9/9/11

Οι στόχοι της Οικονομικής Αστυνομίας

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Μπάμπης Τάτσης,  συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, με βάση κυρίως τις καταγγελίες που περιέρχονται στο τηλεφωνικό κέντρο 11012.
Στο πλαίσιο αυτό την 06-09-2011 από το Τμήμα Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τρία καταστήματα στην περιοχή της Αττικής, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Σε κατάστημα καφετέρια στη Νέα Χαλκηδόνα συνελήφθησαν δύο άτομα, για παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια.
  • Σε κατάστημα ίντερνετ καφέ στου Ζωγράφου Αττικής συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, από τα οποία το ένα γιατί είχε θέσει σε λειτουργία παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια και τα υπόλοιπα γιατί συμμετείχαν ως παίχτες.
  • Σε κατάστημα καφετέρια – μπαρ – εστιατόριο στην Αγία Βαρβάρα Αττικής συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, γιατί είχε θέσει σε λειτουργία παράνομο ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Τριάντα δύο (32) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • Τρία (3) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα,
  • Μία (1) ηλεκτρονική συσκευή καταγραφής εικόνας,
  • Έξι (6) κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης
  • Ένας (1) καταμετρητής πόντων.
  • Το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων
Και στα τρία αυτά καταστήματα πέραν των ανωτέρω, βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις, καθώς λειτουργούσαν χωρίς άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία.
Επιπλέον, την 07-09-2011 κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) προέβη σε έλεγχο σε εταιρεία κατασκευής ασανσέρ στα Άνω Λιόσια, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο (2) εργαζομένων, οι οποίοι δεν είχαν καταχωρηθεί ως απασχολούμενοι. Από την (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Τέλος, την 03-09-2011 από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν είκοσι τέσσερις (24) φορολογικοί έλεγχοι στην περιοχή της Αργολίδας και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο περιπτώσεις ως ακολούθως:
  • Σε οβελιστήριο στους Μύλους Αργολίδας για μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.
  • Σε ταβέρνα στο Ναύπλιο, για μη έκδοση έξι (6) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπλέον, δεν λειτουργούσε φορολογική ταμειακή μηχανή, για την οποία δεν επεδείχθη το θεωρημένο βιβλίο συντήρησης.
Οι σχετικές δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, υποβάλλονται στις κατά τόπους αρμόδιες για την ποινική δίωξη Αρχές.
Παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων.