3/9/11

Έταξε μεταπτυχιακά η 32χρονη


Απ' ότι μαθαίνουμε η 32χρονη είχε κι άλλα προσόντα

Aπό την Υπηρεσία  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη, μετά από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση ηλεκτρονικών στοιχείων και ιχνών, εξιχνιάστηκε υπόθεση μεγάλου αριθμού περιστατικών απάτης, μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονης.

Ειδικότερα το τελευταίο οκτάμηνο, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, η 32χρονη είχε αναρτήσει αγγελίες σε διαφορές ιστοσελίδες του διαδικτύου, «διαφημίζοντας» υπηρεσίες εκπόνησης μεταπτυχιακών ή διδακτορικών εργασιών, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να εξαπατήσει μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων, οι οποίοι μετά από επικοινωνία - συνεννόηση μαζί της, κατέθεταν στο προσωπικό της λογαριασμό διάφορα χρηματικά ποσά, χωρίς ωστόσο να παραλαμβάνουν τις εργασίες αυτές.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά της ίχνη. Σε έρευνα, που έγινε προχθές (01.09.2011) στην οικία της, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα αποδεικτικό ανάληψης χρημάτων από το λογαριασμό της
  • Ένα ιδιόχειρο σημείωμα της, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.
H δικογραφία. που σχηματίσθηκε σε βάρος της 32χρονης. θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαιτέρα επιφυλακτικοί σε τέτοιες καταχωρήσεις και να ενημερώνουν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ανάλογες περιπτώσεις .