστηκε, για άλλες αθωώθηκε ενώ για ορισμένες δεν του ασκήθηκε ούτε καν δίωξη εφόσον δεν υπήρχαν στοιχεία.

Από το ποινικό παρελθόν του 53χρονου νεκρού πλέον δραπέτη, τα «Ρ.Ν.» μέσω της αρχειακής έρευνας ξεχωρίζουν τις παρακάτω περιπτώσεις.

*Το 1985: Απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του Νικολακάκη Πέτρου. Ως συνεργός του είχε κατηγορηθεί ένας φίλος του τότε, κάτοικος Αρχοντικής.

*Το 1985 στις 24 προς 25/12: Διάρρηξη σε σπίτι αστυφύλακα, στο χωριό Μουσέλα του δήμου Λαππαίων. Με συνεργό ένα τότε φίλο του, έκλεψαν το υπηρσιακό περίστροφο του αστυφύλακα το οποίο αργότερα βρέθηκε σε σπίτι τρίτου φίλου τους.

*Το 1986: Απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον Μ.Χ., στην Επισκοπή του δήμου Λαππαίων.

*Το 1986: Συμμετοχή στη διάπραξη έξι κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Λαππαίων. *Το 1987: Δράστης απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του Καντατζόγλου Νικολάου στο πολύ γνωστό τότε μπαρ Γκρέιζι γκέρλς στην οδό Μαινάλου στην Αθήνα. Για την πράξη αυτή εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και με απόφαση του Εφετείου Αθηνών καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.

*Το 1988 στις 24 Μαρτίου: Στο νυχτερινό κέντρο ΚΑΝ-ΚΑΝ στην Αθήνα, πυροβόλησε μια φορά με πιστόλι τον Τσουράκη Γεώργιο τραυματίζοντας τον. Μετά την πράξη του παραδόθηκε.

*Το 1994 στις 16 Αυγούστου: Δράστης ανθρωποκτονίας του Μουζουράκη Κωνσταντίνου στην θέση Κουμαρές του Κουρνά Αποκορώνου, για κτηματικές διαφορές όπως είχε τότε λεχθεί. Διέφευγε για μήνες την σύλληψη. Εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

*Το 1995 στις 26 Φεβρουαρίου, συνελήφθη στο Ανατολικό Αεροδρόμιο την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα για Καναδά.

*Το 1996, στις 8 Ιανουαρίου, καταδικάστηκε σε ισόβια για την δολοφονία Μουζουράκη.

*Το 1996, στις 20 Ιουλίου, έξι μήνες μετά την εις βάρος του καταδίκη, κι ενώ είναι κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού Ηρακλείου, με την απειλή περιστρόφου που κατείχε παράνομα απέδρασε με επτά άλλους κρατούμενους. Όταν εξήλθε από τον χώρο των φυλακών και αφού αντιλήφθηκε ότι τον καταδιώκουν αστυνομικοί, πυροβόλησε εναντίον τους έξι φορές και τραυμάτισε δύο. Από την ημέρα εκείνη, κι ενώ όλοι οι άλλοι δραπέτες είχαν συλληφθεί, εκείνος φυγοδικούσε. Για την απόδραση και τον τραυματισμό των δυο αστυνομικών, ασκήθηκε δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και εκδόθηκε σε βάρος του από τον ανακριτή Ηρακλείου, ένταλμα σύλληψης.

Στα 15 χρόνια που μεσολάβησαν, ο Βαγγέλης Σελιανάκης κατηγορήθηκε επίσημα ή ανεπίσημα για ικανό αριθμό κακουργηματικών πράξεων: Ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών. Για τις πράξεις αυτές δεν πρόκειται να λογοδοτήσει ποτέ και ποτέ δεν θα αποδειχθεί αν όντως εκείνος τις διέπραξε. Κάποιες, θεωρείται βέβαιον ότι έχουν εκείνο ως φυσικό και ηθικό αυτουργό ενώ για κάποιες άλλες οι αστυνομικές αρχές είχαν μόνο πληροφορίες για την ενοχή του.

Η ενοχή του θεωρείται βέβαιη στις ανθρωποκτονίες όπου θύμα ήταν άτομο του κρίκου της αλυσίδας της βεντέτας που υπήρχε μεταξύ της οικογένειας του και της οικογένειας Μουζουράκη. Οι πράξεις για τις οποίες υπήρχαν υποψίες πως είναι δράστης, στα 15 χρόνια της φυγοδικίας του, είναι οι παρακάτω:

*Το 1999 στις 5/1 ανθρωποκτονία σε βάρος του 31χρονου Μουζουράκη Ιωάννη του Στυλιανού, στο Περιστέρι Αττικής, αδελφού του Κώστα Μουζουράκη που ο 53χρονος είχε σκοτώσει το 1994 στον Κουρνά. Τον 31χρονο τον πυροβόλησε με τουλάχιστον δέκα βολίδες πυροβόλου όπλου τύπου Καλάσνικοφ (τον θεωρούσε ως τον δολοφόνο του ανιψιού του, του 24χρονου Βαγγέλη Σελιανάκη). Για την πράξη αυτή είχε εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης από την 15η Ανακρίτρια Αθηνών.

*Το 2009 δολοφονήθηκε στην Αθήνα, την Κυριακή των Βαΐων ο 75χρονος Γ. Παπαδονικολάκης. Εξετάζεται η συμμετοχή Σελιανάκη στην ανθρωποκτονία.

*Το 2009 στις 24 Αυγούστου, δολοφονήθηκε στο χωριό Αρχοντική ο Μανώλης Βρανάκης. Εξετάζεται η συμμετοχή Σελιανάκη και σε αυτήν την ανθρωποκτονία.

*Το 2010 στις 24 Φεβρουαρίου, δολοφονήθηκε στον οικισμό Πρασσές Ρεθύμνου, ο Μανώλης Ζακάκης. Είναι επίσης μια ανθρωποκτονία «ορφανή» για την τέλεση της οποίας εξετάζεται από τις διωκτικές αρχές η συμμετοχή του 53χρονου Βαγγέλη Σελιανάκη [san paramythia].

Οι νέοι Διευθυντές

Κρίσεις Αστυνομικών Υποδιευθυντών Ελληνικής Αστυνομίας

Μετά την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Υποδιευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων του Σώματος, υπό την Προεδρία του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστρατήγου Γρήγοριου Μπαλάκου και τη συμμετοχή τεσσάρων (4) Υποστρατήγων:


  • Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Aστυνομικού Διευθυντή, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω εκατό δέκα εννέα (119) Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Γενικών Καθηκόντων και δύο (2) Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Υπηρεσίας Γραφείου, οι οποίοι δεν καταλαμβάνουν οργανική θέση :

1.

Ιάκωβος

ΜΑΡΟΥΛΗΣ

2.

Σπυρίδων

ΜΩΡΑΪΤΗΣ

3.

Βασίλειος

ΜΩΥΣΙΔΗΣ

4.

Ευάγγελος

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

5.

Ιωάννης

ΒΑΡΣΟΣ

6.

Ιωάννης

ΡΙΖΟΣ

7.

Ιωάννης

ΖΑΧΟΣ


Δημήτριος

ΠΟΛΥΔΕΡΑΣ (Υπηρεσία Γραφείου εκτός οργανικών θέσεων)

8.

Δημήτριος

ΤΣΑΚΑΡΔΑΝΟΣ

9.

Κυριάκος

ΑΦΕΝΔΟΥΛΗΣ

10.

Χρήστος

ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ

11.

Δημήτριος

ΣΤΡΑΦΙΩΤΗΣ

12.

Γεώργιος

ΚΩΤΣΑΚΗΣ

13.

Δημήτριος

ΤΑΜΠΑΚΗΣ

14.

Ιωάννης

ΣΚΟΠΑΣ

15.

Χρήστος

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

16.

Αδάμ

ΔΑΛΑΚΑΣ

17.

Στέφανος

ΜΑΝΔΑΛΟΣ

18.

Παναγιώτης

ΣΤΑΘΗΣ

19.

Γεώργιος

ΒΛΑΖΑΚΗΣ

20.

Ηλίας

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

21.

Νικόλαος

ΠΟΛΥΖΟΣ

22.

Μαρία

ΖΟΥΓΡΗ

23.

Ελένη

ΜΠΕΛΕΝΙΩΤΟΥ

24.

Ελένη

ΑΤΑΛΟΓΛΟΥ

25.

Κωνσταντίνος

ΣΟΛΔΑΤΟΣ

26.

Δημήτριος

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

27.

Ευθύμιος

ΓΙΡΒΑΛΑΚΗΣ

28.

Απόστολος

ΑΛΑΜΑΝΑΣ

29.

Γεώργιος

ΜΩΡΑΪΤΗΣ

30.

Γρηγόριος

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

31.

Εμμανουήλ

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

32.

Βασίλειος

ΤΟΛΙΟΣ

33.

Θεόφιλος

ΝΤΟΓΡΑΜΑΤΖΗΣ

34.

Γεώργιος

ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ

35.

Αρτέμιος

ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗΣ

36.

Θωμάς

ΜΠΑΡΔΗΣ

37.

Γεώργιος

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ

38.

Κωνσταντίνος

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

39.

Βασίλειος

ΓΙΑΡΕΝΤΖΙΔΗΣ

40.

Ευάγγελος

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΑΚΗΣ

41.

Νικόλαος

ΚΑΡΟΥΖΟΣ

42.

Νικόλαος

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

43.

Χαράλαμπος

ΣΦΕΤΣΑΣ

44.

Νικόλαος

ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ

45.

Μιχαήλ

ΤΣΙΡΙΤΑΣ

46.

Ιωάννης

ΒΑΡΣΑΜΗΣ

47.

Ιωάννης

ΚΑΠΡΙΔΑΚΗΣ

48.

Ξενοφών

ΜΠΕΡΙΝΤΖΗΣ

49.

Παναγιώτης

ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ

50.

Δημήτριος

ΚΑΤΣΙΚΑΣ

51.

Κωνσταντίνος

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

52.

Γεώργιος

ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

53.

Μιχαήλ

ΠΛΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ

54.

Γεώργιος

ΜΑΝΤΙΚΟΣ

55.

Αλκιβιάδης

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

56.

Δημήτριος

ΔΗΜΟΥ

57.

Εμμανουήλ

ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗΣ

58.

Θωμάς

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

59.

Βασίλειος

ΓΚΡΙΖΗΣ

60.

Ανδρέας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

61.

Θεόφιλος

ΣΟΥΛΤΗΣ

62.

Αριστοτέλης

ΜΑΝΩΛΑΣ

63.

Γεώργιος

ΓΚΟΔΟΣΙΔΗΣ

64.

Δημήτριος

ΜΑΣΣΕΛΟΣ

65.

Σταύρος

ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΟΣ

66.

Χρήστος

ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ

67.

Χρήστος

ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗΣ

68.

Κωνσταντίνος

ΛΑΓΟΣ

69.

Αλέξιος

ΜΠΙΡΜΠΑΣ

70.

Ιωάννης

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

71.

Γεώργιος

ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

72.

Γεώργιος

ΛΑΝΟΣ

73.

Χρήστος

ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

74.

Γεώργιος

ΤΑΜΒΑΚΗΣ

75.

Χρήστος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

76.

Δημήτριος

ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ

77.

Βασίλειος

ΤΖΙΓΚΟΣ

78.

Θεόδωρος

ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ

79.

Κωνσταντίνος

ΒΑΡΕΛΗΣ

80.

Ιωάννης

ΣΙΑΧΑΜΗΣ

81.

Γρηγόριος

ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ

82.

Εμμανουήλ

ΜΟΣΧΟΝΑΣ

83.

Φώτιος

ΤΣΟΛΚΑΣ

84.

Εμμανουήλ

ΠΛΟΥΜΗΣ

85.

Αλέξανδρος

ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ

86.

Παναγιώτα

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

87.

Εμμανουήλ

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

88.

Τηλέμαχος

ΠΑΝΤΑΓΑΚΗΣ

89.

Αντώνιος

ΒΛΑΧΑΚΗΣ

90.

Στυλιανός

ΠΙΤΣΩΝΗΣ

91.

Νικόλαος

ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ

92.

Εμμανουήλ

ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ

93.

Σπυρίδων

ΦΛΩΡΟΣ

94.

Θεόδωρος

ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

95.

Δημήτριος

ΜΠΑΤΖΙΑΝΑΣ

96.

Γεώργιος

ΒΟΥΛΤΣΙΟΥΔΗΣ

97.

Παντελής

ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ

98.

Θωμάς

ΜΑΜΟΥΤΟΣ

99.

Λεωνίδας

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

100.

Ευάγγελος

ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ

101.

Γεώργιος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ

102.

Νικόλαος

ΚΑΡΕΛΛΑΣ

103.

Σπυρίδων

ΜΑΡΤΙΝΗΣ

104.

Νικόλαος

ΚΟΪΝΑΚΗΣ


Άγγελος

ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ (Υπηρεσία Γραφείου εκτός οργανικών θέσεων)

105.

Παναγιώτης

ΠΑΠΑΡΟΥΠΑΣ

106.

Εμμανουήλ

ΣΗΦΑΚΗΣ

107.

Κωνσταντίνος

ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗΣ

108.

Εμμανουήλ

ΓΙΑΒΑΣΗΣ

109.

Μάρκος

ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ

110.

Στέφανος

ΛΟΥΛΑΚΟΥΔΗΣ

111.

Ιωάννης

ΔΗΜΑΣ

112.

Ανδρέας

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

113.

Μιχαήλ

ΜΠΟΖΙΚΗΣ

114.

Βασίλειος

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

115.

Διονύσιος

ΤΟΚΑΣ

116.

Νικόλαος

ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ

117.

Μιχαήλ

ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗΣ

118.

Αντώνιος

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

119.

Ιωάννης

ΛΟΥΜΙΤΗΣ


  • Επίσης, κρίθηκαν ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους πέντε (5) Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Γενικών Καθηκόντων, λόγω συμπληρώσεως 35ετίας, οι οποίοι προάγονται στους βαθμούς του Αστυνομικού Διευθυντή και Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

1.

Σπυρίδων

ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

2.

Ιωάννης

ΚΑΡΑΣΑΝΤΕΣ

3.

Μητροφάνης

ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ

4.

Γεώργιος

ΛΕΚΑΚΗΣ

5.

Αλέξανδρος

ΜΑΡΚΟΥ

Που πάνε!

Τοποθετήσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

  • ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ Ιωάννης, από Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, ως Προϊστάμενος.
  • ΒΑΝΤΖΟΣ Νικόλαος, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΚΡΟΚΟΣ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΚΟΥΚΙΟΣ Τρύφωνας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ Ανδρέας, στη Διεύθυνση Τροχαίας/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΓΟΥΛΑΣ Χρήστος, από Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΜΑΡΑΠΙΔΗΣ Παρασκευάς, από Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ως αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.
  • ΚΟΝΤΟΔΙΑΚΟΣ Εμμανουήλ, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Δημήτριος, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Α΄ Υποδιευθυντής.
  • ΑΝΤΩΝΙΟΥ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΜΠΑΛΗΣ Δημήτριος, στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας όπου υπηρετεί, ως Διοικητής.
  • ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΛΥΓΙΔΑΚΗΣ Ευθύμιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΓΙΩΤΗΣ Θεοχάρης, στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, από Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΣΙΑΜΟΣ Ιωάννης, από Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΝΤΟΚΟΜΕΣ Γεώργιος, από Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, ως Διευθυντής.
  • ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ Νικόλαος, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί.
  • ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Β΄ Υποδιευθυντής.
  • ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ Στέφανος, στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ Βασίλειος, στη Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΠΑΡΑΔΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ, από Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης, ως Διευθυντής, διακοπτομένης προσωρινής μετακίνησής του ιδία υπηρεσία.
  • ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Χρήστος, από Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΔΡΙΒΙΛΑΣ Δημήτριος, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΚΟΛΟΝΕΛΟΣ Γεώργιος, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΜΑΤΣΙΚΑΣ Αθανάσιος, από Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεύθυνση Εσωτερικών Λειτουργιών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΧΟΝΔΡΟΣ Βάιος, από Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ Νικόλαος, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΛΑΣΚΑΡΗΣ Αναστάσιος, στη Διεύθυνση Οργάνωσης Νομοθεσίας/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΚΑΜΠΑΝΑΚΗΣ Ιωσήφ, στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, και κατ’ απόσπαση στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • ΡΑΝΤΖΟΥ Πόπη, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας όπου υπηρετεί, ως Διοικητής.
  • ΛΟΥΠΕΙΔΗΣ Εμμανουήλ, από Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΒΕΝΕΤΗΣ Ευάγγελος, από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, ως Διευθυντής.
  • ΚΑΣΚΑΝΗΣ Απόστολος, από Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΣΟΦΙΟΣ Δημήτριος, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Γ΄ Υποδιευθυντής.
  • ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ Αριστείδης, από Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.ΜΕ.Τ., ως Διευθυντής.
  • ΣΑΛΑΜΑΓΚΑΣ Γεώργιος, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ Παναγιώτης, από Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ Χρήστος, από Γ΄ Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, ως Διευθυντής.
  • ΤΖΟΪΤΗΣ Αλκιβιάδης, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΝΙΤΣΑΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ Αριστείδης, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ Κωνσταντίνος, από Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Α΄ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.
  • ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ Ανδρέας, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΣΑΚΕΤΟΣ Ευθύμιος, στη Διεύθυνση Πληροφορικής/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΣΤΕΦΑΝΗΣ Ηλίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ Γεώργιος, από Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, ως Διευθυντής.
  • ΟΦΕΙΔΗΣ Συμεών, από Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ως Διευθυντής.
  • ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής όπου υπηρετεί.
  • ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Σοφιανός, από Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, από Διεύθυνση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής/Υ.Δ.Ε. διακοπτομένης αποσπάσεώς του στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α.
  • ΜΑΡΚΟΥ Νικόλαος, από Γ.Δ.Α.Ε./Υ.Π.Ε. στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Αναπληρωτής Διευθυντής.
  • ΤΣΕΡΛΕΝΤΑΚΗΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΔΕΝΕΚΟΣ Αλέξανδρος, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, από Β΄ Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Βορειανατολικής Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΤΣΟΥΚΝΑΔΗΣ Ιωακείμ, από Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, ως Διευθυντής.
  • ΒΡΕΝΤΖΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ Θουκυδίδης, από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Β΄ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.
  • ΜΙΑΡΗΣ Βασίλειος, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΚΟΝΤΕΛΑΣ Κωνσταντίνος, από Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής Ελλήνων στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής.
  • ΠΑΖΑΡΛΗΣ Αθηναγόρας, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • (ΥΓ) ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗΣ Ηρακλής, στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • (ΥΓ) ΚΑΤΣΙΠΕΡΗΣ Νικόλαος, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • (ΥΓ) ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών όπου υπηρετεί.
  • (ΥΓ) ΒΥΝΑΚΟΣ Γεώργιος, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών όπου υπηρετεί.
  • (Ε.Κ.) ΜΠΙΖΑΚΗΣ Νικόλαος, στην Υποδιεύθυνση Εγκλημ

Oι νέοι Ταξίαρχοι

Κρίσεις Αστυνομικών Διευθυντών Ελληνικής Αστυνομίας

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Αντιστρατήγου Ιωάννη Ραχωβίτσα και του Προϊσταμένου Επιτελείου Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.


  • Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω πενήντα ένας (51) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων και δύο (2) Ειδικών Καθηκόντων [ένας (1) Υγειονομικός – Ιατρός και ένας (1) Ψυχολόγος]

Ι. Γενικών Καθηκόντων

1.

Ηλίας

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

2.

Ιωάννης

ΣΙΑΜΟΣ

3.

Γεώργιος

ΝΤΟΚΟΜΕΣ

4.

Νικόλαος

ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ

5.

Γεώργιος

ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ

6.

Κωνσταντίνος

ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ

7.

Κωνσταντίνος

ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ

8.

Στέφανος

ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ

9.

Βασίλειος

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ

10.

Εμμανουήλ

ΠΑΡΑΔΟΥΛΑΚΗΣ

11.

Χρήστος

ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

12.

Δημήτριος

ΔΡΙΒΙΛΑΣ

13.

Γεώργιος

ΚΟΛΟΝΕΛΟΣ

14.

Αθανάσιος

ΜΑΤΣΙΚΑΣ

15.

Βάϊος

ΧΟΝΔΡΟΣ

16.

Νικόλαος

ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

17.

Αναστάσιος

ΛΑΣΚΑΡΗΣ

18.

Ιωσήφ

ΚΑΜΠΑΝΑΚΗΣ

19.

Πόπη

ΡΑΝΤΖΟΥ

20.

Εμμανουήλ

ΛΟΥΠΕΪΔΗΣ

21.

Ευάγγελος

ΒΕΝΕΤΗΣ

22.

Απόστολος

ΚΑΣΚΑΝΗΣ

23.

Δημήτριος

ΣΟΦΙΟΣ

24.

Αριστείδης

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

25.

Γεώργιος

ΣΑΛΑΜΑΓΚΑΣ

26.

Παναγιώτης

ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ

27.

Χρήστος

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

28.

Αλκιβιάδης

ΤΖΟΪΤΗΣ

29.

Γεώργιος

ΝΙΤΣΑΣ

30.

Αριστείδης

ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ

31.

Κωνσταντίνος

ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ

32.

Ανδρέας

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

33.

Αντώνιος

ΔΟΥΚΙΑΝΤΖΑΚΗΣ

34.

Ευθύμιος

ΣΑΚΕΤΟΣ

35.

Ηλίας

ΣΤΕΦΑΝΗΣ

36.

Γεώργιος

ΠΟΛΥΖΩΪΔΗΣ

37.

Συμεών

ΟΦΕΙΔΗΣ

38.

Γεώργιος

ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ

39.

Σοφιανός

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

40.

Δημήτριος

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

41.

Νικόλαος

ΜΑΡΚΟΥ

42.

Παντελής

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

43.

Γεώργιος

ΤΣΕΡΛΕΝΤΑΚΗΣ

44.

Αλέξανδρος

ΔΕΝΕΚΟΣ

45.

Ιωάννης

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

46.

Ιωακείμ

ΤΣΟΥΚΝΑΔΗΣ

47.

Γεώργιος

ΒΡΕΝΤΖΟΣ

48.

Θουκυδίδης

ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ

49.

Βασίλειος

ΜΙΑΡΗΣ

50.

Κωνσταντίνος

ΚΟΝΤΕΛΑΣ

51.

Αθηναγόρας

ΠΑΖΑΡΛΗΣ


ΙΙ. Ειδικών Καθηκόντων

1.

Στέφανος

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

Υγειονομικός

2.

Γεώργιος

ΒΥΝΑΚΟΣ

Ψυχολόγος


  • Κρίθηκαν ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους πενήντα έξι (56) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες :

1.

Ιωάννης

ΤΣΑΓΡΗΣ

2.

Απόστολος

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

3.

Διονύσιος

ΚΟΤΤΑΣ

4.

Γεώργιος

ΡΙΝΤΟΣ

5.

Γεώργιος

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

6.

Νικόλαος

ΔΗΜΟΣ

7.

Κωνσταντίνος

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

8.

Κωνσταντίνος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

9.

Βάϊος

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

10.

Ανδρέας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

11.

Γεώργιος

ΠΗΛΙΟΣ

12.

Ευστάθιος

ΤΣΙΤΣΟΣ

13.

Γεώργιος

ΧΗΤΑΣ

14.

Αθανάσιος

ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ

15.

Φωτεινή

ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΥ

16.

Δημήτριος

ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

17.

Ιωάννης

ΛΑΦΤΣΙΔΗΣ

18.

Κωνσταντίνος

ΧΑΜΠΕΣΗΣ

19.

Δημήτριος

ΜΠΕΤΤΑΣ

20.

Ηλίας

ΓΚΕΚΑΣ

21.

Παναγιώτης

ΣΙΟΥΤΗΣ

22.

Κωνσταντίνος

ΤΣΟΥΓΚΟΣ

23.

Εμμανουήλ

ΤΡΙΓΩΝΗΣ

24.

Αντωνία

ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ

25.

Γεράσιμος

ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ

26.

Θεοδώρα

ΜΑΓΕΙΡΑ

27.

