23/9/11

Κολοκοτρώνης στα λόγια;


Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κολοκοτρώνης, το έκανε ολόκληρο ζήτημα στην βουλή γιατί η αστυνομία δεν του φυλάσσει το πολιτικό του γραφείο, ενώ έπεσε τον περασμένο Ιανουάριο «θύμα τρομοκρατικής ενέργειας». Η κινδυνολογία δεν έχει όρια για τους εθνοσωτήρες βουλευτές του Καρατζαφέρη, που «βαπτίζουν» τρομοκρατία 2-3 γκαζάκια.
Μα κύριε Βουλευτά μου αν νομίζεται ότι διατρέχεται κίνδυνο ως Βουλευτής παραιτηθείτε! Δεν σας έκανε κανείς παρακαλώντας εθνοπατέρα!
                               
   Η απάντηση Όθωνα

«Επί της ουσίας, όμως, θα περίμενα και από τη δική σας πλευρά, κύριε συνάδελφε, να γνωρίζετε ότι επί των αιτημάτων αυξημένης φρούρησης, ασφάλειας του γραφείου σας, μετά το περιστατικό του προηγούμενου Ιανουαρίου, διετάχθη και πραγματοποιούνται επί μεγάλο διάστημα τακτικές, αλλά και έκτακτες αιφνιδιαστικές παρουσίες επιτήρησης, πεζές και εποχούμενες, τόσο στην οικία όσο και στο γραφείο σας. Τουλάχιστον, αυτές ήταν οι ρητές εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας στις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Είμαι βέβαιος, γιατί και εγώ γνωρίζω την ευαισθησία του συναδέλφου, ότι δεν θα άφησε τον αστυνομικό που φύλαγε επί οχτώ ώρες το γραφείο του με το σάντουιτς και το αναψυκτικό που του παρείχε η υπηρεσία του. Θα φρόντισε ως αυτονόητη υποχρέωση να ενισχύσει αυτό το σιτηρέσιο ο κ. Κολοκοτρώνης ».
                     Η επερώτηση του Βουλευτή

Θέμα:« Ανεξιχνίαστες παραμένουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη ».
Κύριε Υπουργέ,

το τελευταίο δωδεκάμηνο, δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον γραφείων βουλευτών, οργανώσεων και σωματείων στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν ανεξιχνίαστες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Παράλληλα, τηρείται σιγή για την πρόοδο των υποθέσεων αυτών, προφανώς για την εξυπηρέτηση της μυστικότητας των ερευνών που υποτίθεται ότι γίνονται. Υπό το πρόσχημα της μυστικότητας όμως ουδείς γνωρίζει,ούτε καν οι ενδιαφερόμενοι, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις αυτές και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ανησυχούν, διότι μένουν στο σκοτάδι αυτές οι σοβαρές υποθέσεις .
Ειδικότερα, η βομβιστική επίθεση που έγινε στο γραφείο μου στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Μητροπόλεως 74, στις 12 Ιανουαρίου 2011, ουδέποτε εξιχνιάστηκε, αν και την ευθύνη της επιθέσεως είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Άτυπη αναρχική ομοσπονδία- πυρήνας επαναστατικής αλληλεγγύης», σε ένδειξη αλληλεγγύης, όπως αναφέρει στην προκήρυξή της, στους προφυλακισμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Την ώρα της βομβιστικής επίθεσης, βρίσκονταν στο γραφείο μου δυο εργαζόμενοι, που σημαίνει ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή.
Η εν λόγω τρομοκρατική επίθεση, καταδικάστηκε την ίδια μέρα στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και απ όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ :

1) Ποια είναι η πρόοδος της εξιχνίασης τρομοκρατικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο γραφείο του ερωτώντος βουλευτή;

2) Για ποιους λόγους και ποια αιτιολογία ο ερωτώμενος Υπουργός δεν απάντησε καν, στην από 25 Ιανουαρίου 2011 επιστολή μου με αριθμό πρωτοκόλλου του Υπουργείου 15827,για την ενίσχυση της ασφαλείας του πολιτικού μου γραφείου στη Θεσσαλονίκη με έναν ακόμη αστυνομικό ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Άγγελος Κολοκοτρώνης
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