30/12/11

Απήγαγαν 16χρονο


Συνελήφθησαν  στην Πύλο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 34, 30, 28 και 42 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για αρπαγή 16χρονου ομοεθνούς τους, καθώς και για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστεία, εκβίαση, απειλή και χρήση παράνομης βίας. Επιπλέον, ο 30χρονος, ο 28χρονος και ο 42χρονος διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, ομάδα Πακιστανών δραστών, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις συλληφθέντες, μετέβησαν την 22-12-2011 το μεσημέρι σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστωρος Μεσσηνίας και αφού μπήκαν σε σπίτι, όπου διέμεναν ομοεθνείς τους, αφαίρεσαν με χρήση βίας από τον16χρονο χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια τον απήγαγαν και διέφυγαν με όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ύστερα από τηλεφωνικές επικοινωνίες με συγγενικά του πρόσωπα στο Πακιστάν ζητούσαν χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για να τον απελευθερώσουν.
Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ερευνών, που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, συνέλαβαν  το βράδυ της Τετάρτης, τα τέσσερα (4) από τα μέλη της ομάδας των αλλοδαπών δραστών, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είχαν μεταφέρει τον 16χρονο σε σπίτι ομοεθνή τους, στην περιοχή Κολωνού Αττικής, πλην όμως αυτός κατάφερε να αποδράσει και επικοινώνησε τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο στο Πακιστάν και διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.