12/2/11

Αδυναμία στα αρχαία στο Δασωτό Δράμας

Μετά από έρευνες και συντονισμένες προσπάθειες των Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, συνελήφθη ένας 55χρονος, κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία και παράνομη οπλοκατοχή. Στην κατοχή του βρέθηκε και όπλο Καλάσνικοφ. Συγκεκριμένα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ανωτέρω Αστυνομικούς στην οικία του 55χρονου στο Δασωτό Δράμας, βρέθηκαν:
  • είκοσι πέντε (25) αρχαία νομίσματα ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής εποχής
  • τρία (3) μολύβδινα και τέσσερα (4) χάλκινα απροσδιόριστα αντικείμενα
  • τρεις (3) δακτύλιοι και τρία (3) τμήματα χάλκινων δακτυλίων
  • δύο (2) τμήματα προϊστορικών εργαλείων
  • μία απομίμηση χάλκινου κοσμήματος
  • δεκατρείς (13) ημιπολύτιμοι λίθοι
  • τέσσερις (4) ανιχνευτές μετάλλων
  • ένα πολεμικό τυφέκιο KALASNIKOV ,
  • τέσσερις (4) γεμιστήρες KALASNIKOV που περιείχαν συνολικά 110 φυσίγγια των 7,62 mm
  • σαράντα τρία (43) φυσίγγια των 7,62 mm
  • ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο με κομμένη κάνη
  • ένα πιστόλι κρότου λάμψης των 9 mm με γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων
  • μία γεμιστήρα πιστολιού με 7 φυσίγγια των 0,45 mm
  • είκοσι πέντε (25) φυσίγγια των 7,65 mm και δέκα επτά (17) φυσίγγια κρότου -λάμψης των 9 mm
  • ένα σπαθί με μήκος λάμας 47 εκατοστά
  • δύο (2) κυνηγετικά μαχαίρια με μήκος λάμας 17 εκατοστά
  • δύο στρατιωτικοί χάρτες
  • δύο (2) αυτοσχέδιοι χάρτες που απεικονίζουν πιθανές τοποθεσίες θησαυρού.

Όλα τα ανωτέρω αρχαία αντικείμενα και νομίσματα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Τα όπλα και τα φυσίγγια που βρέθηκαν κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία μας για εργαστηριακή εξέταση.

Παρουσίες με νόημα για τον Μιλτιάδη


Aπο: Fimotro

To ζεύγος Κώστα και Νατάσας Καραμανλή τράβηξε τα βλέμματα όλων. Έφτασαν στις 13.10 στο Α' Νεκροταφείο. Ο Μ. Έβερτ ήταν ο πολιτικός μέντορας του Κ. Καραμανλή. Στο συνέδριο του 1997, στο δεύτερο γύρο στήριξε ανοιχτά τον μετέπειτα πρωθυπουργό...
δίνοντάς του μεγάλη πλειοψηφία που ξεπέρασε το 70%. Ο Καραμανλής είχε συνομιλία με τον Σαμαρά για τουλάχιστον επί δέκα λεπτά.

Βόμβα η αποκάλυψη

Αποκάλυψη-σοκ από την Στέλλα Αντωνίου [φωτο] που κατηγορείται μ' άλλους πέντε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, μετά τις έρευνες σε Αγρίνιο, Βύρωνα και Πειραιά. Η νεαρή κοπέλα αποκαλύπει στο τέλος της επιστολή της ότι οι αρχές εκ των υστέρων έρχονται -με μαρτυρία γυναίκας αστυνομικού- για να της προσάψουν τη βαριά κατηγορία, για σχέδιο κλοπής οπλισμού από το αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας. Πράξη που φέρεται να έκανε λίγες ώρες πριν τη σύλληψή της. Στην ίδια επιστολή η Στέλλα Αντωνιου υποστηρίζει ότι της έβγαλαν με το ζόρι το μπλουζάκι της για να της πάρουν DNA. Ακολουθεί όλη η επιστολή της:


ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ DNA

Στις 4/12/10 συλλαμβάνομαι έξω από το σπίτι μου στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα, στο οποίο συγκατοικούσα με τον σύντροφό μου Κώστα Σακκά. Για 3 μέρες με κράτησαν χωρίς να γνωρίζω τον λόγο, δεν επέτρεψαν την επαφή με δικηγόρο ούτε σε μένα, ούτε στους συγκατηγορούμενούς μου, μας κράτησαν 6 μέρες στα κελλιά του 12ου της ΓΑΔΑ με αναμμένο το φως 24 ώρες το 24ωρο χωρίς παράθυρα, χάνοντας έτσι την αίσθηση του χρόνου. Όταν αρνήθηκα να δώσω αποτυπώματα και δείγμα DNA, με έγδυσαν με την βία και έκλεψαν το μπλουζάκι μου, προφανώς για να το αποκτήσουν.

ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΠΛΑ

Τελικά στις 10/12 προφυλακίζομαι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ως μέλος μιας οργάνωσης της οποίας το όνομα και τη δράση ούτε εγώ, ούτε οι διωκτικές αρχές γνωρίζουν και κατονομάζουν. Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναγνωρίζω τον όρο ''τρομοκρατική οργάνωση'' όπως αποδίδεται από το κράτος στους εξεγερμένους. Όμως αναγνωρίζω ξεκάθαρα μια εγκληματική οργάνωση, η οποία σε αντίθεση με την ''οργάνωση'' για την οποία με κατηγορούν, έχει και όνομα (ΔΑΕΕΒ), και διεύθυνση (Λ.Αλεξάνδρας 173), η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένοπλη οργάνωση μεταξύ 6 ανθρώπων οι οποίοι δεν συναντιόντουσαν (σύμφωνα ακόμα και με την μετρίως καλά στημένη δικογραφία), πόσο δε μάλλον μεταξύ 6 ανθρώπων οι οποίοι δεν γνωρίζονταν όλοι μεταξύ τους. Ανήκω στον αναρχικό χώρο και είμαι περήφανη για τη συμμετοχή μου και τη δράση μου σε αυτόν. Το κράτος καθιστά τις φυλακίσεις των αναρχικών ως ένα φαινόμενο της εποχής μας είτε υπάρχουν αρκετά, είτε ελλιπή, είτε καθόλου στοιχεία, το οποίο δεν έχει καμμία σημασία αφού θεωρώ ότι κανένας αγωνιστής δεν πρέπει να φυλακίζεται. Όμως έχουμε αρχίσει να ερχόμαστε αντιμέτωποι με στημμένες δικογραφίες και υποθέσεις από την αστυνομία, που σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, που παίζοντας και αυτά τον ρόλο των μπάτσων, μιλούν για συγκεκριμένες οργανώσεις εκεί που δεν υπάρχουν ή για συγκοινωνούντα δοχεία. Βαφτίσανε το σπίτι μου ''γιάφκα της Καλλιθέας'' με την λογική ότι όταν βρίσκεται κάτι ''παράνομο'' σε ένα χώρο, αυτός ο χώρος μετατρέπεται σε γιάφκα. Μίλησαν για την εξάρθρωση της τάδε οργάνωσης η οποία έχει σχέση με εκείνη ή με την άλλη οργάνωση, και τελικά δυστυχώς για αυτούς τα όπλα είναι ''καθαρά'' και η οργάνωση δεν έχει όνομα. Δημοσιεύσανε προσωπικά μου γράμματα, παρουσίασαν διάφορα ατυχή προφίλ από φυσιογνωμιστές της πλάκας, δίνοντας μου μέχρι και συγκεκριμένο ρόλο στην υποτιθέμενη οργάνωση. Με τραγελαφικούς τίτλους όπως''πλήρωσε τον έρωτά της'' ή ''έρωτας στη γιάφκα'', προβάλλουν ένα υποτιθέμενο προσωπικό δράμα, ελπίζοντας να πουλήσουν τις κουτσομπολίστικες ρουφιανοφυλλάδες τους. Επέλεξαν να προβάλλουν συγκεκριμένα κομμάτια από την απολογία μου όπως ''την ταυτότητα μου ζήτησε ο Κώστας να τη βγάλω'', προσθέτωντας και λόγια που δεν έχω πει όπως ''είχα συναισθηματική σχέση μαζί του γι'αυτό την έβγαλα'', χωρίς να αναφέρουν ούτε ίχνος από το πολιτικό στίγμα που έδωσα στην ανάκριση.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Αλλά το παραμύθι δεν τελειώνει εκεί. Στη συνέχεια είχα να αντιμετωπίσω και την ψεύτικη μαρτυρία μιας αστυνομικού από το Α.Τ. Καλλιθέας, η οποία έφτασε στα χέρια μου δυο βδομάδες μετά την προφυλάκισή μου. Η μαρτυρία λέει ότι μια ή δυο μέρες πριν τη σύλληψή μου...μπήκα στο Α.Τ. Καλλιθέας, πήγα προς το γραφείο διαχείρισης το οποίο οδηγεί στην αποθήκη με τα όπλα (!), με σκοπό προφανώς να κατοπτεύσω τον χώρο, με στόχο την μελλοντική κλοπή του οπλισμού...Και εδώ μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:

-Για ποιο λόγο μου επέτρεψαν να εισχωρήσω έτσι εύκολα σε ένα αστυνομικό τμήμα;

-Με ποιο σκεπτικό αποφάσισα να μπω με φανερό το πρόσωπό μου σε ένα τμήμα και να ψάξω για όπλα;!

-Τα τμήματα δεν έχουν κάμερες απ'έξω; Που είναι το καταγεγραμμένο αρχείο από την κάμερα που δείχνει να μπαίνω στο Α.Τ.;

Μήπως το παραπάνω γεγονός είναι κι αυτό σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης ΔΑΕΕΒ;

Θεωρώ ότι η δίωξή μου όπως και άλλων αγωνιστών, εν μέσω μιας κοινωνικοπολιτικής αστάθειας, η οποία είναι πλέον δεδομένη λόγω της οικονομικής κρίσης, αποτελεί μέρος του κρατικού σχεδιασμού, που στόχο έχει την δημιουργία κλίματος φόβου και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Και μάλλον τα παραπάνω φαντάζουν λίγα μπροστά στην πολυετή συνεχή δράση της εγκληματικής κλίκας που προανέφερα: Σηκώνουν τα όπλα τους σε 15χρονα παιδιά, σε ανθρώπους που δεν σταμάτησαν σε κάποιο μπλόκο, σε φυγόδικους συντρόφους πυροβολώντας τους πισώπλατα, και ενίοτε δολοφονώντας αγωνιστές εν ψυχρώ.

Την εποχή που η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί και διάφορα κομμάτια της κοινωνίας έχουν αρχίσει να δρουν, η εξουσία παύει να τηρεί ακόμα και τα υποτυπώδη προσχήματα, με αποκορύφωμα την προφυλάκιση αναρχικής συντρόφισσας με μοναδικό ''επιβαρυντικό'' στοιχείο ότι αποκάλεσε τους τόσους αναρχικούς που είναι φυλακισμένοι πολιτικούς κρατούμενους! Στερώντας έτσι από όλους μας ακόμα και το δικαίωμα να υποστηρίζουμε το πιο σημαντικό κομμάτι της ύπαρξής μας, την πολιτική μας ταυτότητα. Προσπαθούν να εξοντώσουν το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι αυτής της κοινωνίας αιχμαλωτίζοντας συνεχώς αγωνιστές, πιστεύοντας ότι μπορούν να μας στερήσουν αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας πάρει:

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

Στέλλα Αντωνίου

Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Β' πτέρυγα, κελί 35

Θα έκλεβαν αστυνομικά όπλα;



Σε λίγο μόνο στο Crimes on air μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί.

Άτομο που το εμπλέκουν στην τρομοκρατία αποκαλύπτει πως η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, του προσάπτει οργανωμένο σχέδιο κλοπής οπλισμού από Αστυνομικό Τμήμα των Αθηνών.

Τό ίδιο πρόσωπο καταγγέλει ότι το έγδυσαν στη ΓΑΔΑ για να του πάρουν DNA!

