17/11/11

Ο 19χρονος έκλεβε ανήλικους

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από έκδοση εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για ληστείες κατ΄ εξακολούθηση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Εξιχνιάστηκαν, μέχρι στιγμής, τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών και δύο (2) κλοπών, που είχε διαπράξει στη Χαλκίδα Ευβοίας, σε βάρος κυρίως ανηλίκων ατόμων.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, διενήργησαν την 14-11-2011 το πρωί, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 19χρονου αλλοδαπού στη Χαλκίδα, εντός της οποίας βρέθηκαν δύο (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, των οποίων τη κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 19χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 02-11-2011 έως και 12-11-2011, είχε διαπράξει τρεις (3) ληστείες με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, καθώς και δύο (2) κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, ενός ενήλικου και τεσσάρων ανηλίκων, στην περιοχή της Χαλκίδας αφαιρώντας τα κινητά τους τηλέφωνα.
Οι ανωτέρω παθόντες αναγνώρισαν τον 19χρονο ως τον δράστη για τις πράξεις που έγιναν σε βάρος τους, ενώ οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν στην οικία του, αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του 19χρονου συλληφθέντα και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών-κλοπών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.