16/9/11

Η ποδοσφαιρική ζωή του "Αγαπούλα"

Ο Μάκης Ψωμιάδης έξω από την ΓΑΔΑ
"Αμφιλεγόμενη" ποδοσφαιρική προσωπικότητα ο Μάκης Ψωμιάδης  που γεννήθηκε στην Καβάλα το 1955. Ο πατέρας του ήταν ιερέας  και έτσι δικαιολογούνται και οι επισκέψεις του στο Άγιος Όρος. Όμως πολλά έχουν γραφτεί και για την περίοδο της χούντας και για την φιλική του σχέση με  άνθρωπο της  ΕΣΑ. Ο "αγαπούλας" είχε καταγγελθεί επί ΑΕΚ από τον Ντέμη Νικολαΐδη, πως τον απείλησε με "μπράβους".


Το 1988  ο Μάκαρος έγινε ευρύτερα γνωστός όταν αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, πόστο στο οποίο παρέμεινε για περίπου ενάμισι χρόνο.

Τη σεζόν 1999-2000 ο πρώην μεγαλοπαράγοντας ανέλαβε τα «ηνία» του Εθνικού, ωστόσο δεν έμελλε να στεριώσει στην ομάδα του Πειραιά.

Κι αυτό γιατί εκείνη η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» εν τέλει υποβιβάστηκαν από τη Β’ στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Το 2001 ο Μάκης Ψωμιάδης αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, κάνοντας έτσι το όνειρό του πραγματικότητα.  Στον προεδρικό θώκο της «Ένωσης» παρέμεινε μέχρι και το 2004, όταν και αποχώρησε, μετά το αλήστου μνήμης επεισόδιό του με τον τότε αστέρα του «δικέφαλου», Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος τον κατηγορούσε πως τον παρακολουθεί και του στέλνει απειλητικά μηνύματα.

Επόμενος σταθμός της παραγοντικής καριέρας  του ήταν ο Ακράτητος, τα ηνία του οποίου ανέλαβε τη σεζόν 2005-2006. Η ομάδα των Άνω Λιοσίων όμως, δεν καταφέρνει να κρατηθεί στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία και ενάμιση χρόνο μετά ο Μάκης Ψωμιάδης αποχωρεί από τους «πράσινους».

Από το 2006 μέχρι και την απερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ψωμιάδης είχε τα  «ηνία» της ποδοσφαιρικής ομάδας της γενέτειράς του, Καβάλας.

Μολονότι φαίνονταν ιδιοκτήτες του ΑΟΚ τα δύο του παιδιά ο Σταύρος και η Όλγα, ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο ίδιος κινούσε τα νήματα στους «αργοναύτες».

Επί ημερών του πάντως, η Καβάλα κατάφερε να ξαναμπεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη, αφού ανεβαίνοντας τρεις κατηγορίες σε ισάριθμα έτη, κατάφερε να φτάσει στην Super League, στην οποία και αγωνίστηκε για δύο χρόνια.

Το… τίμημα «Ψωμιάδη» πάντως ο ΑΟΚ το πλήρωσε ακριβά, αφού μετά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, όπου ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων ήταν ο 55χρονος μεγαλοπαράγοντας, η μακεδονική ομάδα υποβιβάστηκε οριστικά στη Δ’ Εθνική.