4/11/11

Γκάκνστερ ο Αρχιφύλακς


Την ώρα που συνάδελφοί του δίνουν μάχη για να συλλάβουν λαθρέμπορους ναρκωτικών στα σύνορα, ο 45χρονος ήταν βουτυγμένος στην Αλβανική μαφία
Σφράγιζε Αλβανικά βιομετρικά διαβατήρια ... με  το Κτελ 

Εξαρθρώθηκε  στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κύκλωμα που είχε συσταθεί με σκοπό να νομιμοποιεί και να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο αλλοδαπών, Αλβανικής καταγωγής, προς και από την Ελλάδα αντίστοιχα.
Οι αλλοδαποί, πετύχαιναν ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό να παρατείνουν την διαμονή τους, χωρίς τυπικά να παραβιάζονται οι προθεσμίες των τριών (3) μηνών ελεύθερης εισόδου και παραμονής που προβλέπει η νέα νομοθεσία.
Συνελήφθη ένας (1) ομογενής, ηλικίας 37 ετών, ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων Συνοριακού Σταθμού της Θεσπρωτίας, καθώς και κατά τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας.
Και οι πέντε (5) κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα - «ξέπλυμα χρήματος».
Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ τις διαδικασίες των ερευνών συνέδραμε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, συνελήφθη, χθες (02-11-2011) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, ο 37χρονος ομογενής, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε ένα (1) γνήσιο διαβατήριο άλλου προσώπου, επίσης υπηκόου Αλβανίας, με σκοπό την επίθεση σε αυτό σφραγίδων εισόδου και εξόδου στη χώρα. Η επίθεση των σφραγίδων θα γινόταν από τον 45χρονο Αρχιφύλακα με σκοπό τη διευκόλυνση της παραμονής του αλλοδαπού στην ελληνική επικράτεια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα πέντε (5) μέλη της οργάνωσης είχαν, τουλάχιστον επί τετράμηνο, συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτή δράση και ρόλους, με σκοπό τη νομιμοποίηση της παραμονής υπηκόων Αλβανίας στην Ελλάδα, αντί οικονομικού οφέλους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη του κυκλώματος, δρούσαν με συγκεκριμένο τρόπο μεθόδου. Οι τρεις (3) αλλοδαποί που αναζητούνται, έστελναν στον 37χρονο ομογενή γνήσια βιομετρικά διαβατήρια Αλβανίας, τα οποία παραλάμβαναν από τους νόμιμους κατόχους τους, προκειμένου να παραδοθούν στον 45χρονο Αρχιφύλακα. Η αποστολή γίνονταν είτε με ασυνόδευτα δέματα μέσω του Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσπρωτίας, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, είτε τα παρέδιδαν σε αυτόν ιδιοχείρως.
Μετά την παραλαβή των διαβατηρίων, ο 45χρονος Αρχιφύλακας έθετε σε αυτά, σφραγίδες εισόδου και εξόδου, από και προς την Αλβανία, βεβαιώνοντας με πρόθεση ψευδώς περιστατικό, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται οι διατάξεις που αφορούν τις προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής στην ελληνική επικράτεια των υπηκόων Αλβανίας, κατόχων βιομετρικών διαβατηρίων.
Σε έρευνες που έγιναν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του 37χρονου συλληφθέντα :
§ Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
§ Δεκαεπτά (17) αποδείξεις ανάληψης χρημάτων
§ Δύο (2) βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης
§ Δύο (2) αλβανικά διαβατήρια και φωτοαντίγραφα αλβανικών διαβατηρίων
§ Χειρόγραφα σημειώματα με στοιχεία υπηκόων Αλβανίας
§ Αποδείξεις αποστολής και παραλαβής δεμάτων εταιρειών ταχυμεταφορών
§ Ένα (1) αποδεικτικό άρνησης εισόδου από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας
§ Το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ
§ Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών που ακολούθησαν στην οικία, τα αυτοκίνητα και το υπηρεσιακό ερμάριο του 45χρονου Αρχιφύλακα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός φωτοαντιγράφων αλβανικών διαβατηρίων και άλλων σχετικών με την υπόθεση εγγράφων.
Η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών του κυκλώματος.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Θεσπρωτίας.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με επαπειλούμενη ποινή την απόταξη.