14/10/11

Στα κρύα του λουτρού στην Ωραία Ελένη

Του Διονύση Βυθούλκα
Πολυμελές κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξάρθρωσαν λιμενικοί στη περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης.
Ειδικότερα συνελήφθησαν 32 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες τα τσιγάρα επρόκειτο να διοχετευτούν στην ελληνική αγορά καθώς οι λιμενικοί εντόπισαν έγγραφα με παραγγελίες για διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τουλάχιστον 50 στελέχη του Λιμενικού από τις Διευθύνσεις Ασφαλείας, Επιχειρησιακών Μέσων και Ειδικών Μονάδών και των Λιμεναρχείων Πειραιά και Ισθμού.
Αξιωματικοί του Λιμενικού εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το φορτηγό πλοίο «Κάπτεν Χάνα» σημαίας Βολιβίας, που φέρεται ότι απέπλευσε από Αμμόχωστο, τη στιγμή που το πλήρωμά του ξεφόρτωνε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε φορτηγό όχημα στην ακτή.
Ακολούθησε επέμβαση από τους λιμενικούς κατά την οποία συνελήφθησαν 32 άτομα εκ των οποίων εννέα αλλοδαποί που αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου, ένας Ελληνας που επέβαινε σε αυτό καθώς επίσης 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις έλληνες που συνελήφθησαν στην ξηρά ως συνεργοί.
Κατασχέθηκαν 6.000 χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών που περιείχαν περίπου 60.000.000 τσιγάρα ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 9.500.000 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκαν το πλοίο, το φορτίο του, δύο φορτηγά και τρία Ι.Χ αυτοκίνητα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και πρόκειται να προσαχθούν από το Λιμεναρχείο Ισθμίας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Κορίνθου κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Ετσι η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.