22/9/11

Σέρβιραν καφέ με στοίχημα

Αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ανάληψης, έπειτα από αιφνιδιαστική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε χθες  το μεσημέρι σε καφετέρια στην περιοχή της Ανάληψης, «επιχείρηση» παράνομου στοιχήματος.
Συνελήφθη ο 48χρονος  ιδιοκτήτης του καταστήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες της παράβασης του Νόμου «περί Ρύθμισης θεμάτων ΟΠΑΠ» και του Νόμου «περί Παιγνίων».
Συγκεκριμένα, το ερευνώμενο κατάστημα, υποκαθιστώντας τα νόμιμα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π., είχε μετατραπεί σε χώρο διενέργειας παράνομου στοιχήματος, όπου μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού σε ιστοσελίδα εταιρείας στοιχημάτων, δινόταν η δυνατότητα στοιχηματισμού χρηματικών ποσών, σχετικού με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων.
Για τη διενέργεια του στοιχήματος είχε εγκατασταθεί στο κατάστημα ένας (1) φορητός Η/Υ, εξοπλισμένος με ειδικό λογισμικό και σύνδεση στο διαδίκτυο, ο οποίος κατασχέθηκε μαζί με τρεις (3) ακόμη ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο (2) κεντρικές μονάδες ( server ), έναν (1) δρομολογητή ( router ), προτυπωμένα ασυμπλήρωτα έντυπα στοιχήματος και άλλα πειστήρια.