15/10/11

Καταδίωξη ληστή στα Γουβιά

Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε)., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, πιάστηκε στα Γουβιά Κέρκυρας, ύστερα από καταδίωξη, 42χρονος  για διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο.
Ο  42χρονος διέρρηξε αρχικά εμπορικό κατάστημα στα Μωραΐτικα,και στην συνέχεια παραβίασε εσωτερική πόρτα του καταστήματος με την οποία επικοινωνούσε με το διπλανό κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσε από τις προθήκες του κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.
Ο δράστης αποχωρώντας έγινε αντιληπτός από περιοίκους και τράπηκε σε φυγή επιβιβαζόμενος στο αυτοκίνητο του.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας συγκροτήθηκε επιχείρηση εντοπισμού του οχήματος, στο οποίο συμμετείχαν τα τακτικά περιπολικά της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και του Τμήματος Τροχαίας καθώς και η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).
Το όχημα εντοπίστηκε αρχικά στην περιοχή Καστανια απο περιπολικό της Ο.Π.Κ.Ε.  και στην θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.
  Ακολούθησε καταδίωξη για περίπου 10 χιλιόμετρα κατά την διάρκεια της οποίας ο δράστης προσέκρουσε επανειλημμένως στο περιπολικό της ΟΠΚΕ, προκειμένου να το εκτρέψει της πορείας του ώστε να διαφύγει της σύλληψης.Οι αστυνομικοί παρά τις εκτεταμένες ζημιές στο όχημά τους και  με κινδυνο της σωματικής τους ακαιρεότητας συνεχισαν την καταδίωξη ώσπου ο ύποπτος έχασε τον έλεγχο του οχηματός του,πέρασε την διαχωριστική νησίδα,χτύπησε πάνω σε στύλο φωτεινού σηματοδότη και κατέληξε πάνω στην περίφραξη ξενοδοχείου.
  Ο ύποπτος όμως παρά το σόκ της σύγκρουσης,βγηκε απο το όχημα του και εισήλθε εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.Οι αστυνομικοί συνεχισαν και αυτοι πεζοί την καταδίωξη και ύστερα από αναζητήσεις , ο δράστης εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση.
   Εντός του οχήματος ανευρέθηκε το σύνολο των κοσμημάτων που είχε αφαιρέσει από το κοσμηματοπωλείο συνολικής αξίας άνω των 100.000€.