16/9/11

Παράνομα εργατικά χέρια

Το παράνομο ραφείο
Στο πλαίσιο εξόρμησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας, την 15-9-2011 διενεργήθηκαν έλεγχοι σε οκτώ (8) βιοτεχνίες, βιομηχανίες, εργοστάσια, κατά τους οποίους:
εργαστήρια και αποθήκες τροφίμων οι οποίες απασχολούν κυρίως αλλοδαπούς, προς διαπίστωση ύπαρξης των προϋποθέσεων που προβλέπονται για την εργασία του προσωπικού (παράνομη παραμονή και εργασία αλλοδαπών, καταστάσεις εργασίας, βιβλιάρια υγείας, άδειες εργασίας κ.λπ.)
Ελέγχθηκαν : 67 άτομα ( 49 αλλοδαποί και 18 ημεδαποί).
Προσήχθησαν : 24 άτομα ( αλλοδαποί).
Συνελήφθησαν : 12 άτομα (αλλοδαποί) εκ των οποίων :
  • Επτά (07) υπήκοοι Μπανγκλαντές και ένας (01) υπήκοος Μαρόκου για στέρηση άδειας διαμονής με δικαίωμα εργασίας.
  • Ένας (01) υπήκοος Συρίας για απασχόληση εργαζομένων στερούμενων άδειας διαμονής με δικαίωμα εργασίας καθώς και πλαστογραφία πιστοποιητικών .
  • Ένας (01) υπήκοος Πακιστάν και δύο (02) υπήκοοι Ινδίας για παράνομη είσοδο.
Όπως προέκυψε, σε βιοτεχνία που στεγαζόταν σε δύο ορόφους πολυκατοικίας επί της οδού Λιοσίων στην Αθήνα, ο ημεδαπός ιδιοκτήτης αυτής, που απουσίαζε από το χώρο, κατά την διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, απασχολούσε μεταξύ άλλων και εννέα (9) από τους ανωτέρω συλληφθέντες αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούντο παντελώς άδειας παραμονής και εργασίας, ενώ την βιοτεχνία λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος ένας εκ των συλληφθέντων.
Ενημερώθηκαν το Σ.Δ.Ο.Ε., το Ι.Κ.Α. Αθηνών, η Διεύθυνση Εργασίας της Νομαρχίας Αθηνών, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων, της δικής τους αρμοδιότητας.