2/12/11

27 διαρρήξεις είναι πολλές;

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε τουλάχιστον (27) διαρρήξεις διαμερισμάτων σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Οι διαρρήξεις διαπράχθηκαν :
· (22) στην περιοχή της Καλαμαριάς
· (2) στην περιοχή της Τριανδρίας
· (2) στην περιοχή της Ανάληψης
· (1) στην περιοχή της Τούμπας
Η δράση της ομάδας άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την αυτόφωρη σύλληψη δύο  μελών της, ηλικίας 18 και 22 ετών, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 30-11-2011, στην Καλαμαριά, όταν δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», τους εντόπισαν κατά την έξοδό τους από διαμέρισμα που είχαν μόλις διαρρήξει.
Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, από την οποία:
  • Οι δύο συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες επιπλέον 26 διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν από τα μέσα Οκτωβρίου 2011 και έπειτα.
  • Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι (τσιλιαδόρος, «παραβιαστής» κλπ ) των δραστών.
  • Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης της ομάδας, τα μέλη της οποίας επέλεγαν κυρίως διαμερίσματα χαμηλών ορόφων και έφταναν σ΄αυτά αναρριχόμενοι από τα μπαλκόνια των οικοδομών.
  • Προσδιορίστηκε το είδος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από το εσωτερικό των διαμερισμάτων , που στην πλειοψηφία τους αφορούσαν κοσμήματα, ακριβές ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.
  • Εκτιμήθηκε η λεία των κλοπιμαίων, η οποία υπερβαίνει τις 72.720 ευρώ