26/11/11

Αρχιλοχίας του στρατού απατεώνας

Συνελήφθη 40χρονος Αρχιλοχίας Υγειονομικού του στρατού ξηράς, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για την κατ’ εξακολούθηση διάπραξη των αδικημάτων της «Πλαστογραφίας κακουργηματικής μορφής», «Απάτης κακουργηματικής μορφής» και για «Παραχάραξη».
Ειδικότερα, ο ανωτέρω από τις αρχές του 2010, πλαστογραφώντας διάφορα έγγραφα, όπως στρατιωτικές ταυτότητες, φύλλα μισθοδοσίας και εμφανιζόμενος ταυτόχρονα ψευδώς με στοιχεία ανυποψίαστων συναδέλφων του, εξαπάτησε τραπεζικούς υπαλλήλους και κατάφερε να εκταμιεύσει δάνεια από τραπεζικά ιδρύματα, αποκομίζοντας συνολικό περιουσιακό όφελος 68.000 Ευρώ. Επιπλέον, σε μια περίπτωση ακόμα αποπειράθηκε να εκταμιεύσει ποσό 10.000 Ευρώ.
Ο 40χρονος, εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες (25-11-2011) σε τραπεζικό κατάστημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου μετέβη προκειμένου να καταβάλει δόση παράνομα εκταμιευθέντος δανείου, με σκοπό να αποκρύψει προσωρινά την παράνομη δράση του, πλαστογραφώντας στα έγγραφα της τράπεζας την υπογραφή και τα στοιχεία ενός εκ των παθόντων, οπότε και συνελήφθη του από αστυνομικούς του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 2 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 Ευρώ,
  • 2 πλαστά στρατιωτικά δελτία ταυτότητας με τα στοιχεία του, τα οποία κατήρτισε ο ίδιος και
  • Έγγραφα τράπεζας με πλαστή υπογραφή ενός εκ των παθόντων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία και στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Έγγραφα τράπεζας με πλαστές υπογραφές των παθόντων,
  • Βιβλιάρια καταθέσεων με τα στοιχεία των παθόντων,
  • Ένας σκληρός δίσκος, ο οποίος περιείχε έγχρωμες απεικονίσεις στρατιωτικών δελτίων ταυτότητας των παθόντων και απεικονίσεις χαρτονομισμάτων των 20 και 50 Ευρώ και
  • Ένας έγχρωμος εκτυπωτής.