8/10/11

Βρήκαν τους λήσταρχους του αεροδρομίου



Σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια στρέφεται η Ασφάλεια Αττικής  βρήκε 50 δεσμοταινίες με 739.530 ευρώ, μέρος των χρημάτων που λήστεψαν  οι δράστες - την προηγούμενη Κυριακή - στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής δύο άνδρες - εκ των οποίων ένας αλβανικής καταγωγής - και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας.
Ηδη στην Ασφάλεια κινείται η διαδικασία αναγνώρισης των δραστών από υπαλλήλους της τράπεζας και άλλους αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ έφτασε στο διαμέρισμα των Εξαρχείων με βάση τη μαρτυρία οδηγού ταξί που παρέλαβε από το αεροδρόμιο τον ληστή και από σειρά άλλων στοιχείων της πολυήμερης έρευνας. Τα μεσάνυχτα η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε πως βρέθηκαν στα Εξάρχεια δυο πιστόλια, 802 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 8.990 λίρες [όχι χρυσές] Αγγλίας, 31.000 δολλάρια ΗΠΑ και επιπλέον 16.000 ευρώ. Όπως ανέφερε στο Crimes on air στέλεχος της Κατεχάκη, έχει αποκλειστεί η περίπτωση τα τρια αυτά άτομα να σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, αφού πρόκειται για μέλη ληστρικής "κοινής" συμμορίας.
Υπενθυμίζεται ότι από την έρευνα προέκυψε πως υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος την περασμένη Παρασκευή είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από κάποιον που υποτίθεται επικοινωνούσε εκ μέρους του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας και τους ενημέρωνε ότι η τεχνική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Alpha Bank έχει αναλάβει έργα ανακαίνισης και θα έστελνε δύο άτομα την Κυριακή για εργασίες. Διευκρίνιζε μάλιστα ότι οι τεχνικοί θα φορούν μπλε φόρμα εργασίας και θα φέρουν διακριτικά με το όνομά τους και το έμβλημα της εταιρείας δίνοντας και τα στοιχεία των δυο εργατών.
Λίγο μετά τις 16.00 ένα άτομο που φορούσε μπλε φόρμα εργασίας πήγε στο υποκατάστημα και είπε ότι ήταν ο εργάτης που περίμεναν. Μετά τον έλεγχο των στοιχείων του οι υπάλληλοι του άνοιξαν την πόρτα και εκείνος άρχισε να κοιτάζει τους χώρους και να μετράει. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο. Εκεί έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα πιστόλι με το οποίο απείλησε τους τρεις υπαλλήλους τους οποίους έδεσε χειροπόδαρα ζητώντας τους τον κωδικό για να ανοίξει την πόρτα του χρηματοκιβωτίου. Ενας εξ αυτών και αφού ο κακοποιός απείλησε ότι θα τους σκοτώσει αποκάλυψε τον κωδικό.
Τότε ο δράστης έβγαλε από την εργαλειοθήκη τρεις τσάντες, έβαλε μέσα τα χρήματα και αφού κλείδωσε μέσα στο δωμάτιο τους τρεις υπαλλήλους τράπηκε σε φυγή.