Αιματηρή συμπλοκή


Αιματηρή συμπλοκή χθές βράδυ με Αλβανό λαθρέμπορο ναρκωτικών που τραυματίστηκε απο΄αστυνομικά πυρά. Πιο συγκεκριμένα στην Ιεροπηγή Καστοριάς από Αστυνομικούς της Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί ετών 28,25 και 18 αντίστοιχα, για μεταφορά – εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας και παράβαση του Νόμου περί όπλων [φωτο]. Συγκεκριμένα σε δασική περιοχή Ιεροπηγής - Καστοριάς, εντοπίστηκε να κινείται από το αλβανικό προς το ελληνικό έδαφος, ομάδα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων το ένα άτομο προπορεύονταν σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων και ακολουθούσαν τα υπόλοιπα τρία μεταφέροντας τρεις (3) ταξιδιωτικούς σάκους. Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί δήλωσαν στον προπορευόμενο δράστη την ιδιότητά τους και τον κάλεσαν επανειλημμένα να πετάξει το όπλο που έφερε, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και το πρότεινε εναντίον τους με σκοπό να πυροβολήσει. Αστυνομικός με χρήση υπηρεσιακού οπλισμού και ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα κατάφερε να τον τραυματίσει και να τον αφοπλίσει. Οι υπόλοιποι τρεις (3) δράστες εκμεταλλευόμενοι την επικρατούσα κατάσταση και το σκοτάδι προσπάθησαν να διαφύγουν προς το αλβανικό έδαφος. Ύστερα από συντονισμένες έρευνες - αναζητήσεις, συνελήφθησαν οι δύο, ενώ ο τρίτος διέφυγε. Από έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό των ταξιδιωτικών σάκων, βρέθηκαν συνολικά τριάντα (30) κιλά και εξακόσια ενενήντα (690) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και είκοσι δύο (22) φυσίγγια από KALASNIKOF , πενήντα εννέα (59) φυσίγγια από πιστόλι ΤΟΚΑ REV (διαμετρήματος 762 mm ) και εξήντα δύο (62) φυσίγγια των 9 mm . Οι ναρκωτικές ουσίες, το πιστόλι με γεμιστήρα 8 φυσιγγίων, που έφερε ο προπορευόμενος δράστης και τα λοιπά (143) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κατασχέθηκαν. Ο τραυματισθείς δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γ.Ν.Ν. Καστοριάς εκτός κινδύνου.


Προκύρηξη-Μανιφέστο

Μόνο ένας αφελής [και απ΄αυτούς έχουμε πολλούς] θα διαπίστωνε, ότι η προκύρηξη για τα γκαζάκια που τοποθετήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Γέρακα στις 5 Φεβρουαρίου, είναι απλά μια ανάληψη ευθύνης. Το κείμενο που έγραψαν οι "Τερροριστές-Μαχητές της Αβύσσου" είναι ένα μανιφέστο ... που προαναγγέλει χτυπήματα σε δικαστές, αστυνομικούς και δεσμοφύλακες, αλλά και σε κάθε πολίτη που με την αδιαφορία του γίνεται συνένοχος. Στο τέλος με τις λέξεις "αξιοπρεπείς και αμετανόητους αιχμαλώτους" οι συντάκτες αφήνουν υπαινιγμό -χωρίς να την κατανομάζουν- σε βάρος της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη που στη δίκη της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" διαχώρησε τη θέση της, από τους υπόλοιπους προφυλακισμένους συντρόφους της και δήλωσε "παρών" στην ακροαματική διαδικασία που όλοι οι άλλοι κατείγγειλαν. Ακολουθούν τα σημαντικά κομμάτια της προκύρηξης.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ
"To προσωνύμιο "τρομοκρατική" που προσδίδεται σε όλες τις επαναστατικές ομάδες κατάσυκοφαντησης κάθε επαναστατικού ρεύματος από την κρατική προπαγάνδα ... Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε οτι ο όρος τερρορισμός δε χρησιμοποιήθηκε με σκοπό να καταδείξει τη διάθεση μας για τρομοκράτηση φτωχών και πλουσίων ανεξαιρέτως. Αντίθετα ο σκόπος της ομάδας είναι η τρομοκράτηση αξιωματούχων του καθεστώτος, οι οποίοι περιβάλλονται απο αστυνομία και ιδιωτικούς στρατούς για να διατηρήσουν την ιδιοκτησία,το κύρος και το άτυπο δικαίωμα στην ασυλία, οφέλη τα οποία θα υπερασπιστούν λυσσασμένα. Θεωρούμε όμως δεδομένο οτι τα βέλη της στοχοποίησής μας θα ματώσουν, όχι μόνο ταγμένους εχθρούς,αλλά και όσους με αφέλεια και στηριζόμενοι σε μικροσυμφέροντα στέκονται τροχοπέδη στην επαναστατική προοπτική. Η φαρέτρα της πολύμορφης επαναστατικής δράσης περιέχει δηλητιριασμένα βέλη και για τους αξιωματούχους και για τους ηλίθιους. Θεωρούμε απαραίτητη την συνειδησιακή αφύπνιση των υπνωτισμένων και αυτό δεν γίνεται με παρακάλια καθώς συνδέονται με άπειρους δεσμούς με το υπάρχον και άρα δύσκολα θα το αρνηθούν. Αυτό προσδίδει ο στοχευμένος Επαναστατικός Τερρορισμός,την μεταπήδηση από την στασιμότητα της αμυντικής αντιβίας στην οργανωμένη και συνεχώς εξελισσόμενη επιθετική κινητικότητα ".

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

"Θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρεθούν οι δικαστές στο εδώλιο του κατηγορουμένου και αν όχι στον καιρό μας που οι πραγματικές αξίες δεν τυχαίνουν της διάχυσης που ονειρευόμαστε, σίγουρα θα δικαστούν από τις "δικές μας" γενιές στη ρευστότητα του μέλλοντος. Δεν θα μιλήσουμε για την αστυνομία αλλά για τους μπάτσους. Τα σκουλήκια που σέρνονται στους δρόμους της μητρόπολης,πλέον και με μηχανάκια ή κάθονται στα επιπλωμένα γραφεία τους. Όποιον δεν τον καλύπτει η απομόνωση και η σιγουριά του εντοιχισμένου κλουβιού του,αλλά προσπαθεί να εξερευνήσει τον εαυτό του στο δρόμο,σίγουρα μοιράζεται κοινά βιώματα και καταλαβαίνει απόλυτα γιατί αντιμετωπίζουμε έτσι ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ. Στις ξαφνικές εξακριβώσεις στοιχείων,στους ξυλοδαρμούς στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων,στα κυνηγητά και τις γκλομπιές στους μετανάστες μικροεμπόρους στους δρόμους της Αθήνας,στους πισώπλατους πυροβολισμούς σε παιδιά επειδή αρνούνται να σταματήσουν σε σήμα τους,στους πούστικους πυροβολισμούς όπως στην περίπτωση του συντρόφου Σίμου Σεϊσίδη,στα κυνηγητα από τους γυμναστηριακούς χακήδες στις πορείες, στην δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου συναντάμε μόνο κάποια από τα πολλά παραδείγματα που μας αποκαλύπτουν οτι δεν πρόκειται για εξαιρέσεις αλλά για τον κανόνα. Για ένα συνοθύλευμα βαθιά ελλειματικών ατόμων που με την εξουσία που τους έχει παραχωρήσει η κοινωνία σε αντάλλαγμα την ασφάλειά της έχουν την αίσθηση οτι είναι άτρωτοι,κάτι που στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει".

Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΒΕΝΤΕΤΑ

"Επειδή λοιπόν και μόνο η οπτική επαφή με αυτούς θίγει την αξιοπρέπειά μας επιλέξαμε να τους κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη μέσα στο σπίτι τους, γνωστοποιώντας τους την δύναμη του μίσους μας. Στα πλαίσια της επαναστατικής αλληλεγγύης και της επιθετικής προσέγγισης επι των πραγμάτων δείξαμε ένα δείγμα των διαθέσεων μας. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι οτι πάντα θα βρισκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας με οποιοδήποτε κόστος. Η συνείδηση μας επιτάσσει την ακέραιη και αδιάλακτη στάση στις δύσκολες περιόδους. Η καρδιά μας βρίσκεται στο πλευρό των αμετανόητων συντρόφων και όλο μας το είναι βροντοφωνάζει την υπερηφάνεια μας γι' αυτούς. Έτσι λοιπόν μετουσιώνοντας τις απείλες μας σε πράξεις τοποθετήσαμε 2 εμπρηστικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος στην πλάγια είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος Γέρακα πιάνοντας στον ύπνο τους "αγρυπνους" φρουρούς του. Κανένας σκύλος δεν θα κουνήσει χαρούμενα πια την ουρά του. Δίνουμε ανοιχτό ραντεβού με κάθε ενα μπάτσο που επεμβαίνει στην ζωή μας και στερεί την πλήρη απόλαυση της ... κάθε ενα ανθρωποφύλακα που αυτοπραγματώνεται βασανίζοντας έντιμους και αξιοπρεπείς φυλακισμένους. Επιλέγουμε να γίνουμε μέρος της εκδίκησης και να οξύνουμε την βεντέτα. Να θυμάστε ... ίσως να είμαστε εκεί την επόμενη φορά που θα βάλετε το κλειδί στην μίζα του αυτοκινήτου σας ή θα πίνεται τον καφέ σας αμέριμνοι εντος ή εκτος υπηρεσίας. Μπορεί αύριο μπορεί σε 1 χρόνο,μπορεί εμείς ή άλλοι κομμάντος του διάχυτου αντάρτικου πόλης".

ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΧΑΡΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΣΟΥΡΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΤΣΑΚΑΛΟ

ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ/ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΡΡΟΡΙΣΤΩΝ-ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ/ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΣΕΒΕΡΙΝΟ ΝΤΙ ΤΖΙΟΒΑΝΙ

Υ.Γ.1
Ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της Ε.Ο. Συνομωσια Πυρήνων της Φωτιάς και των Πολεμιστών Επαναστατικής Συνείδησης καλουμε κι εμείς σε περαιτέρω όξυνση των εχθροπραξιών.

Υ.Γ.2

Χρησιμοποιώντας το όνομα του αμετανόητου επαναστάτη Σεβερίνο Ντι Τζιοβάνι αποδίδουμε φόρο τιμής καθ' οτι στις 1 Φλεβάρη του 1931,δηλαδή 80 χρόνια πριν,εκτελέστηκε από τα τάγματα ασφαλείας.ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΕΡΙΝΟ ΝΤΙ ΤΖΙΟΒΑΝΙ.

"Χορεύει" ο Πατραικός κόλπος


Σεισμική δόνηση πάλι στον Πατραικό κόλπο.Η δόνηση ήταν μικρότερης έντασης 3,1 ενώ η χθεσινή ήταν 4,3 η οποία ταρακούνησε κατοίκους της Ναυπάκτου και της Πάτρας ευτυχώς χωρίς να γίνουν ζημιές

Εσπασαν βιτρίνα... για να αρπάξουν ένα νυφικό



Εσπασαν βιτρίνα καταστήματος για να αρπάξουν... ένα νυφικό και κάποια στέφανα. Το περιστατικό συνέβη χθες τη νύχτα στη στοά της οδού Κανακάρη στο κέντρο της Πάτρας. Το κατάστημα νυφικών διαθέτει και μία ισόγεια βιτρίνα, ακριβώς απέναντι από την είσοδό του. Οι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία, πήραν την κούκλα με το νυφικό καθώς και μερικά ασημένια στέφανα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.
πηγή:dete

Εκλεψαν μοναστήρι


Στη Δίβρη Φθιώτιδας, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο της Ιεράς Μονής «Αγ. Μαγδαληνής» εισήλθαν σε αυτή και αφαίρεσαν την Ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, ανεκτίμητης χρηματικής, θρησκευτικής και λατρευτικής αξίας. Επίσης από τον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, που βρίσκεται εντός του συγκροτήματος της Μονής, αφαίρεσαν από το χώρο της Αγίας Τράπεζας, (1) Σταυρό, (1) επάργυρη λειψανοθήκη και (2) επίχρυσα αρτοφόρια. Ανωτέρω κλαπείσα Εικόνα, βρέθηκε μεσημβρινές ώρες της 10-2-2011 πλησίον της Μονής, αφού προηγουμένως οι δράστες είχαν αφαιρέσει την επίχρυση επικάλυψή της. Πράξη καταγγέλθηκε την 11-2-2011/13.40. Δράστες αναζητούνται.

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένες


Στην Καλλιθέα, οδός Αραπάκη, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κομμωτήριο και με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 € και τις τσάντες από (2) πελάτισσες, οι οποίες περιείχαν χρηματικό ποσό , κοσμήματα, (3) κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλο μοτ-το και αναζητούνται.

Γίνεται μύλος






Κατά εκατοντάδες συρρέουν οι λαθρομετανάστες για να καταθέσουν αιτήματα χορήγησης πολιτικού ασύλου. Μέχρι και χθες, σε α’ βαθμό, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στο χρονικό διάστημα από 22/11/10, που τέθηκε σε εφαρμογή το νέο μεταβατικό ΠΔ 114, μέχρι και τις 10/2/11 έχει παραλάβει 950 αιτήματα. Ήδη, έχουν διενεργηθεί 509 συνεντεύξεις και υπεβλήθη εισήγηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε 38 περιπτώσεις. Επισημαίνεται σχετικά ότι το 2009 είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο σε 36 περιπτώσεις, ενώ το 2010, χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο σε 91 περιπτώσεις, από τις οποίες οι 65 εξετάσθηκαν θετικά το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, επισημαίνει πως έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την μετάβαση του Προεδρικού Διατάγματος 114, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 22 Νοεμβρίου 2010 και με το Νόμο 3907 για την Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 26 Ιανουαρίου 2011. Στο πλαίσιο αυτό, συστάθηκαν μετά από ειδική εκπαίδευση των μελών τους, ανεξάρτητες δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου, στις οποίες συμμετέχουν ως πρόεδροι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών ή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της Ελληνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκ μέρους εκπροσώπων των μεταναστών διατυπώθηκαν απορίες και ερωτήματα ως προς τη λειτουργία και το ρυθμό εργασίας αυτών των επιτροπών κατά το πρώτο διάστημα της σύστασής τους. Από το υπουργείο διευκρινίζεται πως λόγω ορισμένων θεμάτων που ανάγονται στην προσωπική κατάσταση μελών των επιτροπών αλλά και επειδή προέκυψαν κάποιοι νομοτεχνικής φύσης λόγοι, ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής, υπέγραψε νέα Υπουργική Απόφαση με την οποία διευθετούνται τα όποια προβλήματα προέκυψαν. Με αυτόν τον τρόπο προωθείται ταχύρρυθμα η εξέταση σε β’ βαθμό των αιτήσεων για χορήγηση πολιτικού ασύλου που εκκρεμούν από το παρελθόν.

Αποχώρηση με υποχώρηση

Αθέτηση συμφωνίας και ασυνέπεια αποδίδουν τέσσερα από τα προφυλακισμένα μέλη της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" στην συγκρατηγορούμενή τους Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, που παρά όπως λένε την αρχική τους συμφωνία για αποχή από τη δίκη, εκείνη αποφάσισε να παραστεί αλλά και να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της. Αυτό όπως αναφέρουν οι "4" είχε ως αποτέλεσμα να τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα αφού και ο προφυλακισμένος συγκρατούμενός τους Αλέξανδρος Μητρούσιας, εξ αρχής τους είχε θέσει τον όρο να κρατηθεί μέχρι τέλους η κουβέντα τους, αλλά μόνο αν δεν διασπάζονταν το αραγές μέχρι τότε μέτωπο. Με τα δεδομένα αυτά οι "4" αποφάσισαν χθες να βάλουν τέλος στην απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 3 Φεβρουαρίου, αφού όπως υποστηρίζουν δεν είναι οσιομάρτυρες αλλά επαναστάτες. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση τους:

" Το κείμενο αυτό γράφεται εν είδει ανακοίνωσης της λήξης της απεργίας πείνας που είχαμε ξεκινήσει ημέρα Πέμπτη 3-2-2011. Γνωρίζουμε πως οι ενέργειες και οι μορφές αγώνα αυτού του τύπου αφήνουν τα αποτυπώματα τους στην ιστορία του επαναστατικού ανατρεπτικού κινήματος, και άρα έχουν δημόσιο χαρακτήρα και είναι εκτεθειμένες ενώπιον της όποιας κριτικής. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη ότι λήγουμε την απεργία πριν ικανοποιηθεί το αίτημα μας και δη σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα από την αρχή της κινητοποίησης, αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε δημόσια πραγματοποιώντας έναν απολογισμό της κίνησης μας από την έναρξη της δίκης μας έως τώρα. Καθόλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας πριν από τη δίκη μας, τα ΜΜΕ προπαγάνδιζαν το κλίμα ασφάλειας με χαρακτηριστικό τρόπο, έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτό πως είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας απομόνωσης των πολιτικών κρατουμένων. Όταν αυτή η πληροφορία έφτασε σε εμάς αρχίσαμε να συζητάμε σοβαρά αυτή την πιθανότητα και τον τρόπο που θα αντιδρούσαμε αν γινόταν πραγματικότητα. Εύκολα καταλήξαμε ότι δε θα δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να διεξαχθεί η δίκη κατά αυτόν τον τρόπο και ότι θα κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να το εμποδίσουμε. Η Δευτέρα 17 Γενάρη μας βρήκε στην δικαστική αίθουσα να μαθαίνουμε πως ναι μεν η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη, αλλά κρατούνται και φωτοτυπούνται οι ταυτότητες όσων επιθυμούν να εισέλθουν. Μετά από την επιθετική ανάδειξη του θέματος αυτού στο δικαστήριο, η έδρα συμφώνησε να μην κρατούνται οι ταυτότητες και δήλωσε πως όσα στοιχεία παρακρατήθηκαν θα καταστραφούν. Μετά από την επιστροφή, οι δικαστές έπειτα από μια ολιγόλεπτη διακοπή, όπου προφανώς θα έλαβαν κάποιες εντολές από τους πολιτικούς τους προ΄ι΄σταμένους, δήλωσαν ότι είναι νόμιμη και επιβαλλόμενη η κράτηση των ταυτοτήτων, αναφερόμενοι στους κανονισμούς που διέπουν τους χώρους της φυλακής. Μετά από την έντονη αντίδραση στην οποία συνέδραμε ο αλληλέγγυος κόσμος που ήταν παρών στην αίθουσα, προφανώς έχοντας δώσει τα στοιχεία του μόνο και μόνο για να μας στηρίξει, αποχωρήσαμε δηλώνοντας ότι θα απέχουμε από τη διαδικασία και εμείς και οι δικηγόροι μας σε περίπτωση που συνεχιστεί η φασιστική αυτή πρακτική του δικαστηρίου. Στα κρατητήρια που βρεθήκαμε και οι έξι προφυλακισμένοι ενημερωθήκαμε από τους δικηγόρους μας ότι υπάρχει περίπτωση ακόμα και να μας δικάσουν ερήμην. Ταυτόχρονα, οι τρεις συγκατηγορούμενοι μας [σημ. crimes :που δεν είναι προφυλακισμένοι] Μάνος Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης, Ερρίκος Ράλλης, με τους οποίους δεν υπήρξε μέχρι τότε ποτέ καμία συνεννόηση, μας είπαν πως ότι μας στηρίζουν όποια και αν είναι η επιλογή μας και θα ακολουθήσουν την απόφαση μας. Σε συζήτηση που είχαμε μεταξύ μας οι έξι, βάλαμε κάτω τα ενδεχόμενα που αντιμετωπίζαμε και αποφασίσαμε νηφάλια και συνειδητά ότι εφόσον δεν ικανοποιηθεί η απαίτηση μας θα πάψουμε τους δικηγόρους μας και θα αποχωρήσουμε. Ετοιμάζαμε μάλιστα μια δήλωση που θα ανακοινωνόταν από έναν από εμάς, ειδικά για αυτή την περίπτωση. Σε αυτή τη συμφωνία συμμετείχε υπό όρους μονάχα ο Αλέξανδρος Μητρούσιας, ο οποίος είχε κάνει ξεκάθαρο σε εμάς πως θα επιστρέψει στη δίκη, έστω και αν ένα άτομο με την παρουσία του νομιμοποιήσει τη διαδικασία. Η διαδικασία διακόπηκε για τη Δευτέρα 24-1-2011, όπου ένας από εμάς διάβασε δημόσια επώνυμη ανακοίνωση μας ότι σε περίπτωση που δεν αρθεί το καθεστώς τρομοκρατίας των αλληλέγγυων φίλων και συγγενών, θα πράξουμε όπως είχαμε προειδοποιήσει, ενώ θα ξεκινήσουμε την ίδια μέρα αποχή συσσιτίου που θα κλιμακωθεί σε απεργία πείνας αν η δίκη προχωρήσει με διορισμένους συνηγόρους χωρίς εμάς. Μονάχα η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, παρόλο που μας διαβεβαίωσε ότι εξακολουθούσε να συμφωνεί με την προοπτική της αποχώρησης, δεν συνυπέγραψε την ανακοίνωση, με τη δικαιολογία ότι δεν τη συνδιαμόρφωσε και ότι επιθυμεί να κάνει ξεχωριστή δήλωση. Μια δήλωση, βέβαια, που ποτέ δεν έγινε, πράγμα που αργότερα χρησιμοποιήθηκε από την ίδια ως επιχείρημα μη συμφωνίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ρητά και κατηγορηματικά είχε συναινέσει στη δήλωση που έγινε εκ μέρους όλων μας από τον Παναγιώτη Αργυρού ότι αποχωρούμε από τη δίκη και παύουμε τους συνηγόρους μας. Όπως είναι φυσικά σε θέση να γνωρίζουν όλοι όσοι ήταν παρόντες, αποχωρήσαμε όλοι οικειοθελώς, εν μέσω συνθημάτων από τους αλληλέγγυους. Ακολούθησε ο αλλεπάλληλος διορισμός δικηγόρων από το δικαστήριο, άλλοι από τους οποίους δεν προσέρχονταν καν, και άλλοι επικαλούνταν από προσωπικά θέματα μέχρι δεοντολογικούς λόγους για να μην αναλάβουν την υπεράσπιση μας. Μέχρι που το δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει εκ νέου και εκβιαστικά να διορίσει τους συνηγόρους της αρχικής επιλογής μας, προκειμένου προφανώς να δώσει νέα τροπή στη διαδικασία που μέχρι τότε φάνταζε αδιέξοδη. Έτσι λοιπόν στις 3-2-2011 που ήταν η μέρα που θα αρνούνταν οι δικηγόροι μας το διορισμό του δικαστηρίου, εξαγγείλαμε την έναρξη απεργίας πείνας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι όροι που είχαμε θέσει. Την ίδια μέρα, αργότερα, έκπληκτοι μάθαμε από τα κανάλια πως οι δικηγόροι της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη [σημ. crimes: ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η κόρη του] δηλώνουν πως ποτέ δεν τους έπαυσε η πελάτισσα τους, πως απομακρύνθηκε σιδηροδέσμια και με τη βία. Την αμέσως επόμενη μέρα μάθαμε επίσης ότι παρουσιάστηκε η ίδια με παρόμοια επιχειρήματα ζητώντας διακοπή της δίκης ώστε να μπορεί να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της. Η μεγαλύτερη ακόμα έκπληξη ήταν ένα ακόμα κείμενο που εξέδωσε και στο οποίο δημόσια δήλωνε πως δεν είχε συμφωνήσει ποτέ μαζί μας να αποχωρήσει από τη δίκη, ενώ άφηνε αιχμές διαφωνίας ακόμα και στην επιλογή μας να κάνουμε απεργία πείνας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε τη στάση της εν λόγω κρατούμενης τουλάχιστον ασυνεπή. Όταν ένας άνθρωπος και δη αναρχικός πράττει συμφωνίες πρέπει να τηρεί το λόγο του, ιδιαίτερα όταν αυτές οι συμφωνίες συνεπάγονται συνέπειες, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους υπόλοιπους. Η οπισθοχώρηση της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη νομιμοποίησε την απόφαση του δικαστηρίου να φακελώνει τον κόσμο και έδωσε το ελεύθερο για την εκδίκαση των υπόλοιπων κατηγορουμένων ερήμην. Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι προσπάθησε να περιβάλλει με πολιτικό μανδύα αυτή την οπισθοχώρηση και δεν είχε τουλάχιστον την ειλικρίνεια να ομολογήσει ότι δεν άντεξε να σηκώσει το βάρος της κοινής μας συμφωνίας. Η δικιά της στάση είναι εξάλλου που διέσπασε ένα αγωνιστικό μέτωπο απέναντι σε ένα δικαστήριο στο οποίο θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια σημαντική νίκη. Από τη δική μας πλευρά σίγουρα η κατάληξη του αγώνα που δώσαμε μας γέμισε εμπειρίες και συμπεράσματα. Η αυτοκριτική είναι όπλο για κάθε επαναστάτη και στο πλαίσιο αυτό αναγνωρίζουμε το λάθος μας να στηρίξουμε την όλη διαδικασία σε μια συμφωνία που δε βασίστηκε σε μια κοινή προοπτική, καθώς όλοι μας σαν ετερόκλητα άτομα με διαφορετικές αφετηρίες αγώνα, πολιτικές στάσεις, πεποιθήσεις και αντιλήψεις, τη νοηματοδοτήσαμε ο καθένας ξεχωριστά, δημιουργώντας έτσι ένα οικοδόμημα του οποίου η βάση ήταν σχετικά ασταθής. Φυσικά, σφάλμα, όμως, ήταν και το γεγονός ότι στηριχθήκαμε στο λάθος άτομο τη στιγμή που διακυβεύονται πολλά για τον καθένα μας. Όπως και να έχει η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τη ρήξη μιας συμφωνίας που πλέον ακροβατούσε επικίνδυνα μεσούσης μιας απεργίας πείνας. Από τη στιγμή που και ο Αλέξανδρος Μητρούσιας αποφάσισε να κινηθεί έτσι όπως ούτως ή άλλως μας είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή, ήταν δεδομένο πως καμία απαίτηση δε μπορεί να υπάρχει για τους τρεις συγκατηγορούμενους μας, που αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι υπό όρους και αυτό πιστεύουμε πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Η θέση αυτών των ανθρώπων ήταν ότι θα στηρίξουν ένα αρραγές μέτωπο αγώνα και από τη στιγμή που αυτό διερράγη δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτούς να μην επιστρέψουν στη δίκη. Όσο για εμάς, κρίνουμε πως το μέσο της απεργίας πείνας υπό τη συνθήκη της προσέλευσης στο δικαστήριο των μισών και πλέον κατηγορούμενων καθίσταται ατελέσφορο. Είμαστε επαναστάτες και όχι οσιομάρτυρες. Η απεργία πείνας είναι ένα μέσο του οποίου η ιστορικότητα και η αποτελεσματικότητα δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Παρόλα αυτά εφόσον οι ισορροπίες ανετράπησαν εις βάρος μας, η συνέχιση της δε μας φαίνεται έστω και εν δυνάμει πρόσφορη, αλλά αντίθετα διεκπαιρεωτική και αυτοσκοπός. Έτσι επιλέγουμε σήμερα 11-2-2011 να λήξουμε την απεργία πείνας, αν και το αίτημα μας δεν έχει ικανοποιηθεί. Από την άλλη, δεν πρόκειται επουδενί να αποδεχτούμε αυτό το δικαστήριο και τον τρόπο που εξελίσσεται. Ως επαναστάτες δε θα ανεχτούμε τους όποιους εκβιασμούς επιχειρούν να μας επιβάλλουν, και δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε τίποτα με το έκτακτο στρατοδικείο τους. Αν αυτοί μας δικάζουν ερήμην θα πρέπει να ξέρουν ότι εμείς τους έχουμε καταδικάσει εκ των προτέρων. Θεωρούμε πως η θέση του κρατικού μηχανισμού είναι ενδεικτική των προθέσεων του. Το ζήτημα μας, όμως, δεν είναι να αναδείξουμε την αδιαλλαξία ή την αυθαιρεσία του. Απεναντίας, αντιλαμβανόμαστε τη στάση μας ως μια συνθήκη πολιτικής νίκης απέναντι στην δικαστική εξουσία, που πίστεψε ότι θα μπορούσε να μας ελαστικοποιήσει με τις νόρμες και τις διαταγές της, καταφέρνοντας έτσι να απονοηματοδοτήσει τον αγώνα μας. Καθίσταται αναγκαιότητα πλέον η ξεκάθαρη και σθεναρή επιλογή απέναντι σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που διαρκώς φασιστικοποιείται. Η στρατηγική της απομόνωσης των πολιτικών κρατούμενων δεν αποσκοπεί μόνο στο να τους θάψει στα δημοκρατικά μπουντρούμια, ούτε στο να τους συκοφαντεί και να τους δυσφημεί μέσα από τα κανάλια διοχέτευσης του τεράστιου όγκου πληροφοριακών σκουπιδιών που μας τα΄ί΄ζουν. Αποσκοπεί στην πλήρη απομόνωση τους από οποιαδήποτε ζωντανή έκφραση αλληλεγγύης, ώστε να αποκοπεί κάθε σύνδεση με τις συνιστώσες του ευρύτερου επαναστατικού κινήματος.Μια τέτοια προσπάθεια απομόνωσης είναι τελικά και η δύσκαμπτη στάση να ελέγχονται και να φακελώνονται όσοι τολμούν να προσέρχονται στη δίκη μας ως το ελάχιστο τίμημα που πρέπει να καταβάλλουν προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Ένα τίμημα που όλοι γνωρίζουν πως μπορεί να πληρωθεί ακριβά στο μέλλον, εφόσον η μανία των διωκτικών αρχών και η εκδικητικότητα της καταστολής έχουν πλέον εκτραχυνθεί και εύκολα μεταφράζονται σε αθρόες διώξεις και προφυλακίσεις. Η ανεξέλεγκτη ποινικοποίηση συντροφικών, φιλικών και συγγενικών σχέσεων, η ελαστικότητα των κατηγορητηρίων, οι συνεχείς αναβαθμίσεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, οι φωτογραφίες συντρόφων που παρελαύνουν σε τηλεοράσεις και εφημερίδες, είναι μόνο λίγα από τα πολλά που έχουν συμβεί και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Η καταγραφή, τελικά, των στοιχείων των αλληλέγγυων δεν είναι για εμάς τίποτα άλλο, παρά μια ακόμα αιχμή της καταστολής που ολοένα και εντείνεται. Έτσι, αυτό που δηλώνουμε ξεκάθαρα και δημόσια είναι ότι όσο στη δίκη μας δεν έχουν θέση οι σύντροφοι μας, τότε σίγουρα δεν έχουμε θέση ούτε εμείς. Υψώνουμε τη γροθιά μας μέσα από τα κάγκελα σε όλους τους συντρόφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έπραξαν αλληλέγγυα πάνω στην πλατφόρμα του πολύμορφου ανατρεπτικού αγώνα. Ευχαριστούμε, επίσης, όλους όσους επέλεξαν δημόσια να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας, προχωρώντας σε αποχή συσσιτίου. Αποδεικνύουν έμπρακτα πως ακόμα και στις συνθήκες του εγκλεισμού τα περιθώρια για αγώνα και αλληλεγγύη δε στενεύουν ποτέ. Γιατί η αξιοπρέπεια και η συνείδηση δε φοράνε ποτέ αλυσίδες…".

