10/12/11

Δείρτε ακαταχώρητα ...

«Αόρατες» εντολές από τη ΓΑΔΑ στα ΜΑΤ

To Kέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής δίνει εντολές από συγκεκριμένη συχνότητα σε επικεφαλής διμοιριών των ΜΑΤ που επιχειρούν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, οι οποίες δεν καταγράφονται, όπως γίνεται με τις άλλες συχνότητες.

Την καταγγελία αυτή έκανε την Παρασκευή η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής με έγγραφο που απέστειλε προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ν. Παπαγιαννόπουλο.
Οπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΑΣΥΑ «πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους της ΥΜΕΤ ότι στο Κέντρο Επιχειρήσεων διαβιβάζονται διαταγές από τη συχνότητα "83" η οποία δεν καταγράφεται σε αρχείο και τούτο δημιουργεί μείζον θέμα και ερωτήματα: Για ποιο λόγο δεν γίνεται το ίδιο όπως στις
άλλες συχνότητες; Τι εξυπηρετεί; Πως θα διαπιστωθεί, αν παραστεί
ανάγκη, τι ακριβώς και πότε διαβιβάζεται η κάθε διαταγή και από
ποιον;»

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών σημειώνουν μάλιστα ότι πολλές φορές επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ εξαιτίας αυτών των «αόρατων» εντολών, που δεν καταγράφονται από καμία υπηρεσία, εγκαλούνται για μη ορθή εκτέλεση διαταγών που τους έχουν δοθεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
Πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν πως η καταγγελία δεν ευσταθεί καθώς οι οδηγίες που δίνονται στις αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στα μέτρα μεταδίδονται μέσω συχνοτήτων όπου καταγράφονται οι συνομιλίες και η συχνότητα "83" χρησιμοποιείται μόνο για ενδουπηρεσιακούς λόγους της ΕΛ.ΑΣ. και όχι για μεταφορά εντολών.