29/9/11

Τον έφαγε η λογοκρισία

Ο Ηλίας Βεργίτσης [φωτο] στενός συνεργάτης  του υπουργού Οικονομικών,  υπέβαλλε την παραίτησή του, μετά από  γκάφα που διέπραξε να μπερδέψει δελτίο Τύπου προς τους οικονομικούς συντάκτες, με εσωτερική αλληλογραφία προς τον κ. Βενιζέλο, εκθέτοντας έτσι και τον υφυπουργό Παντελή Οικονόμου.Υπουργέ,
Σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς.
Πώς να το χειριστώ?

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προκληθεί άλλο επικοινωνιακό ζήτημα όταν μετά από την τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου με την τρόικα στα εισερχόμενα δημοσιογράφου της Wall Street Journal, έφτασε από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών το εξής μήνυμα: «Έκπληξη!!! Η τηλεδιάσκεψη τέλειωσε πριν λίγο… Θα ακολουθήσει συνοπτική ανακοίνωση σύντομα…». Το... χαρούμενο ύφος του μηνύματος θεωρήθηκε μη σοβαρό και σχολιάστηκε αρνητικά από τον δημοσιογράφο, αφού ως γνωστόν δεν υπήρξε αποτέλεσμα από την τηλεδιάσκεψη.


Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη παραίτηση που υποβάλλει ο εκπρόσωπος Τύπου τους τελευταίους μήνες. Η πρώτη υπεβλήθη τον περασμένο Μάιο, όταν ο κ. Βεργίτσης ήταν εκπρόσωπος του του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  και  ενοικίαζε δωμάτια του διαμερίσματός του, μέσω αγγελιών σε ισπανικές και ισραηλινές ιστοσελίδες. Στις αγγελίες αυτές, ο κ. Βεργίτσης εκτός από τα δωμάτια, εξέθετε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, το θρήσκευμά και την καταγωγή του, ενώ σε άλλη, ισραηλινή ιστοσελίδα γνωριμιών για ομοφυλόφιλους η φωτογραφία του κ. Βεργίτση, εμφανιζόταν κάτω από γυμνούς άνδρες.  Τότε, ο κ. Βενιζέλος δεν είχε κάνει δεκτή την παραίτηση του και έτσι αυτός τον ακολούθησε στο υπουργείο Οικονομικών.

Αυτή τη φορά ο κ. Βεργίτσης στο δελτίο Τύπου με το οποίο ενημέρωνε τους δημοσιογράφους για το sms που μπορούν να στείλουν στην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων όσοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων, υπήρχε και μία δεύτερη σελίδα που έγραφε: