19/2/11

Οι φάσεις και τα γκόλ του ντέρμπι(2-1 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ βίντεο)

1-0 Ολυμπιακός- Παναθηναικός στο πρώτο ημίχρονο(βίντεο)

Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 85 - Μόνο χθες βράδυ στη Βεγγάζη σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι .


ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΣΤΡΙΚΟΥ

Αιματηρή τροπή έχουν πάρει οι διαδηλώσεις εναντίον του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, καθώς τουλάχιστον 36 άτομα έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής στη Βεγγάζη , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων κατά τις τρεις ημέρες των διαμαρτυριών στους 85.

Παρά τις απειλές των κρατικών μέσων ενημέρωσης για αντίποινα εναντίον των διαδηλωτών, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται. Οι κρατικές αρχές έχουν μπλοκάρει ορισμένες ιστοσελίδες, ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

Ο Καντάφι φαίνεται αποφασισμένος να πατάξει την εξέγερση εναντίον του, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές πρόκειται για την βιαιότερη αντίδραση του σε παρόμοια επεισόδια κατά τα 42 χρόνια της εξουσίας του.

Την Παρασκευή οι αστυνομικές αρχές άνοιξαν πυρ εναντίον των πολιτών, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εκείνοι πλησίασαν κτίριο που χρησιμοποιεί σαν κατάλυμά του όταν επισκέπτεται τη Βεγγάζη ο Καντάφι.

Σύμφωνα με αναφορές μαρτύρων και του παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο νοσοκομείο της πόλης μεταφέρθηκαν τα πτώματα 35 ατόμων που είχαν χτυπηθεί αδιακρίτως από σφαίρες. «Απευθύναμε έκκληση σε όλους τους γιατρούς της Βεγγάζης να προσέλθουν για βοήθεια και σε όλους τους πολίτες να έρθουν να δώσουν αίμα, γιατί δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι σαν να έχουμε πόλεμο.», δήλωσε ανώτερος νοσοκομειακός αξιωματούχος.


Η κατάσταση όμως παραμένει έκρυθμη και σε τέσσερις ακόμη πόλεις της ανατολικής Λιβύης, ενώ σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν αναφορές ότι ο στρατός έχει πάρει το μέρος των διαδηλωτών.

Παρόλα αυτά, στην Τρίπολη δεν επικρατεί αναστάτωση, καθώς εκεί, οι περισσότερες διαδηλώσεις γίνονται από υποστηρικτές του Καντάφι.

Εν μέσω των ταραχών, η ημι- ανεξάρτητη εφημερίδα Κουρίνα έγραψε ότι η κυβέρνηση θα αντικαθιστούσε πολλούς κρατικούς αξιωματούχους και θα προχωρούσε σε αποκέντρωση και αναδόμηση της κυβέρνησης, αν και παραμένει αμφίβολο κατά πόσο η είδηδη αυτή είχε στόχο να «ηρεμήσει» τους διαδηλωτές.

Oι "Αποκαλύψεις της Κυριακής"


Ποιος υπουργός μέχρι τα ξημερώματα διασκέδαζε στο σπίτι του "Τροϊκανού" στην Φιλοθέη, μετά την πρόταση των ξένων για να βγει στο σφυρί δημόσια περιουσία?

Το όνομα της είναι: Βόρειος Ήπειρος



Ο όρος "Βόρειος Ήπειρος" ... πονάει στο ελληνικό ΥΠΕΞ που αποφάσισε την ανάκληση στην Αθήνα του Προξένου Κορυτσάς Θεόδωρου Οικονόμου. Ο έλληνας διπλωμάτης
σε εκδήλωση της ελληνικής μειονότητας χρησιμοποίησε φράσεις όπως "την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο", " και "οι παππούδες σας ήταν Έλληνες". Τι είπε δηλαδή ο άνθρωπος περισσότερο απ' αυτό που αναφέρεται στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914. Ο κ. Οικονόμου ασφαλώς και δεν παρακίνησε την μειονότητα να διεκδικήσει εδάφη, ενώ μάλιστσα πρότεινε σ' όλους τους Ελληνες να σπεύσουν ομαδικά στην Απογραφή και να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους.
Οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και Κων/νος Γκιουλέκας κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δρούτσα, στην οποία αναφέρουν:

1) Αν ασκείται, υπό οιανδήποτε μορ
φή, υπηρεσιακός ή πειθαρχικός έλεγχος στον εν λόγω διπλωμάτη για πράξεις ή παραλείψεις και συμπεριφορές, που αφορούν στην αποστολή του.
2) Αν, όντως, υπήρξε επίπληξη και
παρατήρηση προς τον ανωτέρω από ιεραρχικά προϊσταμένους του κατ’ εντολήν της ηγεσίας του ΥΠΕΞ. Και αν, πράγματι, υπήρξε ενόχληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για τις δηλώσεις του.
3) Αν υπήρξε - ή αν υπάρχει ακόμη - θέμα ανακλήσεως του κ.Οικονόμου-Καμαρινού στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

Ο 'Ελληνας Πρέσβης στα Τίρανα πάντως ξεκαθάρισε ότι ο κ. Πρόξενος "εκφράζει προσωπικές απόψεις".

H εφημερίδα του Δ. Σειρηνάκη

Mε τη συλλεκτική πρώτη ταινία της Τζούλιας, χωρίς περικοπές, κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος της "SIRINANEWS".

Το πρώτο φύλλο που μαζεύτηκε το Σάββατο από τα περίπτερα πούλησε κοντά στις 14500 φύλλα.

Στο πρωτοσέλιδό της κυριαρχούν οι μπίζνες των Ελλήνων Κροίσων με φόντο το Ποδόσφαιρο, τον Τζόγο και τα ΜΜΕ.

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Βασίλη Χήτου για τη ζωή του "Τσακαλιού" Χάρη Τεμπεκερίδη καθώς και αποκλειστικές φωτογραφίες από τα κελιά των Παλαιοκώστα και Ριζάι στον Κορυδαλλό-πριν την απόδραση του πρώτου.

Από το αφιέρωμα στη ζωή της Κατ. Στικούδη ξεχωρίσαμε την γουρλίδικη φωτογραφία της με τον Επίτιμο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Ο Μητσοτάκης έφερε γούρι στην εκρηκτική Κατερίνα.



Οι "Αποκαλύψεις της Κυριακής"


Ποιος υπουργός μέχρι τα ξημερώματα διασκέδαζε στο σπίτι του "Τροϊκανού" στην Φιλοθέη, μετά την πρόταση των ξένων για να βγει στο σφυρί δημόσια περιουσία?

Οι Βούλγαροι έκλεβαν απ' όλα

Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, δύο κλοπές σε βάρος πολιτών στο Ρέθυμνο, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων παθόντων, ύστερα από την ανεύρεση και κατάσχεση πλήθους κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία. Σε βάρος δύο (2) υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 46 και 36 ετών αντίστοιχα, που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα κατηγορούνται γι αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και αντίστοιχων προανακρίσεων που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, για κλοπές – διαρρήξεις που έχουν διαπραχθεί τον τελευταίο καιρό στο Νομό Ρεθύμνου, αστυνομικοί εντόπισαν στην πόλη του Ρεθύμνου τους δύο (2) δράστες και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Στην κατοχή τους, αλλά και σε έρευνα που έγινε στην οικία τους και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Εξήντα (60) κινητά τηλέφωνα και τρία (3) Bluetooth κινητών
  • Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop)
  • Πέντε (5) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
  • Δύο (2) βιντεοκάμερες
  • Διάφορα χρυσά κοσμήματα
  • Ένα (1) δημοσιογραφικό κασετόφωνο
  • Διάφορα ελληνικά και ξένα χαρτονομίσματα προερχόμενα από συλλογή.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ( Laptop ) και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων παθόντων, στο πλαίσιο των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί στην κατοχή των δύο Βούλγαρων δραστών, καθώς και στην εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων κλοπών – διαρρήξεων. Όσοι πολίτες έχουν υποστεί κλοπή σε σχέση με το είδος των παραπάνω αντικειμένων καλούνται να προσέλθουν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου για αναγνώριση των κλοπιμαίων.

Ο Χατζημιχελάκης πήρε βαθμό




Λίγο πριν από την δίκη της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" ο Χάρης Χατζημιχελάκης "προήχθει" σε Διευθυντή της οργάνωσης. Απορία; Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει 17 ολόκληρους μήνες που ο νεαρός είναι προφυλακισμένος, ως ο διαχειριστής του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι? Την απίστευτη καταγγελία για τον όρο "Διευθυντής" έκανε ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης [φωτο] και έχει ως εξής:
"Από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, την παραμονή της δίκης που θα πήγαινε ο εντολέας μου, ο Χατζημιχελάκης να δικαστεί, του επεδόθει νέα δίωξη, η οποία τον αναβάφτιζε, δεν ξέρω αν ήταν δικονομικώς εντάξει, εγώ έχω την άποψη ότι δεν ήταν, σε «διευθυντή» της οργάνωσης αυτής. Το «διευθυντής» είναι μια νέα φράση που τυποποιείται στον ποινικό νόμο, στο ειδικό άρθρο για τις οργανώσεις οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα του ¨οργανωμένου εγκλήματος¨.. «διευθυντής», ενώ εισάγεται σαν απλό μέλος και του απόδόθηκε μια βαρύτατη κατηγορία, αυτή της ηθικής αυτουργίας για όλες τις πράξεις που γίνανε στον χρόνο που ήτανε προσωρινά κρατούμενος ".


ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΕΙΧΕ ΑΣΤΡΟ


Άλλη μια σοβαρή διάσταση στην υπόθεση όμως δίνει και ο δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης [φωτο] : "Του Χατζημιχελάκη του ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (!) Προέκυψε όμως ένα τεχνικό θέμα εδώ: ήταν πάρα πολλά τα δαχτυλικά αποτυπώματα σε αυτό το σπίτι.. Και βεβαίως ήταν και όλη του η παρέα από το Αρσάκειο, γιατί και το παιδί έχει τελειώσει το Αρσάκειο επομένως διάφορα αποτυπώματα παιδιών ευυπόληπτων οικογενειών.. Τραβήχτηκε λοιπόν μια διαχωριστική γραμμή: όσοι είστε αναρχικοί ή όσοι εν πέσει περιπτώσει δηλώνετε ότι είστε σε έναν αντισυστημικό χώρο, είστε μέλη της οργάνωσης με βάση το αποτύπωμά σας.. Οι υπόλοιποι δεν είστε, με βάση το αποτύπωμά σας μέλη της οργάνωσης. Αυτή ήταν η γραμμή που χώρισε αυτούς που ήρθαν ως κατηγορούμενοι και των άλλων που δεν εξετάστηκαν ούτε καν ως μάρτυρες σε αυτή την υπόθεση ".

Τους έκαναν τσακωτούς



Στη Νεράντζα Κορινθίας, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 και 25 ετών αντίστοιχα, γιατί την 15-2-2011/20.00 στην ίδια ως άνω περιοχή, με την απειλή κοντόκαννης καραμπίνας ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτ-το, όπου επέβαινε ημεδαπή και της αφαίρεσαν (1) κινητό τηλέφωνο και άγνωστο χρηματικό ποσό των 400 €. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50€. Επίσης στερούνταν νομίμων εγγράφων παραμονής στη Χώρα.

Ημερήσιες ληστείες

Στον Πειραιά, άγνωστος δράστης εισήλθε σε αρτοποιείο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στη Ν. Φιλαδέλφεια, Λεωφ. Δεκελείας, άγνωστος δράστης με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από ημεδαπό άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης επιβιβάστηκε σε δίκυκλη μοτ-τα, όπου τον ανέμενε άγνωστος συνεργός του διέφυγαν και αναζητούνται.
Στη Μεταμόρφωση, οδός Μεσολογγίτη, (2) άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτ-τα, έθραυσαν με σιδερολοστό το τζάμι συνοδηγού Ι.Χ.Ε. αυτ-του εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, την ώρα που ο οδηγός υπάλληλος αυτής επιχειρούσε να το σταθμεύσει σε προαύλιο χώρο και του αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό πόσο. Δράστες διέφυγαν με προαναφερόμενη μοτ-τα και αναζητούνται.

Οι βαριοπούλες ξαναχτύπησαν


Στην Ηλιούπολη, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση βαριοπούλας προκάλεσαν φθορές στον υαλοπίνακα υποκ-τος τράπεζας και αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε αυτό, πλην όμως για άγνωστο λόγο εγκατέλειψαν το σκοπό τους επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη μοτ-τα, την οποία εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτ-το. Δράστες αναζητούνται.

Έδεσε την ηλικιωμένη στο μπάνιο


Στη Θεσ-νίκη, οδός Λούη, άγνωστος δράστης εισήλθε σε οικία, ιδιοκτησίας ηλικιωμένης ημεδαπής και με χρήση σωματικής βίας, αφού την έδεσε στο μπάνιο, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Συνελήφθη 64χρονος για παιδική πορνογραφία


Στο Τρίλοφο Θεσ-νίκης, συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός, γιατί ύστερα από έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών ιχνών, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) σκληροί δίσκοι Η/Υ, που περιείχαν υλικό με αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Το μπολ με τους μεζέδες...


Μερικές φορές να γελά κανείς με αυτά που καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο. Ένα μπολ με μεζέδες ήταν ανάμεσα στα κλοπιμαία από ένα καφενείο, ενώ σε άλλη περίπτωση έκλεψαν από φορτηγάκι μια πόρτα καρότσας.

Στον Κακόβατο της Ζαχάρως οι κλέφτες έσπασαν το παράθυρο για να μπουν σε καφενείο. Πήραν τέσσερα μπουκάλια ουίσκι από το ράφι, πήραν και πενήντα ευρώ από το συρτάρι της ταμειακής, αλλά επειδή είχαν λιγούρες πήραν και το... μπολ με τους μεζέδες. Άμα έχεις καλή ποικιλία σε προτιμάνε ακόμα και οι κλέφτες.

πηγή:http://iliatora.gr

Μάγιερ: "Τιμωρούν τα πιστεύω μου"

Η Μάγιερ [όχι της "RAF"] σε επιστολή της μέσα από τις φυλακές υποστηρίζει πως η προφυλάκισή της οφείλεται στο ότι στο διαμέρισμά της βρέθηκαν έντυπα αναρχικού περιεχομένου. Όπως η 27χρονη Γερμανίδα αποκαλύπτει, οι κατηγορίες σε βάρος της επεκτάθηκαν στην συνέχεια όταν χαρακτήρισε "πολιτικούς κρατούμενους" τους αναρχικούς φυλακισμένους. Ακολουθεί όλη η επιστολή της 27χρονης καθηγήτριας:

" Μα να που τελικά κάποιες φορές ακόμη και τα πιο τραβηγμένα σενάρια γίνονται πραγματικότητα, μα να που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επειδή ακριβώς κατείχα δημοσιευμένα έντυπα, επειδή είμαι αναρχική. Βεβαίως, το αρχικό κατηγορητήριο διευρύνθηκε, καθώς προστέθηκε το βαρύτατο αδίκημα της αναφοράς μου στους αναρχικούς φυλακισμένους ως πολιτικούς κρατούμενους. Αυτά είναι τα ευρήματα με τα οποία στοιχειοθετείται η απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών, τα μόνα στοιχεία με τα οποία με προφυλακίζουν. Δεν εκπλήσσομαι, απλά αναρωτιέμαι εάν αυτό που υφίσταμαι δεν είναι πολιτική δίωξη, τότε τι είναι; Ίσως, οι τόσες διώξεις συντρόφων με βάση μόνο τις σχέσεις και το φρόνημα τους, δεν είναι πολιτικές. Ίσως να είναι και η κράτηση υπόδικων σε φυλακές υψίστης ασφαλείας ή σε υπόγεια μπουντρούμια τυχαίο φαινόμενο και να μην σχετίζεται με την πολιτική ταυτότητα των έγκλειστων. Για να μην ξεχνάμε και το φαινόμενο μετατροπής πολιτικών δικών σε στρατοδικεία υπό ειδικές συνθήκες, ερήμην και με παρακράτηση ταυτοτήτων όσων παρακολουθούν…

Καλά, πλάκα μας κάνετε;

Η ίδια η εξουσία καταρρίπτει το δίπολο αθωότητας-ενοχής που τόσα χρόνια χρησιμοποίησε για να διαιρέσει το μέτωπο των αγωνιζόμενων σε καλούς και κακούς, νόμιμους και παράνομους. Πλέον, όλα σχετικοποιούνται, οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται ρευστές και όλοι όσοι αντιστέκονται τοποθετούνται στην όχθη των ενόχων. Όλοι είναι εν δυνάμει έγκλειστοι στα φιλόξενα κελιά των ελληνικών φυλακών.

Δεν χρειάζεται πια το διαίρει και βασίλευε, η χούντα έχει γίνει πια απροκάλυπτη, ο κόσμος χωρίζεται ξανά σε δυο τμήματα. Σε καταπιεσμένους και κυρίαρχους.

Στα πλαίσια αυτά, δεν έχουν πια σημασία μόνο οι πράξεις αλλά και οι σκέψεις. Βιβλία και έντυπα κατηγοριοποιούνται ως επικίνδυνα και ας αναμένουμε τη νέα έκδοση του "index librorum prohibitorum" (λίστα απαγορευμένων βιβλίων της ιεράς εξέτασης). Ο αναρχικός- αντιεξουσιαστικός λόγος ποινικοποιείται και σίγουρα χρήζει σωφρονισμού, ως ανατρεπτικός. Γίνεται προσπάθεια φίμωσης και εξαφάνισης όχι μόνο των αγωνιζόμενων ανθρώπων αλλά και των σκέψεών και ιδανικών μας, των ιδεών των οποίων είναι φορείς τα γραπτά μας.

Όλα αυτά στο σήμερα είναι άκρως επικίνδυνα.

Επικίνδυνα, γιατί στην εποχή που έμελλε να ζήσουμε έχει κάνει την εμφάνισή του ο νέος φιλελεύθερος ολοκληρωτισμός, η τελείως μεταμοντέρνα και πάντα σοσιαλιστική χούντα.

Επικίνδυνα, καθώς τα κομμάτια του κόσμου που αντιστέκονται διευρύνονται, δικτυώνονται, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του πολύμορφου αγώνα.

Από τους αξιοπρεπείς κατοίκους της Κερατέας και των γύρω περιοχών, τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας που διεκδικούν το αυτονόητο όνειρο στη ζωή με πλήρη συνείδηση της τάξης τους, μέχρι τους απεργούς των ΜΜΜ και άλλων κλάδων που αρνούνται να δεχτούν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και το κίνημα πολιτικής ανυπακοής των ¨δεν πληρώνω¨ που τα μέλη του πλέων απειλούνται με φυλακίσεις. Αυτοί και πόσοι ακόμη, πόσοι ακόμη…

Η χούντα αυτή τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις προηγούμενες, καθώς έχει υιοθετήσει από αυτές την στρατιωτική υπεροχή με τις γρήγορες, ευέλικτες και πανταχού παρούσες δυνάμεις ¨ασφαλείας¨ και το ασφαλίτικο παρακράτος που κυκλοφορεί και οπλοφορεί με κουκούλες και χωρίς διακριτικά, ειδικευμένο στο κυνήγι και τον βασανισμό αγωνιστών, ειδικευμένο για να τρομοκρατεί αληθινά. Τρομοκράτες με νέες και παλιότερες μεθόδους, απαγωγές καταμεσής του δρόμου με κινηματογραφικά εφέ, δημοσιεύσεις φωτογραφιών πριν ακόμη κι από την απαγγελία των κατηγοριών (πρόσφατη περίπτωση του συντρόφου Κ. Σ στη Θεσσαλονίκη), εφεύρεση οργανώσεων δίχως όνομα και ενέργεια στο κατηγορητήριό τους, τρομονόμους με ειδικές διατάξεις, κι άλλους νόμους, κι άλλες φυλακίσεις.

Όλο αυτό το κλίμα συντηρείται και αναπαράγεται από τα μήντια που αναλαμβάνουν το ρόλο που το κράτος ποτέ δεν θα μπορούσε να διεκπεραιώσει από μόνο του. Με ψέματα και άλλα ψέματα, με εκπομπές για αδιάφορους διάσημους που απευθύνονται μόνο σε ηλίθιους και υποτιμούν την νοημοσύνη όσων παρακολουθούν, προσπαθούν από την μία να διασπάσουν και να τρομοκρατήσουν και από την άλλη να κρατήσουν ναρκωμένο και υποτελή σε ένα ευτελές όνειρο τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, για τους παραπάνω λόγους η αλληλεγγύη ως βασική συνιστώσα συνένωσης του μετώπου των καταπιεσμένων, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Η αλληλεγγύη που σημαίνει εγγύτητα και όχι ταύτιση, αναγνώριση του κοινού τόπου της κατάστασης αγώνα. Η θεμελιώδης πολιτική αρετή της υψηλότερης κοινωνικής οργάνωσης σε συνδυασμό με την υπέρτατη ατομική πληρότητα.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, την φιλία μου και την σκέψη μου σε όλους τους συντρόφους και φίλους εντός και εκτός των τειχών, γερά! Γιατί μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής και την απόλυτη ελευθερία, κανείς δεν είναι ελεύθερος. Γιατί πάντοτε το πιο βαθύ σκοτάδι πέφτει πριν απ΄ το ξημέρωμα!".

Fee Meyer

Κελί 35 β πτέρυγα

γυναικείων φυλακών κορυδαλλού

Έμαθαν το ποινικό δίκαιο!

... Σοφότεροι βγαίνουν 38 Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ όσον αφορά το ποινικό δίκαιο, αρκεί να μην το εφαρμόσουν στην πράξη κατά το δοκούν. Τα πτυχία αποφοίτησης απονεμήθηκαν στους απόφοιτους Αστυνόμους - σπουδαστές του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας στους Θρακομακεδόνες Αττικής. Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας επέδωσε τα πτυχία σε τριάντα οκτώ (38) αποφοιτούντες σπουδαστές της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης στους Θρακομακεδόνες Αττικής. Αποστολή του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών είναι η αναβάθμιση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των σπουδαστών, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μελλοντικών στελεχών που θα καταλάβουν ηγετικές θέσεις σε υπηρεσίες της Ελληνική Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης, στα στελέχη που παρακολουθούν το πρόγραμμα παρέχονται γνώσεις που αφορούν στην οργάνωση και διοίκηση πόρων, στις σχέσεις κράτους και πολίτη, σε εθνικά - ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα στο πλαίσιο της Εσωτερικής Ασφάλειας, στο εσωτερικό ποινικό δίκαιο και στην απονομή της Ποινικής Δικαιοσύνης, καθώς και σε ευρύτερα θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Η τελετή έγινε παρουσία του Υποστράτηγου Γιώργου Μπαλάγκα, Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Συνεχίζονται οι ταραχές





Ενας αυτόπτης λέει πως είναι σε διαδήλωση όπου σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι. Λέει ακομα πως το καθεστως απελευθέρωσε φυλακισμένους εγκληματίες που με αμοιβή 200 δηνάρια ο κάθε ένας επιτίθενται με μαχαίρια και όπλα. Ο μάρτυρας ακούγεται να μιλάει λαχανιασμένα, δε κάποια στιγμή λέει πως ταυτόχρονα τρέχει για να γλιτώσει. Ακόμα, γίνεται λόγος για αντιδιαδηλώσεις από υποστηρικτές του Καντάφι που ο μάρτυρας λεει ξανά πως είναι φυλακισμένοι που ελευθερώθηκαν.

18/2/11

Ασ' τους να λένε ... Θεοδώρα













Τι και αν διόρισε το σόι και το χωριό της στο δημόσιο, τι και αν της προσάπτουν πως στο αεροδρόμιο "χρέωσε" τον καφέ και το τοστ ως υπουργικά έξοδα, η Θεοδώρα δεν είναι σαν την άλλη ... Η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Τζάκρη απο τα Γιαννιτσά, την αξίζει την παρουσία της στο ψυχρό και απόμακρο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, αρκεί όμως στις εορτές του έθνους, να μην κινδυνεύει να πέσει η εξέδρα των επισήμων.

Οι αδυναμίες του Σίλβιο βόλεψαν τις ΗΠΑ

Ρωσόφιλος και ως γνωστόν ερωτύλος ο Μπερλουσκόνι. Το ιταλικό περιοδικό L' Espresso δημοσιεύει σήμερα σε διεθνή αποκλειστικότητα νέα στοιχεία και αποκαλύψεις του ιστοτόπου WikiLeaks σχετικά με το πώς κρίνει η αμερικανική διπλωματία τον ρόλο και την δράση του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οπως υπογραμμίζει στον ιστότοπό του το L' Espresso, «η Αμερική, εκμεταλλεύθηκε την εσωτερική και διεθνή αδυναμία του Καβαλιέρε, για να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα: περισσότερους ιταλούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, νέες στρατιωτικές βάσεις στην βόρια και νότια Ιταλία, καθολική υποστήριξη στο μπρά ντε φέρ με το Ιράν, στήριξη των πρωτοβουλιών της Ουάσιγκτον, και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παραμένει, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία του WikiLeaks, ένα κύριο σημείο τριβής. Σε εκθέσεις της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρώμη, σύμφωνα με το L' Espresso, τονίζεται ότι « υπάρχει η αίσθηση πως ο ιταλός πρωθυπουργός θέλει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στα προσωπικά του συμφέροντα απ' ό,τι σε εκείνα του κράτους, πως προτιμά να επιλέγει βραχυπρόθεσμες λύσεις και όχι μεγαλόπνοες στρατηγικές, πως χρησιμοποιεί συχνά κρατικούς θεσμούς και οικονομικά μέσα του δημοσίου για να αποκομίσει εκλογικό όφελος σε βάρος των αντιπάλων του». Στις εκθέσεις των αμερικανών διπλωματών που αναδημοσιεύονται από το L' Espresso δεν λείπουν και οι αναφορές στην προσωπική ζωή του «Καβαλιέρε»: γίνεται λόγος για «τηλεφωνικούς διάλογους με ιερόδουλη», «αποκαλυπτικές γιορτές με πολύ νεαρές, πραγματικά, κοπέλες» και για τις «καταγγελίες πολλαπλών ιδιωτικών συναναστροφών» που έγιναν από την πρώην σύζυγο του Μπερλουσκόνι, Βερόνικα Λάριο.. Η φιλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, φέρεται να ενοχλεί, πολύ έντονα, την αμερικανίδα υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Δεν πρόκειται, φυσικά, μόνο για την προσωπική σχέση των δυο πολιτικών, αλλά για την ενίσχυση, μέσω αυτής, του μεγαλύτερου «όπλου» της Ρωσίας: εκείνου της Gazprom, της τεράστιας διάθεσης, δηλαδή, φυσικού αερίου.


Παγίδα η "Δικηγορική Μαφία"








Γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος


Δακτυλογραφημένο σημείωμα όμοιο με αυτό που περιείχε το δέμα βόμβα που σκότωσε τον προηγούμενο Ιούνιο τον υπασπιστή του κ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο φάκελος που εστάλη - στις 2 Φεβρουαρίου 2011 - στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη! Η ύπαρξη αυτού του σημειώματος κρατήθηκε μυστική από την ΕΛΑΣ αλλά και από το γραφείο του κ. Καστανίδη προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης, ενώ το σημείωμα εστάλη για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για την ανίχνευση αποτυπωμάτων και τον εντοπισμό άλλων εκμεταλλεύσιμων στοιχείων. Το σημείωμα αυτό όπως και στην περίπτωση της βόμβας που σκότωσε τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ Γιώργο Βασιλάκη είχε στόχο να παραπλανήσει όσους άνοιγαν το δέμα! Προκειμένου αυτό να φτάσει στα χέρια του υπουργού και πιθανόν να του προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι «είναι η πρώτη φορά που η ‘’Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς’’ τοποθετεί σε φάκελο - βόμβα τέτοιου είδους σημείωμα. Κι αυτό ίσως σημαίνει ότι ίσως τα μέλη της οργάνωσης είχαν στόχο να κτυπήσουν τον ίδιο τον υπουργό». Προσθέτουν επίσης ότι «μας έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι για αυτό το σημείωμα και την συγκεκριμένη επιλογή τους δεν ανέφεραν τίποτα στην προκήρυξη που έστειλε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για το δέμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης». Στον φάκελο με παραλήπτη το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, αποστολέας εμφανιζόταν η ανύπαρκτη «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων». Ο φάκελος εστάλη από εταιρεία ταχυμεταφορών στη Νέα Ιωνία όπου σύμφωνα με μαρτυρίες εμφανίσθηκε ένας καλοντυμένος άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, ο οποίος δήλωσε στους υπαλλήλους της εταιρείας ότι ήταν «δικηγόρος». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΒΗΜΑΤΟΣ on-line» το σημείωμα αυτό, που χωριζόταν σε δύο παραγράφους απευθυνόταν προσωπικά στον κ. Καστανίδη και είχε αναφορές για «παρατυπίες μεγάλων δικηγορικών γραφείων της Αθήνας στις αμοιβές που λαμβάνουν οι ασκούμενοι δικηγόροι». Στο σημείωμα γινόταν επίκληση μίας πολύμηνης έρευνας που υποτίθεται ότι είχε κάνει η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων», από την οποία προέκυπταν οι παράτυπες ενέργειες σε βάρος των ασκουμένων δικηγόρων. Ακόμη στο ίδιο κείμενο αναφέρονταν χαρακτηριστικά παραδείγματα με ποσά μειωμένων αμοιβών που λαμβάνουν οι ασκούμενοι δικηγόροι. Για όλα αυτά τα «στοιχεία» ο αποστολέας του δέματος παρέπεμπε τον υπουργό στο περιεχόμενο του - παγιδευμένου με εκρηκτικά - ντοσιέ, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε τα ντοκουμέντα για τις παρατυπίες σε βάρος των νέων δικηγόρων. Σημειώνεται ότι η έκρηξη που σκότωσε τον υπασπιστή του κ. Χρυσοχοΐδη σημειώθηκε το απόγευμα της 24ης Ιουνίου 2010 στον 7ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη. Σύμφωνα με προκήρυξη που εστάλη - 15 ημέρες αργότερα - στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στον εσωτερικό φάκελο του δέματος υπήρχε σημείωμα που υποτίθεται ότι είχε συντάξει ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Siemens, Χρήστος Καραβέλας. Και σε εκείνο το σημείωμα υπήρχε παραπομπή ότι ο παγιδευμένος φάκελος περιείχε ντοκουμέντα για τo σκάνδαλο της Siemens. Οπως ανέφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «είναι προφανές ότι τα μέλη της " Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" ακολούθησαν για πρώτη φορά την τακτική αυτών που έστειλαν το δέμα βόμβα στον Γιώργο Βασιλάκη. Εξετάζουμε αν υπάρχει συνεννόηση και επαφή κάποιων υπόπτων που συμμετείχαν στην αποστολή αυτών των δύο δεμάτων» [tovima].

Στέλνουν για παλιοσίδερα υποβρύχια και πυραυλακάτους γιατί το ζήτησε η τρόϊκα!

Το πρόγραμμα οικονομικών περικοπών και περιορισμού των λειτουργικών δαπανών των E.Δ. που επέβαλε η τρόϊκα, στέλνει στα παλιατζίδικα τέσσερα υπερπολύτιμα σκάφη του Π.Ν., τo υποβρύχιο ΓΛΑΥΚΟΣ S110 Type 209/1100, για το οποίο δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του μόλις δέκα χρόνια πριν και άλλες τρεις πυραυλακάτους κλάσης S148 (La Combattante IIA) που είχαν παραληφθεί δωρεάν ως αντισταθμιστικά οφέλη για την πρώτη αγορά των "αμαρτωλών" υποβρυχίων Type 214!

Φαίνεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι αρκετά ισχυρό για να πολεμά όσους επιβουλεύονται την ασφάλεια της χώρας, αλλά απέναντι στον εσωτερικό εχθρό, την τρόϊκα και τους συνεργάτες της είναι και αυτό αδύναμο...

Ειδικά το θέμα του ΓΛΑΥΚΟΣ S110 που είχε μπροστά του άλλα δέκα χρόνια επιχειρησιακής ζωής τουλάχιστον (το σκάφος βγήκε ολοκαίνουριο και με προηγμένα συστήματα από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού NEPTUNE I) είναι σκανδαλώδες.

Το εν λόγω υποβρύχιο είναι το πρώτο παγκοσμίως συμβατικό Τype 209 /1100, και φυσικά το πρώτο και ομώνυμο στη σειρά των τεσσάρων υποβρυχίων που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό (ΝΗΡΕΥΣ S111, ΤΡΙΤΩΝ S112, ΠΡΩΤΕΥΣ S113) και προοριζόταν να διατηρηθεί σε υπηρεσία μέχρι το 2015-16, ειδικά τώρα που ο στόλος έχει στερηθεί την υπηρεσία (ίσως και για πάντα) του ΩKEANOS S118 του οποίου το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού κατά τα λόγια του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, "Δεν ξέρουμε αν έχει πετύχει".

Το πρόγραμμα αυτό επέτρεπε στα υποβρύχια να παραμείνουν αξιόμαχα για δύο δεκαετίες ακόμα, μετά από εκτεταμένη συντήρηση και εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων μάχης. Το πρόγραμμα προέβλεπε γενικές επισκευές σκάφους, καθώς επίσης:

-εγκατάσταση συστήματος σόναρ CSU 83-90
-εγκατάσταση συστήματος διαχείρησης τακτικών δεδομένων και ελέγχου βολής "Κανάρης"
-αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών αντιμέτρων
-ολοκλήρωση βλήματος υποβρύχιας εκτόξευσης εναντίων πλοίων UGM-84D Block 1C Harpoon
-αναβάθμιση του εξοπλισμού ναυτιλίας, επικοινωνιών και ESM (δέκτες GPS και SATNAV -Σύστημα αδρανειακής Ναυτιλίας INS Sperry Marine Mk29 Mod 3, ραντάρ έρευνας Calypso III
-γενική συντήρηση και αναβάθμιση των κύριων κινητήρων, περισκοπίων και λοιπών συστηματων

Σημειώνεται ότι τα υποβρύχια που προέκυψαν από το πρόγραμμα NEPTUNE I είναι τα μοναδικά στο Π.Ν. που μπορούν να εκτοξεύουν βλήματα UGM-84D Block 1C Harpoon, κάτι για το οποίο δεν έχουν πιστοοποιηθεί ούτε τα νέα υποβρύχια Type 214!

To ΓΛΑΥΚΟΣ κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο Κίελο της Γερμανίας. Η καθέλκυση του έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 1970, ενώ στις 6 Νοεμβρίου 1971 κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και εντάχθηκε στη δύναμη της Διοίκησης Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου. Από τον Μάρτιο του 1996 έως τον Αύγουστο του 1998 έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας οι εργασίες εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (πρόγραμμα Neptune I) για την επιχειρησιακή και τεχνολογική του αναβάθμιση, στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου.

Το ΓΛΑΥΚΟΣ είναι το δεύτερο στη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού με αυτό το όνομα. Το πρώτο ήταν το υποβρύχιο με χαρακτηριστικό αριθμό Υ-6 , το οποίο έδρασε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο παροπλισμός του υποβρυχίου ΓΛΑΥΚΟΣ αποφασίστηκε καθώς υποτίθεται ότι το πρώτο υποβρύχιο Type 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ S120 έχει ήδη ενταχθεί σε υπηρεσία και οδεύει προς την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά είναι τουλάχιστον έωλο: Για πρώτη φορά παροπλίζεται κύριο όπλο, χωρίς να έχει ενταχθεί σε επιχειρησιακή ικανότητα ο διάδοχός του για ευνόητους λόγους. .

Οι υπόλοιπες μονάδες που θα παροπλιστούν είναι τα τρία από τα έξι συνολικά ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης S148 (La Combattante IIA). Η πρόσκτηση των πλοίων του τύπου έγινε από τα αποθέματα του Γερμανικού ναυτικού (οι δύο τελευταίες ως αντισταθμιστικά ωφελήματα από το αρχικό πρόγραμμα πρόσκτησης τεσσάρων υποβρυχίων Type 214).

Συνολικά το ΠΝ απέκτησε και ενέταξε σε υπηρεσία τις ακόλουθες μονάδες, που όλες τους ναυπηγήθηκαν στα ναυπηγεία της CMN στο Χερβούργο (σε παρένθεση η πρώτη ημερομηνία αφορά την αρχική ένταξη σε υπηρεσία στο Γερμανικό ναυτικό, ενώ η δεύτερη την ένταξη σε υπηρεσία στο ΠΝ.

Το γεγονός ότι στέλνουν για παλιοσίδερα προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό κόστος των Ε.Δ. και αφήνουν "τρύπες" στην ασφάλεια της χώρας (είναι φοβερό ότι βγαίνει εκτός υπηρεσίας, ειδικά ο ΓΛΑΥΚΟΣ) καταδεικνύει το πόσο επικίνδυνη για την χώρα εξελίσσεται η παραμονή της τρόϊκας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Με αρχαία στο Αίγιο







Στο Αίγιο-Αχαΐας, από Αστυνομικούς της Τμήματος ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ, συνελήφθη 57χρονος κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

· Μία (1) λευκή γραπτή Αττική λήκυθος ακέραια, ύψους 34 εκατοστών.

· Ένας (1) αβαφής ακέραιος πυθαμφορέας, ύψους 17 εκ.

· Επτά (7) ακέραια μίκυλα αγγεία.

· Τρία (3) όστρακα μίκυλων αγγείων.

· Πέντε (5) κεφαλές πήλινων ειδωλίων.

· Είκοσι ένα (21) πήλινα ειδώλια ελλιπή.

· Δέκα (10) ακέραια μίκυλα αγγεία.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα , επιδείχθηκαν σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορίας Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πατρών, ο οποίος αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «για τη προστασία των αρχαιοτήτων κα εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», χρονολογούνται δε στον 4ο-5ο π.Χ. αιώνα.

Ο θάνατος σε δόσεις


Ηρωίνη σε δόσεις όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Εντοπίστηκαν στις Ερυθρές Αττικής, μια γυναίκα, ηλικίας 43 ετών και ένας άντρας, ηλικίας 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ότι ζευγάρι διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στις ευρύτερες περιοχές Θηβών, Βοιωτίας, Ασπροπύργου και Άνω Λιοσίων Αττικής, αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση, προς εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Στο πλαίσιο της έρευνας, απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκε το όχημα με το οποίο κινούνταν, στις Ερυθρές Αττικής, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας και σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στην 43χρονη γυναίκα, ανευρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες σε εσωτερικά ενδύματα της και κατασχέθηκαν:

· Μια (1) νάιλον τσάντα, με τέσσερις (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων εβδομήντα (470) γραμμαρίων και

· Μια (1) νάιλον συσκευασία, με έξι (6) επιμέρους αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους δύο (2) γραμμαρίων.

Ομοίως κατασχέθηκαν πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας κατά την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών και το όχημα ως μέσω μεταφοράς.

Ο αστυνομικός πήγε να καθαρίσει


Στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ύστερα από καταγγελία νεαρού ιδιώτη σχηματίστηκε δικογραφία στα όρια του αυτοφώρου σε βάρος ενός νεαρού Αστυνομικού που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, για εξύβριση και απειλή. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας Αστυνομικός εξύβρισε και απείλησε τον καταγγέλλοντα, επιδεικνύοντας το όπλο του, προς όφελος φιλικού του προσώπου. Το περιστατικό συνέβη σε τυχαία συνάντησή τους. Με απόφαση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Tον ακινητοποίησαν και τον λήστεψαν στη μέση του δρόμου!

Του την έστησαν, τον ακινητοποίησαν, τον λήστεψαν κι εξαφανίστηκαν!

Ο λόγος για τους δράστες της θρασύτατης ληστείας που κατήγγειλε σε βάρος του ένας 67χρονος άνδρας χθες το απόγευμα στην περιοχη του Αγίου Μύρωνα, από άγνωστους δράστες και συγκεκριμένα στην επαρχιακή Οδό Αγίου Θωμά- Δουλίου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστα άτομα τοποθέτησαν πλέγμα, στη μέση του δρόμου- σε όρθια θέση- με αποτέλεσμα το φορτηγό που οδηγούσε, να προσκρούσει σ’ αυτό.

Το θύμα σταμάτησε το αυτοκίνητο και προσπάθησε να απομακρύνει το πλέγμα. Τότε, δύο άγνωστα άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας ξύλα, τον χτύπησαν στο κεφάλι προξενώντας του απλή σωματική βλάβη ενώ του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

Ενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Αγίου Μύρωνα.

πηγήcretalive

Λιβύη όπως λέμε: ΧΑΟΣ



Πάνω απο είκοσι είναι οι νεκροί, από τις διαδηλώσεις των τελευταίων 24ώρων στη Λιβύη. Φόβους για νέο αιματοκύλισμα προκαλούν οι προαναγγελθείσες για σήμερα, Παρασκευή, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Στο μεταξύ, ένα 24ωρο μετά την «Ημέρα Οργής», νέες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η προσευχή της Παρασκευής, ενώ πολλοί φοβούνται ότι θα ξεσπάσουν ταραχές με αφορμή τις κηδείες θυμάτων.
Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες δείχνουν πτώματα νέων ανθρώπων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας και δεκάδες διαδηλωτές να καταστρέφουν ένα μνημείο στην πόλη Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης.
Στη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους, μετά τις συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας.
Το ραδιόφωνο του BBC μετέδωσε, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, πως δέκα πτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.
Επίσης, κάτοικος της Βεγγάζης δήλωσε πως ο Σαάντι Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη, δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι φτάνει στην πόλη για να αναλάβει την δημαρχία, ώστε να προστατεύσει τους πολίτες.
Στην Αλ Μπάιντα, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές του Λίβυου ηγέτη συνεχίζονται και σήμερα και ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί.

Πυροβολισμοί στο Περιστέρι


Πριν απο λίγο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο 2 άτομα ,το ενα πυροβολημένο και το δεύτερο με χτύπημα στο πρόσωπο απο την λαβή όπλου.Ο δράστης διέφυγε με μηχανή.Το περιστατικό έγινε στο Περιστέρι στην οδό Αλέας 43.

Ποικιλία ναρκωτικών



Στη Θεσσαλονίκη, οδός Νικοπόλεως, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (507,4) γραμμάρια ηρωίνης, (11,1) γραμμάρια κοκαΐνης, (11) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) ζυγαριά ακριβείας, (1) πιστόλι μετά γεμιστήρα (13) φυσιγγίων των 9 ΜΜ και (74) φυσίγγια. Επίσης συνελήφθησαν (2) γυναίκες, γιατί αποπειράθηκαν να αγοράσουν (100) γραμμάρια ηρωίνης από ανωτέρω δράστη.

Ξύλο μέχρι θανάτου σε ηλικιωμένη


Στη Σφενδάμη Πιερίας, άγνωστοι δράστες σε ισόγειο χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, προκάλεσαν βαριές κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος υπερήλικης ημεδαπής. Παθούσα διεκομίσθη σε Νοσοκομείο, όπου περί ώρα 21.25 κατέληξε. Δράστες αναζητούνται.

Τον χτύπησαν στο πρόσωπο


Στο 17ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, τραυμάτισαν με τη λαβή όπλου ελαφρά στο πρόσωπο τον υπάλληλο και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.