18/11/11

Πούλησε το 25 ημερών βρέφος της

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου για 12.000 €
Συνελήφθησαν  στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και της τοπικής Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έξι (6) άτομα, για εμπόριο ενός βρέφους 25 ημερών.  
Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ελλήνων  ηλικίας 48 και 36 ετών, και τέσσερις (4) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, εκ των οποίων η 40χρονη μάνα του βρέφους, ένας (1) 36χρονος άνδρας και δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 35 και 48 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτοφώρου διαδικασίας, για αγοραπωλησία βρέφους.
Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σύμφωνα με τις οποίες, είχε πραγματοποιηθεί η πώληση βρέφους από άγνωστα άτομα, εντοπίσθηκαν οι τέσσερις (4) υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι, εξεταζόμενοι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ομολόγησαν την πώληση του 25ήμερου βρέφους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 40χρονη μάνα, με τη βοήθεια και διαμεσολάβηση των υπολοίπων τριών (3) υπηκόων Βουλγαρίας, πώλησε σε ζευγάρι ντόπιων το βρέφος της, έναντι του χρηματικού ποσού των 12.000 ευρώ. Στους αστυνομικούς παρέδωσε μέρος αυτού του ποσού και συγκεκριμένα το χρηματικό ποσό των 6.700 ευρώ. Χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, που επίσης βρέθηκε, έλαβαν ο 36χρονος και η 35χρονη υπήκοοι Βουλγαρίας, σαν αμοιβή για τη συμμετοχή τους στην αγοραπωλησία.
Το βρέφος, το οποίο βρέθηκε στην οικία του ζευγαριού των ημεδαπών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για προληπτικούς λόγους.