23/12/11

Η παλιά υπόθεση



Ο κ. Μαμανέας [παλαιός συνεργός του Βασίλη Βαρελά]  κατά τη σύληψή του το 1997. Σήμερα ο πρώην σωματοφύλακας του Κοσκωτά ασφαλώς και δεν έχει καμία σχέση μ' όσα διαδραματίζονται στην Καλαμάτα με το διπλό φονικό.

Στις 7 Μαΐου του 1997  ο 38χρονος τότε Βασίλης Μαμανέας, άλλοτε σωματοφύλακας του Γιώργου Κοσκωτά και βασικός μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο, είχε συλληφθεί με τον  Βασίλη Βαρελά, ο οποίος με τη βοήθεια του δίδυμου αδελφού του Χρήστου και με ορμητήριο την Καλαμάτα, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αθήνα, στον Πειραιά και στην Καλαμάτα.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η δικηγόρος Α. Β. φίλη του Βασίλη Μαμανέα, επειδή στην κατοχή της βρέθηκαν 15 γραμμάρια ηρωίνης.
Ο Βασίλης Βαρελάς, σεσημασμένος κακοποιός για παράβαση του νόμου για ναρκωτικά, καθώς και για ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει το 1988 στον Καναδά, είναι πρώην πρωταθλητής κικ-μπόξινγκ με διεθνείς αναγνωρίσεις.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τότε τον Βαρελά και, όπως διαπίστωσαν  είχε νοικιάσει ένα πολυτελές διαμέρισμα στην οδό Π. Ράλλη 90, στη Νίκαια, το οποίο ανήκε στη δικηγόρο. Αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψη του Βαρελά στο διαμέρισμα όπου διέμενε, ενώ κλιμάκιο της υπηρεσίας με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί πήγε στην Καλαμάτα.
Ο δράστης συνελήφθη και στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 214 γραμμάρια ηρωίνης, 153 γραμμάρια χασίς σε φούντα, καθώς και 900.000 δρχ. από εμπορία ναρκωτικών. Βρέθηκαν ακόμη και τρεις καραμπίνες. Την ώρα που γινόταν η έρευνα της Αστυνομίας, πήγαν στο σπίτι η δικηγόρος συνοδευόμενη από τον φίλο της Βασίλη Μαμανέα. Στην τσάντα της βρέθηκαν 15 γραμμάρια ηρωίνης και στην κατοχή του Μαμανέα άλλα 2 γραμμάρια ηρωίνης.
Το ίδιο βράδυ έγινε έφοδος και στο σπίτι των αδελφών Βαρελά, στην Καλαμάτα. Εκεί συνελήφθη ο Χρήστος Βαρελάς την ώρα που διαπραγματευόταν την πώληση 100 γραμμαρίων χασίς σε φούντα σε δύο νεαρούς, τον Σωτήρη Ι. Κ. 32 χρόνων, και τον Σ. Α. 22 χρόνων, που συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που έγινε σε θερμοκήπιο και σε στάβλο κοντά στο σπίτι των αδελφών Βαρελά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 κιλά χασίς. Επίσης, βρέθηκαν δύο καραμπίνες, ένα εννιάρι πιστόλι-μπερέτα και φυσίγγια.
Ο Βασίλης Μαμανέας είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 1991 στο σπίτι του στην Καλαμάτα κατηγορούμενος για εμπορία ενός κιλού χασίς.