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Χάρης Χατζημιχελάκης

Παναγιώτης Αργυρού

Παναγιώτης Μασούρας

Γιώργος Καραγιαννίδης

Τριβή για τον πράκτορα

Ο Αμερικανός πράκτορας που πυροβόλησε και σκότωσε δύο Πακιστανούς στη Λαχόρη την ώρα που ετοιμάζονταν να του επιτεθούν θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον άλλες 14 ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση αυτή.

Η Ουάσιγκτον πιέζει το Ισλαμαμπάντ να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον Ρέιμοντ Αλεν Ντέιβις, υπάλληλο του προξενείου στη Λαχόρη, επικαλούμενη την διπλωματική του ασυλία. Ο Ντέιβις κρατείται από τις 27 Ιανουαρίου και σήμερα προσήχθη στο δικαστήριο της Λαχόρης, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
"Το δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή του για ακόμα 14 ημέρες και όρισε νέα δικάσιμο στις 25 Φεβρουαρίου", δήλωσε ο εισαγγελέας Αμπντούλ Σαμάντ. Ο Ντέιβις, ο οποίος σύμφωνα με την Ουάσιγκτον είχε διπλωματικό διαβατήριο και είναι "μέλος του διοικητικού τεχνικού προσωπικού" του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη-πρακτικά στέλεχος της CIA-κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε στις 27 Ιανουαρίου δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και οι οποίοι προσπάθησαν να του επιτεθούν. Ο Ντέιβις είχε διπλωματικό διαβατήριο, αλλά όχι και άδεια οπλοφορίας, επισήμανε η πακιστανική αστυνομία, η οποία παραδέχτηκε πως τα δύο θύματα οπλοφορούσαν.
Ο θάνατος των δύο νεαρών έχει προκαλέσει έντονα αντι-αμερικανικά αισθήματα ανάμεσα στους Πακιστανούς, οι οποίοι με διαδηλώσεις ζητούν να καταδικαστεί ο δράστης σε θάνατο.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρέχει η SIRINA!

Από σήμερα Σάββατο αργά το απόγευμα θα κυκλφορήσει στην Ομόνοια και το Σύνταγμα η Κυριακάτικη εφημερίδα SIRINA. Εκδότης της ο Δημήτρης Σειρηνάκης, που ως παραγωγός έσπασε όλα τα ταμεία με την αισθησιακή ταινία [βλέπε σαμπάνια] που έπεισε την Τζούλια Αλεξανδράτου να γυρίσει, μαζί με τον Γάλλο παρτενέρ της.

11/2/11

Ψάχνουν σε βάθος

Aπό τον Βασίλη Λαμπρόπουλο

Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιεί η Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να διακριβωθούν η δράση και οι διασυνδέσεις του 38χρονου ένοπλου αντιεξουσιαστή, ο οποίος συνελήφθη το ξημέρωμα της Παρασκευής κοντά στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Ο οπλοφόρος συνελήφθη τυχαία από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, οι οποίοι συμμετείχαν στα μέτρα για το κέντρο της Αθήνας, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί πλέον στενά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν δύο πιστόλια με γεμιστήρες, ένας σιδηρολοστός, διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην περιοχή των Εξαρχείων εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αεροβόλα όπλα, δύο πιστόλια απομιμήσεις, ένα μαχαίρι και τέσσερις αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο χειροπέδες και γάντια. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο 38χρονος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1995 στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, όταν είχε ακολουθήσει εισβολή των ΜΑΤ στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Συνελήφθη ξανά στις 27 Ιουλίου 2007 για συμμετοχή στην επίθεση αναρχικών στο πάρκινγκ του καζίνο της Πάρνηθας, οπότε η Αστυνομία είχε προσαγάγει συνολικά 27 άτομα. Εκτοτε είχε προσαχθεί και άλλες φορές σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παλαιότερα είχε κατηγορηθεί και για μια κλοπή. Οι αξιωματικοί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχαν ερευνήσει το ενδεχόμενο ο 38χρονος να συμμετείχε σε ένοπλες οργανώσεις, αφού φέρεται να είχε επαφές με άτομα που μπορεί να είχαν καθοδηγητικό ρόλο σε αυτές. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν είχε βρεθεί οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του. Οι αστυνομικοί ερευνούν γιατί ο 38χρονος μετέφερε όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ερευνάται η περίπτωση ενδεχόμενης συμμετοχής του σε ληστεία ή διάρρηξη.

Συνελήφθηκαν 20χρονοι ληστές

Συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις 20χρονοι ημεδαποί, δυνάμει Ενταλμάτων Σύλληψης κ. 3ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων και τέταρτου 20χρονου ημεδαπού συνεργού, σχηματίστηκε δικογραφία, για «Ληστεία» και παράβαση «Νόμου περί Όπλων»

Αναλυτικότερα, η προαναφερθείσα ομάδα δρώντας υπό διαφορετικές, κάθε φορά, συνθέσεις προέβη σε:

Ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ περιοχής Αμπελοκήπων, την 08-05-2009, όπου οι δράστες, με απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν εντός και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.983 ευρώ και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ευόσμου (Προέκταση οδού Μακρυγιάννη), την 22-05-2010, απ΄όπου οι δράστες με την απειλή όπλου και αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από τους υπαλλήλους και το ταμείο του καταστήματος το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.480 ευρώ και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης , η οποία έλαβε χώρα την 01-07-2010, όταν οι δράστες με απειλή όπλων, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις των ληστειών, οι δράστες χρησιμοποιούσαν δίκυκλο για την προσέγγιση και διαφυγή τους.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης.