29/10/11

Δουλέμποροι στην Ξηροκρήνη


Στο πλαίσιο των στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης , αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από την Αστυνομική Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, πέτυχαν τη σύλληψη τριών (3) μελών κυκλώματος, το οποίοτο οποίο συγκροτήθηκε με σκοπό την παράνομη είσοδο , διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, έπειτα από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση του κυκλώματος και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, συνελήφθησαν οι τρεις λαθροδιακινητές και συγκεκριμένα ένας 50χρονος ημεδαπός και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 41.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατέφθασαν στο προαναφερόμενο σημείο με δύο (2) ΙΧ αυτοκίνητα, προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν στ ην Αθήνα, 12 λαθρομετανάστες (7 άνδρες, 3 γυναίκες, 2 ανήλικα ).
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και μεταφορά τους από τον Νομό Έβρου ως τη Θεσσαλονίκη, καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε στα μέλη του κυκλώματος, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.