Δημήτριος

ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

28.

Θεράπων

ΤΣΙΑΚΑΣ

29.

Κωνσταντίνος

ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

30.

Κωνσταντίνος

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

31.

Παναγιώτης

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

32.

Βασίλειος

ΜΑΚΡΗΣ

33.

Δημήτριος

ΣΕΡΕΤΗΣ

34.

Κομνηνός

ΔΑΓΓΕΛΗΣ

35.

Κωνσταντίνος

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΧΑΪΔΑΣ

36.

Σωτήριος

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

37.

Γεώργιος

ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ

38.

Ιωάννης

ΜΠΟΜΠΟΣ

39.

Κωνσταντίνος

ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

40.

Ευστάθιος

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

41.

Γεώργιος

ΜΑΡΑΤΣΟΛΑΣ

42.

Νικόλαος

ΚΥΡΙΤΣΗΣ

43.

Αθηνά

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

44.

Εμμανουήλ

ΣΑΒΒΑΚΗΣ

45.

Φίλιππος

ΠΕΤΟΥΣΗΣ

46.

Βασίλειος

ΚΑΚΚΕΣ

47.

Βασίλειος

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

48.

Παναγιώτης

ΛΙΑΝΟΣ

49.

Αντώνιος

ΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ

50.

Τιμολέων

ΓΕΩΡΓΙΟΥ

51.

Γεώργιος

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

52.

Βλάσιος

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

53.

Κωνσταντίνος

ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

54.

Παύλος

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

55.

Κωνσταντίνος

ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ

56.

Γεώργιος

ΚΑΜΙΝΑΚΗΣ


  • Επίσης, κρίθηκαν ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους δύο (2) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, εκ των οποίων ο ένας (1) υπηρεσίας γραφείου, λόγω συμπληρώσεως 35ετίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

1.

Νικόλαος

ΠΑΥΛΕΤΣΗΣ


2.

Γεώργιος

ΝΑΤΣΟΥΛΗΣ

Υπ. Γρ

4/3/11

Που πάνε οι Υποστράτηγοι

Τοποθετήθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων γενικών και ειδικών καθηκόντων του Σώματος, ως ακολούθως:

  • Αδαμάντιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως Διευθυντής.
  • Γεώργιος ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ, στην Αστυνομική Ακαδημία όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • Δημήτριος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Βασίλειος ΚΑΝΑΛΗΣ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Παναγιώτης ΦΛΗΡΗΣ, στον Κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος.
  • Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Χρήστος ΚΑΛΛΙΝΗΣ, από Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας /Α.Ε.Α. στον Κλάδο Ασφάλειας /Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.
  • Βασίλειος ΚΟΥΣΟΥΤΗΣ, από Διεύθυνση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • Ιωάννης ΛΙΟΥΚΑΣ, από Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Ιωάννης ΔΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • Ιωάννης ΜΕΣΟΔΙΑΚΑΚΗΣ [φωτο] από Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Δημήτριος ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Ηλίας ΤΣΙΒΙΚΗΣ, από Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.
  • Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • Εμμανουήλ ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗΣ [φωτο αριστερά] από Αστυνονική Διεύθυνση Ρεθύμνου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Ανδρέας ΚΑΤΣΙΜΠΕΡΗΣ, από Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • Εμμανουήλ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, από Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Βασίλειος ΧΑΛΑΤΣΗΣ, από Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ, από Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στη Διεύθυνση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • Αντώνιος ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ (Υγειονομικός), στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

Υποστράτηγος ο "Ράμπο"



Υποστράτηγο και όχι Ταξίαρχο φαίνεται πως επέλεξε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για την κρίσιμη θέση του Διοικητή της Οικονομικής Αστυνομίας. Έτσι στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ θα κατηφορήσει από την Κατεχάκη ο Αδαμάντιος Σταματάκης. Ο κ. Οικονόμου σχεδιάζει να φτιάξει έναν γίγαντα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής. Ο Υποστράτηγος θεωρείται πολύ καλός και τίμιος Αξιωματικός και πως άλλωστε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού θήτευσε δίπλα στον αξεπέραστο Γιώργο Γαλιάτσο.